POLİTİKA - 17 Nisan 2012 Salı 14:30

DSP GENEL BAŞKANI MASUM TÜRKER:

A
A
A
DSP GENEL BAŞKANI MASUM TÜRKER:

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Suriye ile savaşın eşiğine gelmemizi örtbas etmek için 28 Şubat operasyonları öne alınarak gündem değiştiriliyor" iddiasında bulundu.
DSP Bursa İl Teşkilatı`nı ziyaret eden Türker, partililerle bir araya geldi. Türker, Suriye ile yaşanan gerginliğe dikkat çekerek, "Başbakanın bir Müslüman ülkeye savaş açma gibi bir sıkıntı içinde olduğunu biliyoruz ama iş işten geçti. Başbakan şu an tehdit altında. `Eğer sen bu savaşı açmazsan, biz gerekeni yaparız` deniliyor. Bu konuda yakın zamanda, Erdoğan`ın, `Suriye`yi bize bırakın, biz hallederiz` dediğini hatırlarsınız. Bunun arkasından, `Peki hallet` dediler. Başbakan, Suriye ile ortak hükümet
toplayacak kadar Beşşar Esad ile yakınlaşmıştır. O günlerde can ciğer kuzu sarmasıydılar. Ama Batı`nın istediği hedefe ulaşamayınca, `Kendisiyle savaş` denilince Başbakan bugün yılların Esad`ına `Esed` diyor. `Bir savaş olursa, savaştığım insan Müslüman Esad değil, Esed` diyerek yabancılaştırılmış yapıyı tekrarlıyor" diye konuştu.
"Müslüman bir ülkeyle savaşın eşiğine geldik" diyen Türker, şunları söyledi:
"Suriye ile ilişkilerimizin tehlikesi şurada; ilk kez Müslüman bir ülkede Müslüman`a karşı kurşun sıkmış olacağız. Biz bu işin içine girdiğimizde bataktan çıkma ihtimalimiz çok azalır. Çünkü bölgedeki bütün devletler karizma rekabeti dolayısıyla bize karşı tavır alır. Şu anda bile Suriye, Çin ve Rusya tarafından destekleniyor."
28 Şubat`ın sorgulanması gereken bir süreç olduğunu ifade eden DSP lideri Masum Türker, "28 Şubat sorgulanmalıdır. 12 Eylül süreci de aynı şekildedir. Bu konuda Bursa Milletvekili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bile Çevik Bir`in yakalanmasına biraz temkinli yaklaşıyor. Hatta diğer bir Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, `Bu kadar çok büyütmemek gerekir` diyor. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, Batı Çalışma Grubu raporlarından çıkan bir notta, 28 Şubat`ın ardından Refah Partisi`nden bir parti çıkacağı, bu
partinin 2 binli yıllarda yüzde 34`e yakın bir oy alacağı ortaya çıkmıştır. Şu andaki mahkeme belgeleri arasında bu da vardır. 28 Şubat sürecinin amacı ortaya çıkmıştır. Bu konuda 28 Şubat sürecini bahane edip yakın tarihte diğer kesimlere de el atılacağı açıkça ortada. O tarihteki Refah Partisi`nin bazı ilişkileri gündeme gelebilir. O tarihteki Refah Partisi yöneticilerinin ve Erbakan`ın oğlunun farklı çıkışları vardır. Bu ilişkiler daha da derinleştirilirse Tayyip Erdoğan`ın Hikmet Yar`ın önünde diz çöktüğü
toplantıya kadar gidilebilir. Biz şunu öneriyoruz; 28 Şubat sürecinin yanı sıra esas aydınlatılması geren konulardan biri Susurluk kazasıdır. Bu konuya bulaşmış herkesin benzer şekilde hayatını kaybettiği açıkça ortadadır" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak. Bingöl Üniversitesi “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında arı ürünlerinden sonra diğer hayvansal ürünlerde de üretime geçmek için de önemli bir adım attı. Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde kurulan çiftliğe 5 gebe büyükbaş hayvan getirilerek süt ve süt ürünleri elde etmek için çalışmalara başlandı. Büyükbaş hayvanlarının yanı sıra küçükbaş hayvanlarının da getirileceği merkezde, süt ve süt ürünleri elde edilecek ve belirli bir aşamadan sonra arı ürünleri gibi satışına başlanacak. Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, getirilen hayvanların şu an için bir adım olduğunu belirtti. Çapak, "Burası bizim üniversitemizin çiftlik alanı. Arı, arı ürünleriyle ilgili eper bir mesafe kat ettik, şimdi de biraz alanı büyütüyoruz, çerçeveyi büyütüyoruz. Büyükbaş hayvandan başladık. İlk etapta 5 mondofon aldık, bunlar gebe hayvanlar, inşallah yakın zamanda yavrulayacaklar ve bunların sayısı 10’a çıkmış olacak. Başlangıç için bir adım, bundan sonraki süreçte hem bunların sayısını artıracağız hem de bunlardan farklı ürünler elde etmeye çalışacağız. Elazığ yol kenarında bir tanıtım ofisimiz var. Orada arı, arı ürünlerinden elde ettiğimiz ürünleri sergiliyoruz, satışını yapıyoruz. Allah nasip ederse bu hayvanlardan da elde edeceğimiz hem sütü hem peyniri hem de diğer hayvansal ürünleri bir şekilde oralara koyma ve arzu edenlere de oradan satış yapmak istiyoruz. Hedefimiz büyükbaş hayvanla yetinmek değil, önümüzdeki günlerde küçükbaş hayvanlara da el atacağız. İnşallah koyun ve keçilerden de başlangıç için getireceğiz. Alanımız geniş 750 dönümlük bir alan, burada hem küçükbaş hem de büyükbaşla ilgili çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bir de tabii alan büyük olduğu için kanatlı hayvanlara da ağırlık vereceğiz" dedi. Ziraat ve veteriner fakültesi öğrencilerinin de buradan yararlanacağının altını çizen Prof. Dr. Çapak, "Burası aynı zamanda bir uygulama alanı olacak. Çünkü ziraat ve veteriner fakültemiz mevcut. Öğrencilerimiz gelecekler, gidecekler, bakacaklar. Bu alanla ilgili tecrübe edinecekler. Aynı zamanda hocalarımız da belki bu alanda akademik çalışmalarını yürütürken bu oluşturulan ortamdan istifade etmiş olacaklar. Birçok boyutu var bunun. Bölgesel kalkınma da tarım ve havzanın bir parçası aslında" şeklinde konuştu.
Bilecik Bilecik’te bu yıl 233 ton bal hasadı bekleniyor Bilecik’te üreticilere bin adet kovan dağıtılarak destek sağlanırken, il genelinde bu yıl 233 ton bal hasadı bekleniyor. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İl Müdürü Necmettin Yoldaş, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Sönmez ve Bilecik Arıcılar Birliği Başkanı Beytullah Erdönmez ve üreticilerin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ‘Modern ve Teknik Arıcılık Yolunda Bilecik Kovan Dağıtım Projesi’ etkinliğine katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Aygöl, "Bugün burada İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu ‘Modern ve Teknik Arıcılık Yolunda Bilecik Kovan Dağıtım Projesi’ ile söz vermiş olduğumuz bin adet kovan dağıtımı gerçekleştireceğiz ve bütün kovanlarımızın ilaçlamasını yaparak sağlıklı arıcılığı devam ettireceğiz’’ dedi. İl Müdürü Necmettin Yoldaş ise, Bilecik’in arıcılık rakamları hakkında bilgiler sunarken, arıcılık projelerinin Bilecik’e ve milli ekonomiye sağlayacağı katkılar hakkında görüşlerini dile getirdi. Arıcılar Birliği Başkanı Beytullah Erdönmez ise, Bilecik’te arıcılığa verilen desteklerden dolayı tüm üreticiler adına teşekkür ederek arıcılığın gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Erdönmez, İl Müdürlüğü’nün destekleri ile 2018 yılında 11 bin 800 adet olan kovan sayısı 2023 yılında 24 bin âdete ulaşmış olup bal üretimi 88 tondan 221 tona çıktığı belirtildi. 2016 yılında bin adet, 2021 yılında bin 250 adet kovan dağıtılmış olup bu yıl bin adet kovan dağıtımı gerçekleştirilirken, bu yıl bal hasadı döneminde bal üretiminin 233 ton olması bekleniyor.
Bilecik Söğüt’te 45 bakkal ve market denetlendi Bilecik’in Söğüt ilçesinde zabıta ekipleri tarafından 45 market ve bakkal denetlendi. Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut’un talimatları doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezindeki denetimlerini sürdürüyor. Ekipleri ilçede faaliyet gösteren 45 adet bakkal ve marketleri denetimden geçirdi. Bakkal ve Marketlerde yapılan denetimlerde; işyeri ruhsatı, satışa sunulan gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri ile çalışan personelin hijyen belgesi, işyeri genel temizliği ve ürünlerin reyondaki fiyatlarla kasa fiyatları karşılaştırmasını yapıyor. Fiyat karşılaştırmalarında etiket fiyatlarına göre kasada farklı fiyat çıkması durumunda ilgili market hakkında Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere tutanak tanzim ediliyor. "Vatandaşın sağlığıyla oynanmasına izin vermeyeceğiz" Denetim Sonrası açıklama yapan Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, ”Lütfen duyarlı bir tüketici olalım aldığımız ürün etiketi ile kasa fiyat etiketini mutlaka karşılaştıralım. Bugün bizzat denetime kendim katıldım ve çalışma arkadaşlarıma nasıl bir denetim yapılacağı ilgili de bir modül anlamda tecrübemi paylaştım. Yaptığımız denetimleri de bu farkla ortaya koyduk. Bundan sonra gerek yerli esnaf, gerekse de zincir marketler sıklıkla denetlenerek vatandaşın sağlığıyla oynanmasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşın sağlığıyla oynayan kim olursa olsun gereken işlem yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
Kastamonu Hemşire ve ebelerin günü konserle kutlandı Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan ebeler ve hemşirelerin günü, düzenlenen törenle kutandı. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan ebelerin Ebeler Günü, hemşirelerin de Hemşireler Haftası düzenlenen programla kutlandı. Mesai arkadaşları ve emekli sağlık çalışanları da ebe ve hemşirelerin en özel günlerini hazırladıkları kliple kutladı. Programda yayınlanan klipteki sağlık çalışanlarının mesajları, ebe ve hemşirelere duygusal anlar yaşattı. Düzenlenen törende konuşan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül, “Hemşire dendiği zaman bizim anladığımız kardeş, bacı, ebe, anne eski Türkçe’de bunların hepsini ifade ediyor. Kısacası bir hastanede olması gereken, hastane diyebilmeniz için iki önemli unsur var, hekimlerin olması lazım bir de hemşirelerin olması. Hemşire olmadan bir sağlık tesisinin işlemesi çalışması ve tedavinin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Esasen özel günlerin hep bir anlamı var, bazen hayatın akışında unuttuğumuz arkadaşlarımızı ve dertlerini, sorunlarını öğrenebilmek için yapılan anlamlı günler. Aslında hemşirelik veya Hemşireler Gününün anlamı da bu. Hafta boyunca sadece kültürel aktiviteler değil, onların sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapmak bize düşen görevler” dedi. Hemşirelik mesleğinin Hititler’den beri her dönemde olduğunu söyleyen Ergül, “Bizde de Osmanlı’da Hilal-i Ahmer ile başlıyor. O zaman hemşire yetiştirmeye başlıyorlar. Daha sonra 1939’da ilk mektep açıldıktan sonra bilimsel anlamda hemşirelik mesleği Türkiye Cumhuriyeti’nde kabul buluyor” diye konuştu. Konuşmanın ardından Şehri Dilara topluluğu tarafından ebe ve hemşireler için konser verildi.
Gaziantep Erdem Koleji’den Uluslararası SASMO başarısı Dünyanın en prestijli matematik olimpiyatlarından biri olan Singapur-Asya Okullar (SASMO) Matematik Olimpiyat sınavında Erdem Koleji’nin 4 öğrencisi altın madalya, 7 öğrencisi gümüş madalya, 15 öğrencisi ise bronz madalya alarak uluslararası başarıya imza attı. Geleceğin dehaları olarak gösterilen öğrencilerin katıldığı Uluslararası Singapur ve Asya okulları Matematik Olimpiyatı (SASMO) sınavı sonuçları açıklandı. Her yıl büyük akademik başarılar elde eden Gaziantep Özel Erdem Koleji yine bir gurur daha yaşadı. 42 ülkeden 102 bin öğrencinin katıldığı sınavda çeşitli kategorilerde Özel Erdem Koleji’nin 4 öğrencisi altın madalya, 7 öğrencisi gümüş madalya, 15 öğrencisi bronz madalya alarak uluslararası bir başarıya imza attı. “Öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor” Erdem Koleji öğrencilerinin uluslararası prestijli bir yarışmada önemli dereceler elde etmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını kaydeden Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, “Uluslararası SASMO Matematik Olimpiyatı’nda, farklı düzeylerde toplamda 4 altın, 7 gümüş, 15 bronz madalya almaya hak kazanan öğrencilerimiz okulumuzu ve ülkemizi gururlandırdılar. Öğrencilerin matematiği farklı açıdan görmelerini, konuya olan ilgilerinin artmasını ve matematiği gelecekte çalışmalarında ve günlük yaşamda nasıl uygulayabileceklerini düşünmelerini sağlamayı amaçlayan uluslararası bu yarışmada gösterdikleri üstün başarıdan dolayı dereceye giren kutlayarak başarılarının devamını diliyorum. Okulumuzun ve öğrencilerimizin akademik başarıları artarak sürecektir. Okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.