GENEL - 03 Ocak 2019 Perşembe 14:23

Burdur’da 15 Temmuz şehitlerinin yakınları gözyaşlarını tutamadı

A
A
A
Burdur’da 15 Temmuz şehitlerinin yakınları gözyaşlarını tutamadı

15 Temmuz şehitleri Ömer Halis Demir ve Akif Altay’ın yakınları ‘15 Temmuz Gecesinden Doğan Yıldızlar” sergisinde gözyaşlarını tutamadı.

15 Temmuz şehitleri Ömer Halis Demir ve Akif Altay’ın yakınları ‘15 Temmuz Gecesinden Doğan Yıldızlar” sergisinde gözyaşlarını tutamadı.


Burdur’da ‘15 Temmuz Gecesinden Doğan Yıldızlar” sergisi düzenlendi. Güzel Sanatlar Lisesi Resim-iş bölümü öğrencileri tarafından Kil rölyef çalışmaları ile düzenlenen sergiyi 15 Temmuz şehitleri Akif Altay’ın eşi Gülsüm Altay, Annesi Fadime ve oğlu Niyazi Altay, Şehit Ömer Halis Demir’in Kız kardeşi Elif Serin ve Burdur Valisi Hasan Şıldak gezdi. Milli Eğitim Müdürlüğü sergi Salonu’nda açılan sergide şehit Akif Altay’ın eşi Gülsüm Altay, “Bu vatan tekrardan o günleri yaşamasın inşallah gençlerimiz de bu bayrağa sıkı sıkıya sarılsın, şehitlerimize layık olsunlar. Dünyada ve ahirette yüzleri hiç gülmesin. Nasıl çocuklarımızı yetim, eşleri gözü yaşlı bıraktılarsa Rabbim onları da bıraksın. Bu vatana, devlete Rabbim güç kuvvet versin” dedi.


Burdur Valisi Hasan Şıldak ise, ’’Terörün her türlü faaliyeti ülkemizde adım adım takip ediliyor ve şüheda kanıyla sulanmış bu vatanın sahipleri var. Bu sahipleri bu vatana her zaman tarihin her döneminde sahip çıkmayı bilmiştir. Aziz milletimiz aynı bilince ve duyarlılığa sahip olacağız.”


Sergi açılışı sonrasında Şehit abisi Halis Demir’in Rölyefini gören Kız kardeşi Elif Serin göz yaşlarıyla sergiyi gezdi.


Açılış sonrasında Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerine sertifikaları tek tek dağıtılıp çalışmalarından dolayı tebrik edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Büyük Çamlıca Camii’nde bayram mesajı: "Kurban Bayramı teslimiyet bayramıdır" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Büyük Çamlıca Camii’nde eda etti. Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, bayramların sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve dayanışma günleri olduğunu vurgulayarak tüm İslam aleminin bayramını kutladı. Erdoğan, "Kurban bir yakınlaşmadır, bu yakınlaşmanın bir tezahürüdür" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Büyük Çamlıca Camii’nde eda etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, bayramların birlik ve beraberlik ruhuna dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlarla birlikte Kurban Bayramı namazını Büyük Çamlıca Camii’nde eda ettiği namazın ardından cemaatle bayramlaşan ve vatandaşlara hitap eden Erdoğan, çıkışta basın mensuplarıyla soru-cevap gerçekleştirdi. "Kurban bir yakınlaşmadır, bir teslimiyettir" Kurban Bayramı’nın önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bayramlar; sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve dayanışma günleridir. Kurban Bayramı’nın da bunlardan ayrı, kendine has bir ayrıcalığı vardır. Kurban Bayramı teslimiyet bayramıdır. Bu teslimiyetle beraber kurbanı görüyoruz; kurban bir yakınlaşmadır, bu yakınlaşmanın bir tezahürüdür. Arafat’ta bütün Müslümanlar bir araya geldiler; orada bu yakınlaşmayı, teslimiyeti, birlik ve beraberliği gördük. Allah tüm hacca giden kardeşlerimizin haclarını kabul etsin. Rabbim oradaki birlik ve beraberliğimizi daim eylesin." "Zalim Netanyahu gereken dersi alacaktır" Konuşmasında Gazze’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: "Her şeyden önce bir Filistin’i, bir Gazze’yi yaşadık. Orada yaşananlar bizler için bir duruş, bir vakfe oldu. İnşallah zalim Netanyahu denilen şahıs, dünya Müslümanları karşısında bir an önce gereken dersi alacaktır. İnşallah bizler de bu duruşu en kısa sürede hep beraber görür ve yaşarız. Bunun bizzat yaşanmasını bekliyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarına çikolata ve simit ikramında bulundu.