GENEL - 14 Ağustos 2018 Salı 12:32

Belediye Başkan Vekili Sezgin, yeni yapılan parkta incelemelerde bulundu

A
A
A
Belediye Başkan Vekili Sezgin, yeni yapılan parkta incelemelerde bulundu

Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin yeni yapılan parkta incelemelerde bulundu.

Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin yeni yapılan parkta incelemelerde bulundu.


Beraberinde Bucak Belediye Başkan Yardımcısı Ferruh Kanık, Park ve Bahçeler Müdürü Fatih Dündar Uzun iler birlikte eski Perşembe pazarı yerine yapılan parkta incelemelerde bulunan Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin “Halkımızın rahat ortamlarda oturup açık havada iyi vakit geçirebilmesi için bu tür parklara ihtiyacımız var. Eski Perşembe pazarında yaptığımız düzenlemeler ile hem oto park sorununa büyük bir ölçüde nefes aldırmış olacağız hem de yanına yaptığımız parkta çocuklarımızın oynayabileceği oyun grupları yanı sıra, yetişkinler için de oturma yerleri oluşturduk” dedi.


Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin parkın eksiklerinin tamamlanması ve ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarından sonra en kısa sürede açılacağını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Kentsel dönüşümlerde yaşanan sorunlara yazılımla çözüm geliştirildi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Bozdağ’ın ’Kentsel Dönüşümde Katılımcı Yaklaşımla CBS Tabanlı Sezgisel Bir Karar Destek Sisteminin Geliştirilmesi’ projesi ile bugüne kadar kentsel dönüşümlerde yaşanan problemlerin ortadan kaldırılması hedefleniyor. ’TÜBİTAK 1001 Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’ çerçevesinde 450 proje içerisinden seçilerek desteklemeye değer görülen yazılım sayesinde kentsel dönüşümlerde süreç hem daha hızlı ilerleyecek hem de yerel yönetimler ve vatandaş arasında yaşanan sorunların da önüne geçilebilecek. ’Kentsel Dönüşümde Katılımcı Yaklaşımla CBS Tabanlı Sezgisel Bir Karar Destek Sisteminin Geliştirilmesi’ başlıklı proje TÜBİTAK ARDEB 1001 ’Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’ çerçevesinde destek almaya hak kazandı. Kentsel dönüşümün doğası gereği pek çok aktörün yer aldığı dönüşüm süreçlerinde halk, yerel yönetim ve yatırımcının istek ve beklentilerinin bir arada ele alınması sağlanarak dönüşüm süreçlerinin sürdürülebilir nitelikte yürütülmesinin hedeflendiği projede; Türkiye’deki kentsel dönüşüme yönelik artan taleplerin hızlı bir şekilde ele alınabilmesi, müzakere süreçlerinin kısaltılması ve afet risklerine karşı halkın katılımcı planlamaya teşvik edilmesinde önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Aslı Bozdağ; halkın kentsel dönüşüm süreçlerine yönelik önyargılarının değiştirilmesi, ikna sürecinin daha şeffaf hale getirilmesi, mülkiyete yönelik endişelerin önlenmesi, dezavantajlı grupların sürece dahil edilmesi ve fikirlerinin açık bir platformda paylaşılması ve haklarının korunması açısından yazılımın önemli olduğuna değindi. Bozdağ; "Üretilecek yazılım, yerel yönetimler için yüksek maliyetle katılım tekniklerinin aksine düşük maliyetle ve teknolojik bir hizmet sağlayarak ihtiyaçları karşılamalarına katkı sağlayacak. Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planına uygun olarak kamu kurumlarıyla vatandaşlar arasındaki mesafenin azaltılmasına yönelik önemli bir hizmet oluşturacak. Ayrıca planlama süreçlerinin toplum odaklı bir yönetişim anlayışına dönüşmesi sağlanacak. Dönüşüm uzun ve meşakkatli bir süreç. Bu sürecin kısaltılmasında toplumun doğrudan sürece dahil olarak endişelerinin azaltılmasında oluşturulacak sistem önemli katkı sağlayacak" ifadelerine yer verdi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Aslı Bozdağ’ın yürütücü olduğu projede; Dr. Öğr. Üyesi Kadir Şahbaz ile Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Emin Karkınlı, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ünal ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Doç. Dr. Fatih Eren’in araştırmacı ve İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu danışman olarak görev alıyor.
Ankara TESK Başkanı Palandöken: “19 Mayıs geleceğe inancımızı da ifade ettiğimiz özel bir gündür” Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “19 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda geleceğe olan umudumuzu ve inancımızı da ifade ettiğimiz özel bir gündür” dedi. Milli Mücadele’nin fiilen başladığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için yazılı bir mesaj yayımlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şunları kaydetti: “Tarihe yön veren en önemli günlerden biri olan 19 Mayıs, Türk milleti için hem bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı hem de çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşu açısından büyük bir öneme sahiptir. 