EĞİTİM - 09 Şubat 2015 Pazartesi 14:33

İlk Ders Okul Sütü İle Başladı

A
A
A
İlk Ders Okul Sütü İle Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 2011 yılında uygulamaya konulan "Okul Sütü Programı" kapsamında Burdur Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Sakarya İlkokulu’nda süt dağıttı.
Sakarya İlkokulu’nda öğrencilerle sohbet ederek sütün yararları hakkında bilgiler veren Burdur Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, süt içmeyi sevmeyen öğrencilerden ise peynir ve yoğurt yemelerini istedi. Vali Yardımcısı Özgödek daha sonra öğrencilere sütlerini dağıttı.
15 BİN 392 ÖĞRENCİ YARARLANIYOR
Burdur’da toplam 15 bin 392 öğrencinin Okul Sütü Projesi’nden faydalanacağını dile getiren Özgödek, "Okul Sütü Projesi, dört seneden beri uygulanan Milli Eğitim Bakanlığımızın çok önemli bir uygulamasıdır. Öğrencilerin fiziksel ve zihinsel ve dolayısıyla ruhi gelişimlerine katkı vermek üzere, bütün dünyada faydası bilinen dolayısıyla ülkemizde bir süreden beri, devlet politikası olarak uygulanan bir projeyi Burdur’da gerçekleştirmiş oluyoruz. Anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine ilimizde toplam 15 bin 392 öğrenci süt uygulamasına bugün başlamış bulunuyoruz. Uygulamanın faydaları zaten ifade etmeye gerek yoktur. İnşallah bu uygulama sorunsuz bir şekilde devam eder. Uygulamada emeği geçen Milli Eğitim teşkilatımıza ve görevli personelimize teşekkür ediyorum ve velililerimize buradan tavsiyem bu uygulamayı da kendi evlerinde de sürdürmelidir" diye konuştu.
SIRADA KURU ÜZÜM PROJESİ VAR
Kuru Üzüm Projesi’nin de ileriki dönemlerde başlayacağını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ise şunları söyledi:
"Anasınıfı, ilkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıfların toplamında 17 bin 149 öğrencimiz var, bunların bin 757 tanesi süt içmek istemediğini ailesinin belirtmesi üzerine, geriye kalan 15 bin 392 öğrencimize günlük olarak süt dağıtımı dönem sonuna kadar devam edecektir. Bununla birlikte yine Bakanlığımızın çalışmalarından olan kuru üzüm dağıtımı da sınıflara da ileriki günlerde süt projesi ile beraber gerçekleştirilecek. Öğrencilerimize zeka gelişimlerinde faydası olacağını ümit ediyoruz. İnşallah çocuklarımızın gelişimlerine de katkı sağlayacağına inanıyoruz."
Burdur Vali yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, süt dağıtımının ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu: 5 gözaltı Gaziantep’te jandarma ekiplerince uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan şafak operasyonunda 5 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı koordinesiyle uyuşturucu madde üretimi ve ticareti yapma suçunu örgütlü olarak işlediği tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik şafak operasyonu yapıldı. Tespit edilen beş farklı adrese yapılan eş zamanlı şafak operasyonunda 5 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 5 şahıstan 2’si tutuklandı Gözaltına alınan ve yabancı uyruklu olduğu öğrenilen 5 şahıstan M.B., R.S. ve A.A. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken A.M. ve M.T. isimli şahıslar ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uyuşturucu hapları tuvalet gideri ile sakız kutusunda saklamışlar Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalar neticesinde bin 308 adet captagon hap, 21 gram kubar esrar, 20 gram plaka esrar, 2 adet hassas terazi, 5 cep telefonu ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Aramalar sırasında tuvalet giderinde ve sakız kutusunda zulalanmış halde uyuşturucu hap bulunması ise dikkat çekti. Konu ile ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.