GENEL - 18 Ağustos 2018 Cumartesi 10:01

Muhtarlar ve STK’lar deprem bilgilendirme salonunu boş bıraktı

A
A
A
Muhtarlar ve STK’lar deprem bilgilendirme salonunu boş bıraktı

Burdur’da, 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde AFAD tarafından düzenlenen toplantıya muhtarlar ve STK’ler davet edildikleri halde gelmedi.

Burdur’da, 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde AFAD tarafından düzenlenen toplantıya muhtarlar ve STK’ler davet edildikleri halde gelmedi. AFAD’ın deprem bilgilendirmesi yapıp her mahallede oluşturmayı planladığı gönüllü ilk yardım ekipleri projesinin de anlatılacağı toplantıya AFAD görevlileri ve gazetecilerin dışında 15 kişi katıldı. AFAD Burdur İl Müdürü Yasin Tokgöz, davet edilmelerine rağmen kimsenin katılmamış olmasının çok üzücü olduğunu söyledi.


Burdur AFAD tarafından 20 bine yakın vatandaşımızın hayatını kaybettiği 17 Ağustos depreminin 19. yıl dönümünde Burdur Öğretmenevi’nde bir konferans düzenlendi. Günler öncesinde vatandaşlarla 1. derece diyaloğu olan muhtarlar ve STK’lara davet gönderildi. Deprem bilincini yerleştirmek ve toplumu depreme ve doğal afetlere hazır hale getirmeyi amaçlayan konferansa sadece 15 kişi katıldı. Afet bilincini yerleştirme ve başta deprem olmak üzere olası afetlerde nasıl hareket edilmesi gerektiğine ilişkin düzenlenen konferans kimseden ilgi görmedi. Konuşma yapmak için kürsüye çıkan Burdur AFAD İl Müdürü Yasin Tokgöz manzara karşısında şok oldu. Yasin Tokgöz, “Programımıza tüm mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarını davet ettik. Afet bilincini yerleştirmek için çaba harcıyoruz ve bu bilinçle bu programı düzenledik, fakat bu kadar kişinin gelmesi ise beni gerçekten üzdü. Bilinçli bir toplum yetiştirmek için deprem bilinci eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecektir. Her mahalleye AFAD ilk yardım üniteleri yerleştirip, olası bir deprem anında mahalle gönüllüleri tarafından ilk yardımı yapmayı amaçlıyoruz" dedi.


Program, 17 Ağustos depreminde yaşanan ve AFAD ekiplerinin çalışmalarını anlatan slayt gösterimi ile devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Kapadokya’da microlight hava aracı zorunlu iniş yaptı: 2 yaralı Nevşehir’in Kapadokya bölgesinde gün batımı uçuşu sırasında motor arızası meydana gelen microlight hava aracı, pilotun soğukkanlı müdahalesiyle zorunlu iniş yaptı. Olayda pilot ve yolcu hafif şekilde yaralandı. Olay, akşam saatlerinde Kapadokya bölgesinde meydana geldi. Avanos ilçesine bağlı Paşabağları bölgesindeki kalkış alanından havalanan microlight hava aracı, yaklaşık 10 dakikalık uçuşun ardından motor arızası verdi. Uçuş sırasında durumu fark eden 53 yaşındaki pilot Ş.Ş., acil durum prosedürlerini uygulayarak zorunlu iniş kararı aldı. Pilot, hava aracını Uçhisar beldesindeki Güvercinlik Vadisi sınırlarında yer alan boş bir alana indirmek istedi. Yaklaşık 150 metrelik sahaya iniş yaklaşması yapan pilot, son anda bölgedeki çukuru fark etti. Hava aracının çukura düşmesini önlemek için yeniden kısa süreli havalanan pilot, kontrollü şekilde ilerleyerek daha güvenli bir noktaya iniş gerçekleştirdi. Kazada microlight pilotu Ş.Ş. ile 28 yaşındaki yolcu Ö.C. hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Zorunlu iniş yapan hava aracının bölgeden kaldırılması için çalışma başlatılırken olayla ilgili sivil havacılık birimleri, jandarma ve ilgili kurumlar tarafından inceleme başlatıldı. İşletme yetkilileri, olayın tüm resmi prosedürler çerçevesinde takip edildiğini ve gerekli raporlamaların yapıldığını bildirdi.
İstanbul UEFA Konferans Ligi’nde şampiyon Crystal Palace UEFA Konferans Ligi finalinde İngiliz ekibi Crystal Palace, İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano’yu 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Maçtan dakikalar 25. dakikada sol kanattan hareketlenen Chavarria, topu ceza sahasına ortaladı. Penaltı noktası yakınında Alemao’nun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yakın köşeden dışarı gitti. 40. dakikada Frutos pasını Lopez’e aktardı. Lopez’in vuruşunda meşin yuvarlak direk dibinden auta çıktı. 45+2. dakikada rakip yarı alanın sağında topla buluşan Wharton, ceza sahasına kavisli bir orta yaptı. Arka direkte Mitchell’ın müsait pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti. 51. dakikada topla birlikte rakip yarı alana hareketlenen Wharton, ceza sahası dışı sol çaprazından kaleye sert bir şut gönderdi. Kaleci Batalla’dan seken topu önünde bulan Mateta, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 1-0 56. dakikada ceza yayının sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta topun başına Pino geçti. Bu oyuncunun doğrudan kaleye yaptığı sert vuruşta top önce yakın direğe ardından da uzak direğe çarparak oyun alanına geri geldi. Pozisyonun devamında ceza sahası içi sol çaprazında Mateta’nın vuruşunda top tekrar direğe çarparak dışarı gitti. 57. dakikada sol taraftan Munoz, ceza sahasına girerek topu içeri çevirdi. Mateta’nın vuruşunda kaleci Batalla, ayaklarıyla topu kornere çeldi. Stat: Leipzig Hakemler: Maurizio Mariani, Daniele Bindoni, Alberto Tegoni Crystal Palace: Dean Henderson, Chadi Riad, Maxence Lacroix, Jaydee Canvot, Daniel Munoz, Adam Wharton, Daichi Kamada, Tyrick Mitchell, Ismaila Sarr, Yeremy Pino (Evann Guessand dk. 80), Jean-Philippe Mateta (Jorgen Strand Larsen dk. 76) Yedekler: Remi Matthews, Walter Benitez, Jefferson Lerma, Brennan Johnson, Nathaniel Clyne, Will Hughes, Borna Sosa, Chris Richards, Justin Devenny, Rio Cardines Teknik Direktör: Oliver Glasner Rayo Vallecano: Augusto Batalla, Andrei Ratiu, Florian Lejeune, Pathe Ciss, Pep Chavarria, Oscar Valentin (Nobel Mendy dk. 63), Unai Lopez (Pedro Diaz dk. 62), Jorge de Frutos (Sergio Camello dk. 70), Isaac Palazon (Ilias Akhomach dk. 77), Alvaro Garcia (Alfonso Espino dk. 70), Alemao Yedekler: Daniel Cardenas, Juanpe, Oscar Trejo, Gerard Gumbau, Ivan Balliu Teknik Direktör: Inigo Perez Gol: Jean-Philippe Mateta (dk. 51) (Crystal Palace) Sarı kartlar: Adam Wharton, Yeremy Pino, Chadi Riad (Crystal Palace), Pathe Ciss, Isaac Palazon, Unai Lopez, Alvaro Garcia, Nobel Mendy, Alfonso Espino (Rayo Vallecano)