- 21 Eylül 2017 Perşembe 11:36

UEDAŞ’tan yeni hizmet noktaları

A
A
A
UEDAŞ’tan yeni hizmet noktaları

Uludağ Elektrik Dağıtım A.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ’nin Bursa Genel Müdürlük yerleşkesinde hizmet veren iki merkez işletmesi bağlı bulundukları ilçelere taşınıyor.


UEDAŞ’ın Nilüfer ve Yıldırım İşletme Müdürlükleri, hizmet kalitesini artırmak ve müşterilerine daha kolay çözüm üretebilmek amacıyla yeni binalarında hizmete başlayacak.


UEDAŞ’tan yapılan açıklamada; “Müşterilerimize daha yakın olabilmek için 25 Eylül Pazartesi günü itibariyle aşağıda belirtilen adreslerde hizmet vermeye başlayacak” ifadelerine yer verildi. İşletme Müdürlüklerinde yapılan işlemler arasında; “Ön Abonelik işlemleri, Enerji Müsaadeleri, Teknik Kabuller, Kaçak Kontrolleri, Sayaç İşlemleri, Dilekçe kabulleri, Sokak Aydınlatması, Arıza Bildirimleri, Yatırım ve Diğer Talepler” konusunda başvurular yer alıyor. İşletmeler hafta içi 08.00-18.00 saatleri arasında vatandaşın hizmetine açık tutulacak.


