YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 11:02

HARMANCIKLI İMAMLAR FİDAN DİKTİ

A
A
A
HARMANCIKLI İMAMLAR FİDAN DİKTİ

Bursa`nın Harmancık ilçesinde görev yapan imamlar kendi hatıra ormanlarına fidan dikti.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ilçe merkezinde ve köylerdeki camilerde görev yapan müezzin ve imamlar tarafından fidin dikildi. Harmancık Müftüsü Mehmet Öz, ``İlçede görev yapan personelimizin desteği ile güzel bir hatıra ormanı oluşturmak istedik. Yüzde 65`i orman olan ilçemize yeni fidanlar dikerek din adamlarının da bir hatıra ormanı olmasını istedik" dedi.
Öz, Kutlu Doğum Haftasının kan bağışı, vaaz ve yarışmalarla devam edeceğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Model Fabrikayı açan Bakan Kacır, DOSTEM öğrencileriyle bir araya geldi Denizli OSB DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi içerisinde Denizli Sanayi Odası’na tahsis edilen 867 metrekarelik alanda yer alan ve Denizli Sanayi Odası’na ait olan Denizli Model Fabrika’nın resmi açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Özellikle Bölge sanayicileri için "öğren-dönüş" merkezi olma özelliği ile verimlilik, sürdürülebilirlik, dijital ve yeşil dönüşüm alanlarında önemli katkılar sunacak olan Denizli Model Fabrika’nın açılış törenine; Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı, UNDP Başkan Yardımcısı ve Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Ivana ivkovi, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Rektör Yardımcıları, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Selim Yaymanoğlu ve Osman Uğurlu, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Bölge Müdürü Ahmet Taş, il başkanları, oda ve sivil toplum örgütlerinin başkanları ve sanayiciler katılım gösterdi. "10 yıl boyunca aylık 6,5 milyon TL destek" Açılış programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 24 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Model Fabrika’nın, Denizli’de üretimi artıracak ve daha verimli hale getirecek önemli bir dijital dönüşüm üssü olduğunu ifade etti. Ayrıca KOSGEB aracılığıyla Sektörel Gelişim Merkezi Programı kapsamında, Model Fabrika’nın hedeflenen performansı ortaya koyması halinde 10 yıl boyunca yıllık 6,5 milyon TL destek sağlanacağı müjdesi paylaşıldı. DOSTEM öğrencileri Bakan Kacır’a hediyelerini takdim etti Tören, protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile devam etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, program kapsamında Model Fabrika’da, Denizli Teknik Tekstil Merkezi’nde ve DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sırasında DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından dokunan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a ait olan portre kendilerine takdim edildi. "Model Fabrika ikiz dönüşüm yolculuğunun önemli bir adımıdır" Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı ise açılışa dair yaptığı açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır başta olmak üzere programa katılım sağlayan tüm protokol üyelerine ve misafirlere teşekkür etti. Denizli Model Fabrika’nın, bölge sanayisinin verimlilik, dijitalleşme ve yeşil dönüşüm yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olduğunu vurgulayan Denizli OSB Başkanı Derya Baltalı, "Sanayicilerimizin rekabet gücünü artıracak, üretimde katma değeri yükseltecek bu kıymetli yatırımın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Eskişehir Emlak sektöründe dijital denetim artıyor Eskişehir’de emlakçı olan Kasım Karakaş, devreye alınan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin (EİDS) güzel bir uygulama olduğunu ve Vergi Dairesi’nin yapay zeka ile satış bedellerini mercek altına aldığını söyledi. Dijitalleşmeyle birlikte emlak sektöründe işlemlerin önemli bir bölümü internet ortamına taşındı. Emlakçılar ilanlarını çeşitli platformlar ve sosyal medya üzerinden yayımlarken, dolandırıcılık vakalarına karşı devlet tarafından denetim mekanizmaları devreye alındı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan emlakçı Kasım Karakaş, son düzenlemelere değindi. "Tapuda alıcı ve satıcının onayı ve imzası olmadan işlem yapılamaz" Emlak ilanlarında yetki ve kimlik doğrulamasını sağlamak amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen EİDS hakkında konuşan Karakaş, "Bu güzel bir uygulama oldu. İnsanların kiralama veya satılık mülklerinde mutlaka güvenli bir emlakçıya yetki vermesi lazım. Yetki verildiğinde tapuda mal sahibi adına işlem yapılmaz. En fazla 5 kişiye yetki verilebilir ama kafa karışmaması için güvenilen tek bir emlakçıya verilmesi daha doğru olur. Böylece emlakçı mülke daha fazla emek verir ve satış süreci hızlanır. Tapuda zaten alıcı ve satıcının onayı ve imzası olmadan işlem yapılamaz. İnsanların bu konuda içi rahat olmalı. Sektör kendi içinde de paslaşarak satışları hızlandırmaya çalışır" dedi. "Vergi Dairesi, yapay zeka ile satış bedellerini mercek altına aldı" İnsanların tapuda gerçek fiyatları gösterebilmesi için makul bir vergi sistemi olması gerektiğini de belirten Karakaş, "Belediyelerin rayiç değerleri düşük, piyasa fiyatları ise farklı. Örneğin 1+1 bir daire 2,5 milyona satılmışken vergi dairesi 3,5 milyon tespit yapabiliyor ve o rakamın gösterilmesini istiyor. Piyasada o fiyat yoksa bu doğru değildir. Düşük gösterim de doğru değildir ama yüksek tespit de doğru değildir. Makul fiyat üzerinden hesaplama yapılması gerekir. Son 45 gündür yüzlerce insan mağdur durumda ve ciddi cezalar yazılıyor. Buna bir düzenleme gelmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
İstanbul İstanbul’da Şubat ayında en çok salatalık pahalandı İTO 2026 Şubat ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. İstanbul’da Şubat ayında en fazla artış yüzde 60,94 ile salatalık fiyatlarında oldu. Uçak bileti ise yüzde 43,80 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla geçen 2026 Şubat ayında İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri oranlarıyla birlikte açıkladı. Bir önceki aya göre indekste yer alan 336 adet ana üründen 244 adet ürünün fiyatında artış izlenirken, 32 adet ürünün fiyatında azalış görüldü. Şubat ayında salatalık fiyatları yüzde 60,94 arttı 2026 Şubat ayında gıda ve alkolsüz içecekler harcamaları grubunda yer alan salatalık fiyatları yüzde 60,94 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Fiyatında artış yaşanan diğer ürünlerin bazıları; gıda ve alkolsüz içecekler grubunda yer alan çarliston biber yüzde 60,86, sivri biber yüzde 60,80, kabak yüzde 59,61, dolmalık biber yüzde 54,01, taze fasulye yüzde 42,96, ulaştırma harcamaları grubunda yer alan taksi ücreti yüzde 20 oldu. Şubat ayında uçak bilet ücretleri yüzde 43,80 ucuzladı 2026 Şubat ayında ulaştırma harcamaları grubunda yer alan uçak bileti ücreti fiyatı yüzde 43,80 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu. Fiyatında azalış izlenen diğer ürünlerin bazıları; çeşitli mal ve hizmet harcamaları grubunda yer alan kişisel seyahat yüzde 11,97, ev eşyası harcamaları grubunda yer alan elektrikli kesici aletler yüzde 9,03, giyim ve ayakkabı harcamaları grubunda yer alan kadın pardösü yüzde 8,45, kadın ayakkabı yüzde 6,06, kadın kazak yüzde 5,68 oldu.