ASAYİŞ - 13 Mart 2026 Cuma 11:25

Burdur’da alkollü sürücünün ’acemi’ oyunu işe yaramadı

A
A
A

Burdur’da polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayarak kaçan otomobilin sürücüsü, 500 metre ileride kırmızı ışıkta durduruldu. Sürücü değiştirdiği kameralardan tespit edilirken alkollü sürücüye 225 bin lira idari para cezası kesildi. Araç ise otoparka çekileceği sırada ruhsat sahibi ortalığı birbirine katarak polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

Olay, gece saatlerinde Emek Mahallesi Nene Hatun Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri rutin denetimleri çerçevesinde 15 DH 115 plakalı otomobili durdurmak istedi. Araç polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayarak kaçarken 500 metre ileride bulunan kırmızı ışıklarda ekipler tarafından durduruldu. İlk olarak sürücünün Ş.B. olduğunu belirten 2 genç, arkadaşlarının acemi olduğunu ve uygulama noktasında polis ekiplerinin görünce telaşlanıp duramadıklarını ifade etti. Ekipler tarafından yapılan kamera kontrolünde ise sürücünün M.E.B. olduğu belirlendi. M.E.B.’ye ekipler tarafından yapılan alkol kontrolünde 0.97 promil alkollü olduğu tespit edildi. Aday sürücü olan M.E.B.’nin ehliyeti süresiz olarak iptal edilirken alkollü araç kullanmak ve ’dur’ ihtarına uymama suçların 225 bin lira idari para cezası uygulandı. Bahse konu araç ise polis ekipleri tarafından 2 ay trafikten men edilerek otoparka çekileceği sırada ruhsat sahibi ortalığı birbirine kattı. Polis ekipleri ruhsat sahibi ve otomobil sürücüsü M.E.B. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Otomobil de daha sonrasında 2 ay trafikten men edilerek çekici marifetiyle otoparka çekildi.

Arda Akın Akkoca

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Kene popülasyonu arttı, uzmanlar tedbir çağrısı yaptı Yağmur yağışları ve havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan kenelere karşı uzmanlar vatandaşları uyardı. İlkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, özellikle kene ısırmaları sonucu görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının insan sağlığı açısından ciddi risk oluşturduğu belirtildi. Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Karakeçili, özellikle haziran ortası ve temmuz aylarında vaka yoğunluğunun arttığını söyledi. Bu yıl kene popülasyonunun fazla olduğuna dikkati çeken Karakeçili, keneye maruz kalan vatandaşların en kısa sürede sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini ifade etti. Karakeçili, hastaneye ulaşımın mümkün olmadığı durumlarda kenenin çıplak elle temas edilmeden çıkarılması gerektiğini belirterek, "Eldiven ya da poşet yardımıyla cımbız kullanılarak uygun şekilde çıkarılmasını öneriyoruz." dedi. Kırsal alanlarda kapalı kıyafet tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Karakeçili, şunları kaydetti: "Kapalı ayakkabı giyilmeli ve pantolon paçaları çorapların içine sokulmalı. Çünkü keneler yerden gelerek vücudumuza tutunuyor. Ayrıca vücudun düzenli olarak kontrol edilmesi gerekiyor." Kenelere karşı koruyucu spreylerin de kullanılabileceğini aktaran Karakeçili, vatandaşların panik yapmadan bilinçli hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Şanlıurfa Şanlıurfa’da bayramın ilk gününde 232 acemi kasap hastanelik oldu Şanlıurfa’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban keserken yaralanan 232 kişi hastanelik oldu. El, kol ve ayaklarından yaralanan vatandaşların tedavileri acil servislerde yapıldı. Şanlıurfa’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken yaralanan 232 kişi hastanelere başvurdu. Kent genelinde sabah saatlerinden itibaren başlayan kurban kesimleri sırasında yaşanan dikkatsizlikler nedeniyle çok sayıda vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı. Bayram namazının ardından kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, belirlenen kesim alanlarında ve evlerinin önünde kurbanlarını kesmeye başladı. Ancak kesim sırasında bazı vatandaşlar kullandıkları bıçaklarla el, kol ve ayaklarından yaralanırken, bazıları da kurbanlık hayvanların darbeleri sonucu vücutlarının çeşitli bölgelerinden yaralandı. Yaralanan vatandaşlar, yakınları tarafından kentteki hastanelerin acil servislerine götürüldü. Şanlıurfa’daki hastanelerde yoğunluk oluşturan ve halk arasında "acemi kasap" olarak adlandırılan 232 kişinin tedavileri sağlık ekipleri tarafından yapıldı. İlk müdahaleleri tamamlanan yaralıların büyük bölümünün taburcu edildiği öğrenildi. Bayram sabahı kurbanını kendisi kesmek isterken elinden yaralanan Cuma Yıldız, "Kurbanı kesmeye çalışırken elimi kestim. Buna da şükür, daha kötü de olabilirdi. Buradan acemi kasaplara da şunu söylemek istiyorum; kasaplık herkesin işi değildir. İşiniz olmayan işi yapmayın. Kasaba 5-10 bin lira verin, riskli işler yapmayın. Ben elimi kestim, birazdan ameliyata gireceğim. 100 bin lira değil, 1 milyon TL de versem artık bu başparmağım eskisi gibi olmayacak. Acemi kasaplardan ricam herkes bu işi yapmasın" diye konuştu. Bayramın ilk gününde Şanlıurfa’da yüzlerce kişinin benzer nedenlerle hastanelere başvurduğu öğrenilirken, sağlık ekipleri vatandaşlara kurban kesiminde dikkatli olunması çağrısında bulundu.