SPOR - 27 Nisan 2024 Cumartesi 16:04

Galatasaray’da 1 Haziran 2024 - 31 Mayıs 2025 dönemi bütçesi kabul edildi

A
A
A

Galatasaray Spor Kulübü Yıllık Olağan Bütçe Toplantısı’nda kulübün 1 Haziran 2024-31 Mayıs 2025 dönemi bütçesi 3 milyar 902 milyon 294 bin 936 TL gelir, 4 milyar 714 milyon 25 bin 420 TL de gider olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Galatasaray Yıllık Olağan Bütçe Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Anadolu Oditoryum Salonu’nda yapıldı. Toplantıda mali konular ve bütçeyle ilgili Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İsmail Sarıkaya sunum gerçekleşirdi. 1 Haziran 2024 - 31 Mayıs 2025 dönemi için sunulan bütçe üyeler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Sarı-kırmızılı kulübün 1 Haziran 2024 - 31 Mayıs 2025 döneminde futbol harici faaliyetler için gelir bütçesi 3 milyar 902 milyon 294 bin 936 TL, gider bütçesi de 4 milyar 714 milyon 25 bin 420 TL oldu.

Oylamadan sonra teşekkür konuşması yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Tarafınızdan onaylanan yeni bütçemiz camiamıza hayırlı olsun. Sizlerin desteğiyle Galatasaray’ı daha iyi günlere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Galatasaray hep birlikte yaptığımız birlikte ve beraberlik ortamıyla daha büyük başarılara koşacak. Bu ülkenin medarıiftiharı olmaya devam edecektir. Yaşasın Galatasaray" diye konuştu.

Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Prof. Dr. Karabulut, öğrenci kulüpleri tanıtım programına katıldı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Öğrenci Kulüpleri Tanıtım Programına katıldı. 08-09 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Öğrenci Kulüpleri Tanıtım Programı kapsamında AİÇÜ’deki 57 öğrenci kulübünün tanıtımı yapılacak. Prof. Dr. Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Genişel ile Öğrenci Yaşam Merkezi’nde açılan öğrenci kulüp stantlarını ziyaret etti. Kulüp faaliyetleri hakkında öğrencilerden bilgi alan Prof. Dr. Karabulut, öğrencilerle bir süre sohbet etti. AİÇÜ’de 57 öğrenci kulübünün aktif olarak faaliyetlerine devam ettiğini belirten Prof. Dr. Karabulut, öğrencilerin üniversite bünyesinde düzenlenen sosyal, kültürel, sportif ve toplumsal katkı faaliyetlerinde çok büyük bir katkısının olduğunu söyledi. Sosyal sorumluluk projelerine ve kulüp faaliyetlerine öğrencilerin gönüllü olarak katılım sağlamasının kişisel gelişim için önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karabulut, “Kulüpler bünyesinde gönüllü olarak faaliyetlerde bulunmanız, mezun olduğunuzda da sizlere pozitif anlamda bir fayda sağlayacaktır. Gönüllü olarak ve karşılık beklemeden çalışmak, hayatta her zaman insanı mutlu ve huzurlu kılar” dedi. Prof. Dr. Karabulut, üniversitedeki faaliyetlere katılımlarından ve desteklerinden dolayı öğrencilere teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Kayseri Otomobil kazara değil ‘nazarla’ liften kaydı Kayseri’de yaşayan Erol Eraslan arabasına 5 yıl sonra bulduğu jantlarını taktırırken nazar duası ettiği videoyu çektikten sonra arabası liftten kayarak yola çıktı. Çalışanların ve Eraslan’ın hızlı refleksi ile otomobil durdurulurken, muhtemel bir kazanın da önüne geçildi. Araç sahibi Eraslan, “Kendi arabama nazarım değdi” dedi. Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Tacettin Veli Mahallesi Kartal Bulvarı’nda meydana gelen olayda, hobi olarak eski araçları alarak yenileyen Erol Eraslan, 5 yıldır aradığı jantı sonunda bularak aracına taktırmak üzere oto lastikçiye gitti. Lastikçide yanında bulunanların çektiği videoda lastiklerin araca çok yakıştığını söyleyerek nazar duası eden Eraslan’ın duası bittikten sonra araç liften inerken birden yola kaydı. Çalışanların ve Eraslan’ın hızlı refleksi ile araç durdurulurken, muhtemel bir kazanın da önüne geçildi. Para almak için el frenini indirdiğini ve daha sonra kaldırmayı unuttuğunu söyleyen araç sahibi Eraslan, “Nazara inanmazdım ama kendi arabama nazarım değdi” dedi. Lastikçide çalışanların kendisini uyardığını söyleyen Erol Eraslan, “Ben normalde hobi olarak boş vakitlerimde eski model araçlar alıp tadilat yapıyorum. Bu da bizim Kayseri’de kendimizi mutlu ettiğimiz ve boş vaktimizi değerlendirdiğimiz bir aktivitemiz. Kendimize bir hediye alacaktık ve yaklaşık 5 yıldır da ben bu jantı bulamıyordum. Bu çelik jantı bulduk, aldık Ankara’dan getirttik. Mahallemizde yakın olan lastikçi arkadaşa gittik taktırmak için. O da dedi ki “Abi çok beğenerek konuşuyorsun, nazarın değecek. Başına iş gelecek” dedi. Ben de yok gelmez dedim. Hatta ondan önce de dedi ben seni çekeceğim diye. Ben de orada Tebbet Suresi’ni okudum. Dedim ki Allah’ım nazarımız değmesin, bugün çok güzel bir gün. 5 yıldır aradığımız jantı bulduk, arabamıza taktırıyoruz dedim. O sırada ben parayı ödemek için el frenini indirmişim cüzdanımı almak için. El frenini tekrar kaldırmam gerekti araba lifteyken ama kaldırmadım unuttum. İnerken de tekrarlıyor oradaki çocuklar diyorlar ki, “Abi nazarın değecek” diye. Ben de nazara çok inanmazdım aslında. Ne nazar değecek diyordum. Araba iner inmez Kartal Kavşağı’na doğru hareket etti, ışık da yandı araçlar da bu tarafa doğru hareket etti. Bir anda refleksle koşma gereği duyduk. Çocuklar da görüntüde arkadan tutmaya çalışıyorlar. İçine atlamaktan başka çaremiz yoktu. Dizim biraz yaralandı ama yapacak bir şey yok. Kendimi attım kurtardım arabayı ama nazarımız da çıktı çok şükür” dedi. Eraslan, insanların mallarını ve çocuklarını çok sevmemeleri gerektiğini söyleyerek, “Vatandaşlarımız da kendi malını, kendi çocuğunu çok sevmesinler. Ben inanmıyordum ama kendi arabama nazarım değdi. 43 yaşımdayım inanmıyordum ama ilk defa başıma böyle bir şey geldi ve benim nazarım değdi” ifadelerini kullandı.
Adana Adana’da sanayiciler dijital dönüşüm ve inovasyon için buluştu Adana Sanayi Odası Sanayi Kampüsü ev sahipliğinde bir fuarcılık firması ve dernek iş birliğinde ‘Dijital OSB Buluşmaları 2024 Adana’ etkinliği gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, günümüzün dinamik iş dünyasında önemli değişikliklerin yaşandığını ve bu değişime ayak uydurmanın şart olduğunu vurguladı. Geçmişte ürün fiyatlarını belirlerken maliyet odaklı yaklaşımların yeterli olduğunu belirten Kıvanç, artık fiyatı tüketicinin belirlediği bir dünyada yaşadığımızı ifade etti. Ürünlerin sadece maliyet ve kar üzerinden değil, müşteri talepleri ve çevresel faktörler göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kıvanç, son olarak iş dünyasında inovasyonun ve dijitalleşmenin önemine dikkat çekerek, değişen dünyaya uyum sağlamanın ve verimliliği artırmanın önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Biz buraya Sanayi Kampüsü diyoruz. Bu kampüs bünyesinde sanayicimizin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde; Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika), Yenilik Merkezi, Enerji Verimliliği Merkezi, Mesleki Eğitim ve Belgelendirme Merkezi, Su Verimliliği Merkezini hayata geçirmiş bulunmaktayız. İhtiyaca göre de merkezimizin faaliyetlerini çeşitlendirip kapasitesini artıracağız. Her biri iş dünyamıza büyük katkılar sağlayan ve geleceğe yönelik önemli adımlar atmamıza vesile olacak merkezlerdir. Bu sürecin olmazsa olmazı yalın ve dijital dönüşümdür. İşte tamda bu noktada bu merkezilerimizden alınan eğitim ve danışmanlık hizmetleri ön plana çıkıyor. Bu hizmetler sayesinde sanayicimiz ilave bir yatırım yapmadan mevcut makine parkları ile üretim süreçlerini verimli hale getiriyor. Verimliliklerini minimum yüzde 10 ile 20 oranında artırarak israfı azaltıyor." Açılış konuşmalarının ardından gün boyunca süren etkinlikte, Logosoft distiribütörlük destek faaliyetleri, Microsoft copilot, Sap Busıness One şirketlere getireceği faydalar, Honeywell endüstriyel otomasyon, endüstride verimlilik çözümleri, elektrifikasyon ve hareket bölümü, endüstriyel verimlilik çözümleri, robotik ve imalat otomasyonu bölümü, geleceğin fabrikaları - yeni teknolojiler ve ürünler, endüstriyel işletmelerde enerji verimliliği ve karbon ayak izi, tasarımdan imalata yüzde 70’e varan maliyet tasarrufu, MCS otomasyon, imalat işletmelerinde akıllı üretim teknolojileri, model fabrika ve öğren dönüş programı, akıllı üretim hatlarında kullanılan robotik otomasyon ve yapay zeka uygulamaları konularında sunumlar gerçekleştirildi.