GENEL - 03 Eylül 2018 Pazartesi 11:12

Rektör yeni öğrencilerini otogarda karşıladı

A
A
A
Rektör yeni öğrencilerini otogarda karşıladı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, bu yıl Üniversiteye yeni kayıt yaptırmak için gelen öğrencileri ve ailelerini otogarda karşıladı.


MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılınç ile birlikte sabah saat 06.00’dan itibaren şehre gelmeye başlayan öğrencilerini ve ailelerini otogarda karşılayıp çay ikram etti. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte Burdur otogarına gelen üniversite öğrencilerini bizzat kendisi karşılayan Rektör Korkmaz, ailelerle ve öğrencilerle sohbet edip MAKÜ Sosyal İşler birimi tarafından hazırlanan stantta öğrencilere ve ailelerine çay ikram etti.


Ülkenin dört bir yanından öğrencilerin Burdur’a geldiğini belirten Prof. Dr. Adem Korkmaz, "İlk defa bir yere gitmenin tedirginliğini üniversite yıllarımda ben de yaşadım. Üniversite olarak burada en azından öğrencilerimizi karşılayarak uyum sağlamalarına yardımcı olmak bakımından sembolik de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Üniversitenin öğrencisiyle bütünleşmesi, öğrenciye ve eğitime bakışını ortaya koymak bakımından önemli" dedi.


MAKÜ’nün geçmiş yıllarda Türkiye genelindeki Üniversiteler arasında öğrenci memnuniyeti olarak sayılı üniversiteler arasında yer aldığını anlatan Prof. Dr. Adem Korkmaz, "Üniversitemiz, çağdaşları arasında en hızlı büyüyen ve kampüs üniversitesi olma noktasına gelen bir üniversite. Öğrencisine odaklanmış, şehirle bütünleşmiş bir üniversite" diye konuştu.


MAKÜ’ de Yüzde 80 kontenjan doldu.


Yerleştirmelerin üniversite açısından oldukça başarılı geçtiğini söyleyen MAKÜ Rektörü Prof.Dr Adem Korkmaz “ Yerleştirmelerde yüzde 80 bir oranı yakalandık. Bu yıl 34-35 bin öğrenci öğretim görecek. Özellikle İlçelerde öğrenci sayısının düşüşünü engellemek için ömrünü tamamlamış bölümlere kapatarak yeni bölümler açıp bu düşüşün önüne geçmiş olduk. Bugün ilçelerdeki fakülte ve yüksek okullarda öğrenci yükselişine geçmiş oldu. Yeni bölümleri ise bugünün teknoloji ve iş piyasasının talepleri doğrultusunda yeni bölümler açtık" dedi.