19 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda geleceğe olan umudumuzu ve inancımızı da ifade ettiğimiz özel bir gündür. Türk milletinin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyada işgale uğramış tüm milletlere örnek olan bir bağımsızlık hareketidir.” Palandöken, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gençliğe emanet edilen bu ilkeler, milli birlik ve beraberliğimizin korunması, demokrasinin güçlenmesi ve ülkenin kalkınması için önemli bir rol oynar. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs’ın 105. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Millî Mücadele’mizin eşsiz kahramanlarını ve geçmişten günümüze kadar bu vatan ve bayrak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Türk gençliğinin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”
İstanbul 19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası’nın coşkuyla kutlanması için ilk kez kent meydanlarında eş zamanlı ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ gerçekleştirecek. “Türkiye’nin Gücü; Gençliği” mottosuyla 19 Mayıs Pazar günü 81 ilde düzenlenecek festivallerde her yaştan vatandaşın gençlik ve spor faaliyetleriyle buluşması sağlanacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonunda coşkuyla kutlanacak. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde, yurt genelinde çeşitli etkinlikler yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası’nın anlamına uygun olarak kutlanması için ilk kez kent meydanlarında ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ gerçekleştirilecek. “Türkiye’nin Gücü; Gençliği” mottosuyla 19 Mayıs Pazar günü 81 ilde düzenlenecek festivallerde her yaştan vatandaşın gençlik ve spor faaliyetleriyle buluşmaları hedefleniyor. Gençlik haftası etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Herkes için Spor Federasyonu işbirliğinde eş zamanlı olarak 81 il kent meydanlarında etkinlikler yapılacak. Farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği festivallerde gençlik merkezi çalışmalarından, atölyelere, spor alanlarından, genç sanatçıların performanslarına, çocuk etkinliklerinden, sporcu gösterilerine kadar birçok etkinlik ve yarışma vatandaşlarla buluşacak. Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilan edilen 2024 Hareketlilik Yılına da vurgu yapılacak festivallerde gün boyu sürecek etkinliklerle ‘Sağlıklı bir gelecek için hareket et’ mesajı verilecek. Festival kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler: Gençlik merkezi el sanatları çalışmalarının sergilenmesi, vatandaşlar tarafından yapılabilecek küçük hediyelik eşya çalışmaları, gençlik merkezi gönüllüsü gençlerin sahne etkinlikleri, ödüllü yarışmalar. Resim sergisi, gençlik merkezi inovasyon takımlarının çalışmaları, bilim ve teknoloji deneyleri, baskı çalışmaları. Çocuk etkinlikleri; yüz boyama etkinlikleri, maskot ve palyaço gösterileri. 3x3 basketbol, okçuluk, bisiklet, badminton, canlı langırt, şişme oyun parkurları, oryantiring vb. spor etkinlikleri Cimnastik, karate, wushu, tekvando ve diğer branşlardaki sporcular tarafından bireysel ve takım gösteriler. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 20 Mayıs Pazartesi sabahı İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda, saat 09.30’ta Okul Sporları 3x3 Basketbol karşılaşmalarının final maçı yapılacak.
Amasya Amasya’da büyükbaş hayvana vahşet: 5 gözaltı Amasya’da bir et entegre tesisinde büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edildiği ortaya çıktı. Vahşetin görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı. Amasya’nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde yaşanan vahşetin görüntülerin yayıldığı sosyal medyada büyük tepki görmesi üzerine jandarma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Tesisteki incelemeler sonrası İ.T., N.Τ., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak gözaltına alındı. Amasya Valiliği: “Adli tahkikat başlatıldı, gerekli idari yaptırım uygulanmakta” Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “17 Mayıs 2024 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve ilimizde bir et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen, büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntülere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberlerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın bilgileri doğrultusunda, konu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüpheliler İ.T., N.Τ., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak haklarında gerekli adli tahkikata başlanmıştır. Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce ilgili mevzuatlar doğrultusunda, işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. “Olaydan dolayı üzgünüz” Tesisi işleten şirketin avukatı Mehmet Akif Aydın, “Olaydan dolayı üzgünüz. Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmedir. Hiçbir şekilde böyle bir durumla karşılaşılmış değildir. Bu yaşanan olayın da nasıl olduğu, geliştiğiyle ilgili açıklama yapacağız. Üzücü ve yaşanmasını kimsenin istemeyeceği bir olay” açıklamasında bulundu. İşletmede 5 ay öncede bir boğanın saldırması sonucu bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Aydın, “3,4 ay önce yine burada bir iş kazası meydana geldi. Bir hayvanın işçimize çarpması sonucu bir işçimiz hayatını kaybetti. Onunla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Dün aileyle anlaşmayı tamamlamıştık. Ama böyle bir olay meydana geldiği için şu an bekletiyoruz. İşçilerimizin o olaydan dolayı da psikolojisi bira etkilenmiş durumda. Bu olayda da yine hayvan zincirinden kurtulup işçilerin üstüne gelmesiyle bir anlık olay meydana geldi” diye konuştu. (MÇ-
Gaziantep Medical Point Gaziantep karaciğer nakli bilgilendirme toplantısı düzenledi Medical Point Gaziantep karaciğer hastalıklarına, karaciğer nakline dikkat çekmek ve bilgilendirmek için “Karaciğer Transplatasyon” toplantısı düzenledi. Medical Point Gaziantep, karaciğer hastalıkları ve karaciğer nakline dikkat çekmek adına Gaziantep’te “Karaciğer Transplatasyon” toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda karaciğer yetmezliğine sebep olan durumlar, organ naklinin süreçleri, bu süreçte hasta ve hekimlerin yapması gerekenler ele alınarak katılan doktorlar bilgilendirildi. Toplantıda konuşan İzmir Medical Point Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Emre, karaciğer naklinde zamanın önemli olduğunu belirterek, “Erken ameliyat hasta için önem taşıyor, geç ameliyat ise hastanın hayatını kaybetme riskini arttırıyor. Onun için bu ameliyatların zamanında yapılması gerekiyor” dedi. Karaciğer hastalıkları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Şükrü Emre, organ naklinin önemine değinerek, “Organ nakilleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok önemli. Son evre karaciğer yetmezliği ve organ yetmezliği gerçekleştiği zaman bu insanlara yapabileceğimiz tek şey hastalanmış organları çıkararak yerine yenilerini takmak. Bunu yapmamız için de organlar için bir donör bulmamız gerekiyor. Vericiler iki şekilde olabiliyor, canlı vericiler ve kadavradan olan vericilerdir. Türkiye’ de ameliyatların geneli canlı vericilerden yapılıyor. ABD’de ise kadavralardan alınarak yapılıyor. Bizim hastalardan veya hekimlerden istediğimiz karaciğer sirozu olan hastaları organ nakli yapılan bir merkeze yönlendirmeleridir. Bunun avantajı ise hastanın hastalığı hakkında yönlendirilmesi, ailenin bilgilendirilmesi ve nelere dikkat etmesi gerektiği bildirilmesi yönünde eğitim verilmesi hastanın sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatması için çok önem taşıyor. Hastaların hangi ilaçları kullanacağı, neyin iyi gelip gelmeyeceği gibi bilgileri ekip çalışması ile hastaya vererek takibini sağlıyoruz. Erken ameliyat hasta için önem taşıyor. Geç ameliyat ise hastanın hayatını kaybetme riskini arttırıyor. Onun için bu ameliyatların zamanında yapılması gerekiyor” dedi. Düzenlenen toplantıda karaciğer nakli bilgilendirmesi yapıldığını ve bölge halkına nakil konusunda yardımcı olmak istediklerini söyleyen Prof. Dr. Şükrü Emre, “Burada yaklaşık 50- 60 kişilik erişkin ve çocuk gastroenteroloğu, genel cerrah ve çocuk hastalıkları uzmanlarından oluşmuş bir grup ile konuşacağız. Olayları tartışacağız. Hastaların nelere dikkat etmesi gerektiğini konuşacağız. Bu değerlendirmeler çok önemli ve Gaziantep’te karaciğer nakli yok. Biz İzmir’de başarılı bir şekilde karaciğer nakli yapıyoruz. Bu bölgedeki insanlara da bu anlamda yardım etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Bilime katkı sunmak için karaciğer transplatasyonu toplantısını düzenlediklerini söyleyen Gaziantep Medical Point Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, “İzmir Medical Point Hastanemizde karaciğer nakli son derece başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Bu gün ise burada İzmir Medical Point Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Emre ve ekibini ağırlıyoruz. Bölgemizde maalesef karaciğer nakli yapılmıyor. Bu konuda bölgede çalışan erişkin ve çocuk gastroenterologlarımızı, pediatri ve genel cerrahi uzmanlarını bilgilendirmek, karaciğer naklinin hangi zamanda ve hangi endikasyonlarla yapılacağını aktarmak için bu bilimsel toplantıyı planladık. Büyük bir katılımla bu toplantıyı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba ise “Organ nakilleri çok önemli bir konu. Bu bölgedeki insanlara organ nakli konusunda yardım etmek ve bilime katkı sunmak için her şeyi yapıyoruz. Hastalarımızın yaşam kalitesi ile birlikte mutluluğunu da artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.