Nilüfer İşletme Müdürlüğü, İhsaniye Mahallesi İmece Sokak No:2 Nilüfer adresinde yer alan Plaza 16 Etkinlik ve Yaşam Merkezi’nde Yıldırım İşletme Müdürlüğü ise, Duaçınarı Mahallesi, Ankara Yolu Caddesi No:141 Yıldırım hizmete başlayacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Çocuk cezaevinde ’Sanat Sokağı’ açıldı Samsun’un Kavak ilçesinde çocuk cezaevinde atölyelerin bulunduğu koridorun duvarları mahkum çocuklar ile üniversite öğrencilerinin yaptığı boyama etkinliği ile rengârenk hale getirildi. ’Sanat Sokağı’ ismi verilen bölümün açılışı yapıldı. Kavak Cezaevi yerleşkesinde bulunan Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisinde Sanat Sokağı açıldı. Mahkum çocukların sanatla iyileşmesini, ıslah edilmesini amaçlayan proje ile cezaevi içerisindeki el sanatları, resim gibi birçok farklı atölyelerin bulunduğu koridor, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Görsel Sanatları Topluluğu’ndan resim bölümü öğrencileri ile mahkum çocukların iş birliği ile rengârenk hale getirildi. Sabahattin Ali, Mehmet Akif Ersoy, Neşet Ertaş gibi sanatçıların resmedildiği duvarlar beğeni topladı. Sanat Sokağı ismi verilen bölümün açılışı törenle yapıldı. "Yeniden topluma kazandırıp, ıslah edip ondan sonra dışarıya göndermek zorundayız" Açılışta konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, "Hocalarımız ve çocuklarımızın birlikte hazırlamış olduğu kültür sokağının açılışını yaptık. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin çok kıymetli hocalarından çocuklarımızı yetiştirmede, ıslah etmede çok büyük destek alıyoruz. Yavuz hocamla yapmış olduğumuz protokol gereğince buradaki öğretmenlerimize, hocalarımıza OMÜ’nün öğretim görevlileri çok ciddi destek vermektedir. Bu çocuklarımız suç işlese de, suça sürüklense de bizim çocuklarımızdır. Bunları yeniden topluma kazandırıp, ıslah edip ondan sonra dışarıya göndermek zorundayız. Burası bir cezaevinden ziyade bir eğitim yuvasıdır. Çocuklarımızı inşallah burada ıslah edip, eğitip, yeniden topluma kazandırarak evlerine gönderiyoruz” dedi. "Islah ederek topluma yeniden kazandırmak önemli" OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise, "Başsavcım, Samsun açısından büyük bir şanstır. Samsun’da adaleti toplumla buluşturan, adaletin sevimli yüzünü göstermek, iletişim kanallarını açık tutma noktasında kurumlar arasında çok ciddi bir çaba sarf etti. OMÜ’nün sosyal sorumluluk anlamında böyle bir programı uygulaması ve sonucunda ödül takdim töreninde bir arada bulunmaktan son derece mutluyuz. Suça bir şekilde bulaşmış olabilir, nedenini çok fazla sorgulamanın pek bir anlamı yok ama bu kurum eğer ıslah ederek topluma yeniden kazandırmayı önemserse suç öbeği yükselmekten geriye doğru düşecektir. Eğer burada sadece vaktini geçirip ıslah olmadan, bir eğitime tabi tutulmadan, hayatla barışmadan süresini doldurarak buradan çıkması halinde toplum açısından hala risk olmaya devam edecektir" diye konuştu. Açılışta ayrıca Niksarlı Hacı Mehmed (Ahi Pehlivan) Vakfı’nın vakfiyesinde yer alan mahkumlara yılda bir kere tatlı ikram edilmesi hayır şartının yerine getirilmesi amacıyla Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce Kavak Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki çocuk mahkumlara tatlı ve içecek ikram edildi. Sanat Sokağı’nın açılışına Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Erkan Öztürk ve OMÜ öğretim üyeleri katıldı.
Bursa Sahte genç kız profili açarak vatandaşları dolandıran 9 şahıs tutuklandı Bursa’da Whatsapp’ta sahte genç kız profili açarak 4 kişiyi 609 bin lira dolandıran çete çökertildi. 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişi, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.Y. (61), A.T. (25), Y.A. (36) ve M.U. (40) isimli şahısların toplam 609 bin lira dolandırılmasının ardından harekete geçti. Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturmayı derinleştiren Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcıların önce sahte genç kız profili açarak kurbanlarına ’Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?’ şeklinde mesaj attığını belirledi. Çete üyelerinin daha sonra kendilerini genç kızın babası olarak tanıtıp telefondaki kişileri tehdit ettiği, başka bir çete üyesinin de kendilerini avukat, uzlaştırmacı ya da savcı olarak tanıttığı tespit edildi. Şüphelilerin mağdurları "Yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar suçundan ceza alacaksın” yalanı ile korkuttukları ve böylece tuzaklarına düşürdükleri belirlendi. Yalanı sürdüren dolandırıcılık çetesi üyelerinin 4 kişiden 609 bin lira aldıkları öğrenildi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı. Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya’da 11 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 14 adet cep telefonu ve sim kartı, 44 adet kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, 1 adet silah şarjörü ile 9 mm çapında fişek ele geçirildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan çete üyelerinden 7’si Bursa’da adliyeye sevk edilirken, A.K. Hakkari’de, Y.B. ise Bingöl’de adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkartıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun Çocuk cezaevinde ’Sanat Sokağı’ açıldı Samsun’un Kavak ilçesinde çocuk cezaevinde atölyelerin bulunduğu koridorun duvarları mahkum çocuklar ile üniversite öğrencilerinin yaptığı boyama etkinliği ile rengârenk hale getirildi. ’Sanat Sokağı’ ismi verilen yerin açılışı yapıldı. Kavak Cezaevi yerleşkesinde bulunan Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisinde Sanat Sokağı açıldı. Mahkum çocukların sanatla iyileşmesini, ıslah edilmesini amaçlayan proje ile cezaevi içerisindeki el sanatları, resim gibi birçok farklı atölyelerin bulunduğu koridor, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Görsel Sanatları Topluluğu’ndan resim bölümü öğrencileri ile mahkum çocukların iş birliği ile rengârenk hale getirildi. Sabahattin Ali, Mehmet Akif Ersoy, Neşet Ertaş gibi sanatçıların resmedildiği duvarlar beğeni topladı. Sanat Sokağı ismi verilen yerin açılışı yapıldı. "Yeniden topluma kazandırıp, ıslah edip ondan sonra dışarıya göndermek zorundayız" Açılışta konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, "Hocalarımız ve çocuklarımız birlikte hazırlamış olduğu kültür sokağının açılışını yaptık. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin çok kıymetli hocalarından çocuklarımızı yetiştirmede, ıslah etmede çok büyük destek alıyoruz. Yavuz hocamla yapmış olduğumuz protokol gereğince buradaki öğretmenlerimize, hocalarımıza, OMÜ’nün öğretim görevlilere çok ciddi destek vermektedir. Bu çocuklarımız, suç işlese de, suça sürüklense de bizim çocuklarımızdır. Bunları yeniden topluma kazandırıp, ıslah edip ondan sonra dışarıya göndermek zorundayız. Burası bir cezaevinden ziyade bir eğitim yuvasıdır. Çocuklarımızı inşallah burada ıslah edip, eğitip, yeninde topluma kazandırarak evlerine gönderiyoruz” dedi. "Islah ederek topluma yeniden kazandırmak önemli" OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise "Başsavcım, Samsun açısından büyük bir şanstır. Samsun’da adaleti toplumla buluşturan, adaletin sevimli yüzünü göstermek, iletişim kanalarını açık tutma noktasında kurumlar arasında çok ciddi bir çaba sarf etti. OMÜ’nün sosyal sorumluluk anlamında böyle bir programı uygulaması ve sonucunda ödül takdim töreninde bir arada bulunmaktan son derece mutluyuz. Suça bir şekilde bulaşmış olabilir, nedenini çok fazla sorgulamanın pek bir anlamı yok ama bu kurum eğer ıslah ederek topluma yeniden kazandırmayı önemserse suç öbeği yükselmekten geriye doğru düşecektir. Eğer burada sadece vaktini geçirip ıslah olmadan, bir eğitime tabi tutulmadan, hayatla barışmadan süresini doldurarak buradan çıkması halinde toplum açısından hala risk olmaya devam edecektir" diye konuştu. Açılışta ayrıca Niksarlı Hacı Mehmed (Ahi Pehlivan) Vakfı’nın vakfiyesinde yer alan mahkumlara yılda bir kere tatlı ikram edilmesi hayır şartının yerine getirilmesi amacıyla Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce Kavak Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki çocuk mahkumlara tatlı ve içecek ikram edildi. Sanat Sokağı’nın açılışına Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, Samsun Vakıflar Bölge Müdür Ali Erkan Öztürk ve OMÜ öğretim üyeleri katıldı.
Bursa Sahte genç kız profili açarak vatandaşları dolandıran 9 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi Bursa’da Whatsappta sahte genç kız profili açarak 4 kişiyi 609 bin lira dolandıran çete çökertildi. Çete üyelerinin kurbanlarını tuzaklarına düşürmek için kullandıkları mesajlar ortaya çıktı. 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler çıktığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.Y.(61), A.T.(25), Y.A.(36) ve M.U.(40) isimli şahısların sahte genç kız profilleri ile toplam 609 bin lira dolandırılmasının ardından harekete geçti. Polis fiziki ve teknik takip başlattı. Sahte barkodlu belge oluşturarak güven kazandılar Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturmayı derinleştiren Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcıların önce sahte kız profili açarak kurbanlarına ’Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?’ şeklinde mesaj attığını belirledi. Çete üyelerinin daha sonra kendilerini genç kızın babası olarak tanıtıp telefondaki kişileri tehdit ettiği, başka bir çete üyesinin de kendilerini avukat, uzlaştırmacı ya da savcı olarak tanıttığı tespit edildi. Şüphelilerin; mağdurları, "yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar suçundan ceza alacaksın” yalanı ile korkuttukları ve böylece tuzaklarına düşürdükleri belirlendi. Yalanı sürdüren dolandırıcılık çetesi üyelerinin 4 kişiden 609 bin lira dolandırıcılık yaptığı kaydedildi. 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi Soruşturmayı tamamlayan Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı. Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 8 ilde 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonrası 9 şüpheli gözaltına alındı. Çok sayıda kredi ve hesap kartı ele geçirildi Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 14 adet cep telefonu ve sim kartı, 44 adet kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, 1 adet silah şarjörü ile 9 mm çapında fişek ele geçirildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan çete üyelerinden 7’si Bursa’da adliyeye sevk edilirken A.K. Hakkari’de Y.B. ise Bingöl’de adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıktıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.