Öğrenci velileri ve öğrencileri de Rektör Korkmaz’a ilgiden dolayı teşekkür etti. Öğrenci velileri “ İlk defa Burdur’ a geliyoruz. Yer mekan bilmiyorduk , böyle karşılanmayı hayal bile edemezdik “ dediler. Öğrenciler ve aileleri karşılamanın ardından üniversiteye ait araçlarla kampüse götürüldü. MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Korkmaz öğrenci ve velileri makamında ağırladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Kapadokya’da microlight hava aracı zorunlu iniş yaptı: 2 yaralı Nevşehir’in Kapadokya bölgesinde gün batımı uçuşu sırasında motor arızası meydana gelen microlight hava aracı, pilotun soğukkanlı müdahalesiyle zorunlu iniş yaptı. Olayda pilot ve yolcu hafif şekilde yaralandı. Olay, akşam saatlerinde Kapadokya bölgesinde meydana geldi. Avanos ilçesine bağlı Paşabağları bölgesindeki kalkış alanından havalanan microlight hava aracı, yaklaşık 10 dakikalık uçuşun ardından motor arızası verdi. Uçuş sırasında durumu fark eden 53 yaşındaki pilot Ş.Ş., acil durum prosedürlerini uygulayarak zorunlu iniş kararı aldı. Pilot, hava aracını Uçhisar beldesindeki Güvercinlik Vadisi sınırlarında yer alan boş bir alana indirmek istedi. Yaklaşık 150 metrelik sahaya iniş yaklaşması yapan pilot, son anda bölgedeki çukuru fark etti. Hava aracının çukura düşmesini önlemek için yeniden kısa süreli havalanan pilot, kontrollü şekilde ilerleyerek daha güvenli bir noktaya iniş gerçekleştirdi. Kazada microlight pilotu Ş.Ş. ile 28 yaşındaki yolcu Ö.C. hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Zorunlu iniş yapan hava aracının bölgeden kaldırılması için çalışma başlatılırken olayla ilgili sivil havacılık birimleri, jandarma ve ilgili kurumlar tarafından inceleme başlatıldı. İşletme yetkilileri, olayın tüm resmi prosedürler çerçevesinde takip edildiğini ve gerekli raporlamaların yapıldığını bildirdi.
İstanbul UEFA Konferans Ligi’nde şampiyon Crystal Palace UEFA Konferans Ligi finalinde İngiliz ekibi Crystal Palace, İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano’yu 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Maçtan dakikalar 25. dakikada sol kanattan hareketlenen Chavarria, topu ceza sahasına ortaladı. Penaltı noktası yakınında Alemao’nun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yakın köşeden dışarı gitti. 40. dakikada Frutos pasını Lopez’e aktardı. Lopez’in vuruşunda meşin yuvarlak direk dibinden auta çıktı. 45+2. dakikada rakip yarı alanın sağında topla buluşan Wharton, ceza sahasına kavisli bir orta yaptı. Arka direkte Mitchell’ın müsait pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti. 51. dakikada topla birlikte rakip yarı alana hareketlenen Wharton, ceza sahası dışı sol çaprazından kaleye sert bir şut gönderdi. Kaleci Batalla’dan seken topu önünde bulan Mateta, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 1-0 56. dakikada ceza yayının sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta topun başına Pino geçti. Bu oyuncunun doğrudan kaleye yaptığı sert vuruşta top önce yakın direğe ardından da uzak direğe çarparak oyun alanına geri geldi. Pozisyonun devamında ceza sahası içi sol çaprazında Mateta’nın vuruşunda top tekrar direğe çarparak dışarı gitti. 57. dakikada sol taraftan Munoz, ceza sahasına girerek topu içeri çevirdi. Mateta’nın vuruşunda kaleci Batalla, ayaklarıyla topu kornere çeldi. Stat: Leipzig Hakemler: Maurizio Mariani, Daniele Bindoni, Alberto Tegoni Crystal Palace: Dean Henderson, Chadi Riad, Maxence Lacroix, Jaydee Canvot, Daniel Munoz, Adam Wharton, Daichi Kamada, Tyrick Mitchell, Ismaila Sarr, Yeremy Pino (Evann Guessand dk. 80), Jean-Philippe Mateta (Jorgen Strand Larsen dk. 76) Yedekler: Remi Matthews, Walter Benitez, Jefferson Lerma, Brennan Johnson, Nathaniel Clyne, Will Hughes, Borna Sosa, Chris Richards, Justin Devenny, Rio Cardines Teknik Direktör: Oliver Glasner Rayo Vallecano: Augusto Batalla, Andrei Ratiu, Florian Lejeune, Pathe Ciss, Pep Chavarria, Oscar Valentin (Nobel Mendy dk. 63), Unai Lopez (Pedro Diaz dk. 62), Jorge de Frutos (Sergio Camello dk. 70), Isaac Palazon (Ilias Akhomach dk. 77), Alvaro Garcia (Alfonso Espino dk. 70), Alemao Yedekler: Daniel Cardenas, Juanpe, Oscar Trejo, Gerard Gumbau, Ivan Balliu Teknik Direktör: Inigo Perez Gol: Jean-Philippe Mateta (dk. 51) (Crystal Palace) Sarı kartlar: Adam Wharton, Yeremy Pino, Chadi Riad (Crystal Palace), Pathe Ciss, Isaac Palazon, Unai Lopez, Alvaro Garcia, Nobel Mendy, Alfonso Espino (Rayo Vallecano)