SAĞLIK - 15 Kasım 2017 Çarşamba 09:37

Karaciğeriyle umut oldu

A
A
A
Karaciğeriyle umut oldu

Bursa’da beyin kanaması sonucu getirildiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki bir kişinin karaciğeri umut oldu.

Bursa’da beyin kanaması sonucu getirildiği hastanede beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki bir kişinin karaciğeri umut oldu.


Yapılan yazılı açıklamada, 4 gün önce beyin kanaması sonucu Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 62 yaşındaki erkek hasta Y.A. ’nın beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hastane yetkilileri, Y.A.’nın ailesiyle organ bağışı konusunda görüşme yaptı. Ailenin olumlu yanıt vermesiyle karaciğeri başarılı bir operasyonla alındı. Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen, hastanın ailesine teşekkür ederek, "Beyin kanaması sonucu hastanemizde tedavi gören Y.A. ’nın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi organlarının bağışlanmasını kabul etti. Karaciğeri, Bursa’da bulunan özel bir hastanede organ bekleyen kişiye umut olacak" ifadesini kullandı.


Hastane başhekimi Op.Dr. Engin Paralı ise "Hastanemizde bu yıl 32 beyin ölümü tespit edilirken 9. donörümüz gerçekleşti. Bu işle uğraşan arkadaşlarımızın emeği çok fazla. Herkesi organ bağışına davet ediyorum. Ben yüce gönüllü davranışlarından dolayı aileye teşekkür ederken merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın ÖSYM Başkanı Ersoy, BARÜ’yü ziyaret etti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, BARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Prof. Dr. Sevim Çelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş, ÖSYM Bartın METEKSAN Görevlisi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz ÖSYM Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Keskin de yer aldı. ÖSYM’nin sınav süreçleri, teknolojik altyapısı, güvenlik önlemleri ve aday memnuniyeti gibi konularda görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette, iki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Uzun, “Ulusal ölçekte her yıl milyonlarca adaya sınav hizmeti sunan ve yaptığı faaliyetler ölçeğinde dünyanın önde gelen ölçme, seçme ve yerleştirme kurumu olan ÖSYM bünyesinde önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu doğrultuda bugünkü ziyarette, tüm paydaşlarıyla gayretli ve titiz çalışmaların yapıldığı bu değerli kurumumuzda hizmet süreçlerinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunduk. Nazik ilgileri için ÖSYM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Bayram Ali Ersoy, Başkan Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Sayın Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Keskin’e teşekkür ediyorum” dedi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy ise yakın ilgileri ve misafirperverlikleri için Rektör Uzun’a teşekkürlerini iletti. YÖK Başkanı Ersoy ve beraberindekiler daha sonra Kutlubey Yerleşkesi’ndeki Kütüphane Binasında yer alan ÖSYM Bürosuna geçerek bir dizi görüşme ve incelemede bulundu.
Zonguldak Akondroplazi hastası gençlerin sevgileri engel tanımadı Zonguldak’ta kemik büyümesi bozukluğu hastası Alimen Gülpınar ile İrem Şükran Gülpınar çifti nikah kıyarak dünyaevine girdi. Trabzon’da müzisyenlik yapan 25 yaşındaki Alimen Gülpınar, şarkı söylediği anların yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. El sanatları işiyle ilgilenen İrem Şükran Kılıç videoyu görünce Alimen Gülpınar ile sosyal medyadan görüşmeye başladı. Evlenip yuva kurmaya karar veren Alimen Gülpınar, İrem Kılıç’ın annesinin yaşadığı Çatalağzı beldesine geldi. Müzik aletini satarak Zonguldak’a gelen Gülpınar, İrem Kılıç’ın ailesinin de destekleriyle nikah tarihi alarak hazırlıklara başladı. 1 metre 27 santimetre boyundaki çiftin nikahını Çatalağzı Belediye Başkanı Yavuz Palabaş kıldı. Nikahta gelinin damadın ayağına basmasının ardından evlilik cüzdanı geline takdim edildi. Dans eden çifte mutlu günlerinde yakınları da eşlik etti. Kurban Bayramı’nda düğün yapmayı planladıklarını anlatan Alimen Gülpınar, “Annemi kaybedeli 6 ay oldu. Maddi durumum yok, çalışamıyorum, iş bulamıyorum. Müzisyenim ama müzik aletimi sattığım için durumum yok. Boyumdan dolayı kimse bana iş vermedi. Her şeyi denedim olmadı. Rabbim bir yerden kapı açıyor. Eşimi kırmadım, buraya geldim. Ailesi bana destek çıktı. Ailesini ailem olarak görüyorum. Herkes çok güzel tepkiler verdi. Önemli olan kalp, insanın kalbi sağlam olsun. Sevginin boyla alakası yok. Eşim iyi ki karşıma çıktı. Onu çok seviyorum, iyi ki hayatımdı. Bundan sonra Zonguldak’ta yaşayacağım. Müzik aletim olmadığı için çalışamıyorum, bu konuda yardım istiyorum” diye konuştu. Nikah töreni sonrası eşinin soyadını alan İrem Gülpıar “Başlangıçta aileler nasıl tepki verir diye korktuk. Ailemize hemen söyleyip söylememe konusunda bir aşama yaşadık. Sonra açıklamaya karar verdik. Ailemiz anlayışla karşıladılar” diye ifade etti. Genç çiftin nikahını kıyan Çatalağzı Belediye Başkanı Yavuz Palabaş da, "İnşallah evlerini kurdukları gibi işlerini kurmak da bize nasip olur. Ömür boyu mutluluklar diliyorum. Hayatta her şey gelip geçiyor. Birbirlerine destek olurlarsa her şeyin ne kadar kolay olacağını göreceklerini ümit ediyorum” dedi.