YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 13:31

ÇOCUKLAR BARIŞI ÇİZDİ

A
A
A
ÇOCUKLAR BARIŞI ÇİZDİ

Bursa`da ilköğretim öğrencileri barışı çizdi.
Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) tarafından düzenlenen `Çocuk gözüyle dünya barışı` konulu resim yarışmasına katılan eserler görücüye çıktı. Kent Meydanı`nda açılan sergide öğrencilerin yaptığı bir birinden güzel resimler sergilendi. Serginin açılışına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Atepe, BAL-GÖÇ yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Bursa`nın bir göçmen şehri olduğuna işaret eden Altepe, "Bursa`da yüz binlerce Balkan göçmeni vatandaşımız var. Balkanlar`a çok önem veriyoruz. Büyükşehir olarak Balkanlar`da birçok ecdat yadigarı eseri ayağa kaldırdık" dedi.
Öğrencilerin Balkan folklorundan örnekler sunduğu törende, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini dağıtan Altepe, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Resim yarışmasında 4 ve 5. sınıflarda Şehit Jandarma Er Selahattin Çırak İlköğretim Okulu öğrencisi Dilan Varol birinci olurken, 6, 7 ve 8. sınıflarda Erdoğan Şahinoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Sinem Öztürk birinciliği kazandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir