POLİTİKA - 27 Mayıs 2018 Pazar 22:04

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu "Milletin aklıyla alay etmeye kalktılar"

A
A
A
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu "Milletin aklıyla alay etmeye kalktılar"

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, 27.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, 27.Dönem Milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. Etkinlikte konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, " Sahada dolaşırken Türkiye Büyük Millet Meclisi itibarsızlaştırılacak, meclisin ve milletvekillerinin fonksiyonu kalmayacak diyerek milletimizin aklıyla alay etmeye kalktılar" dedi.


Merinos AKKM Fuaye Alanında gerçekleştirilen aday tanıtımı ve iftar programı teşkilat mensuplarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından da yoğun katılım oldu. Her milletvekili adayının kendini tanıttığı programda iftar öncesinde konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, rakiplerinin ortaya yeni bir projeksiyon koymadıklarını söyledi. Çavuşoğlu, "Geriye hareket etmek gibi bir püryanları olduğunu görüyoruz. Bu yanlıştır çünkü Türkiye artık geriye gidemez. Türkiye ileriye gitmek zorundadır. Biz Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz. 81 milyonun yaş ortalaması 30 olan Türkiye’de hedefimiz gelecek nesillerine güzel bir Türkiye bırakmaktır. Türkiye’yi hak ettiği 3. Dünya ülkeleri arasına, bütün ülkeler arasında ilk 10 ekonomiye sokmak hedefimiz olmalıdır. Cumhurbaşkanı adaylarını görüyorsunuz, milletvekillerini görüyorsunuz. Önce ortak bir aday ortaya çıkarmaya çalıştılar allem ettiler kallem ettiler ama başarı sağlayamadılar. Ne için bunu peşinden koştular? Biliyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan karşısında kendileri mertçe ortaya çıkarak kazanma imkanına sahip değiller. Milletin hafızasında onların yeri olumsuz. Onun için nasıl bir araya gelebiliriz de Recep Tayyip Erdoğan’ı devletin yönetiminden uzaklaştırırız dediler ancak başaramadılar. Sahada dolaşırken Türkiye Büyük Millet Meclisi itibarsızlaştırılacak, meclisin ve milletvekillerinin fonksiyonu kalmayacak diyerek milletimizin aklıyla alay etmeye kalktılar. Ancak bugün geldiğimiz noktada hesap ettikleri yine tuzak, yine oyun. Türkiye’nin geleceği için bir proje yok. AK Parti’mize ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek sağlamalı, hiç olmadığı kadar daha çok çalışmalı, hem Bursa’yı büyütmeli, hem Türkiye’yi büyütmeliyiz. 16 yıllık iktidarımızın son 10 yılındı dünyada yapılan en büyük 10 projenin beşini gerçekleştirdik. Bu büyük projelerden bir tanesinde Kanal İstanbul projesidir. Ama gelgelelim bugün cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkan zatların bırak bu projeleri bir adım öteye götürmek için çabalamalarını, bu projeyi durdurmaktan bahsediyorlar. Bunlar millete yabancı, bunlar milleti tanımıyorlar. Türkiye’yi o eski, kötü, milletin ensesinde vurularak lokması alınan günlerde sanıyorlar ama artık öyle bir Türkiye yok artık. 24 Haziran’da Türkiye şaha kalkıyor" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir 1 Mayıs kutlamalarına çizgi film ve sinema kahramanı Zoro kıyafeti ile katıldı Balıesir’in Edremit ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü düzenlenen kortej yürüyüşü ve mitingle birlikte coşkuyla kutlandı. Edremit’teki kutlamalara tiyatro oyuncusu Umut Durmaz Zoro kıyafeti ile katılarak dikkatleri çekti. Edremit’te Vergi Dairesi önünden başlayan 1 Mayıs yürüyüşüne katılan sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler Baraj Caddesi ve Azerbaycan Bulvarı üzerinden devam ederek Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda toplandı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş da belediye personeliyle birlikte hizmet binası önünde toplanarak 1 Mayıs kutlamalarına katıldı. Edremit Şehit Hamdi Bey Meydanı’na doğru binlerce işçi sloganlar ve marşlar eşliğinde yürüdü. İşçiler ellerinde Türk bayrakları ve bağlı bulundukları STK’ların flamalarıyla İşçi Bayramı coşkusunu yaşattı. Meydandaki programda DİSK Genel-İş Baş Temsilcisi Ceyda Uzunkaya, Birleşik Kamu İş’e bağlı Eğitim İş Başkanı Zeki Tiryaki işçilerin hak ve talepleri hakkında konuşma yaptı. Daha sonra yerel sanatçılar tarafından konser düzenlendi. 1 Mayıs İşçi Bayramı programına binlerce işçi, sendika temsilcileri, STK’lar ve siyasi partiler katıldı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, işçilerin bayramını kutlayarak emekçilerin yanında olduklarının altını çizdi. Ertaş, işçinin haklarını her zaman savunduklarını bundan sonra da savunacaklarını, her yerde olduğu gibi meydanlarda da işçinin sesi olmaya devam edeceklerini ifade etti. Düzenlenen etkinliklere Çizgi Film ve Sinema karakteri Zoro kıyafeti ile katılan tiyatro oyuncusu Umut Durmaz 1 Mayısta tiyatro ve sinema emekçilerine dikkat çekmek için bu kıyafeti giyerek kutlamalara katıldığını ifade etti.
Eskişehir Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde Fahri Trafik Müfettişlerine Bilgilendirme Toplantısı yapıldı Eskişehir’de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, fahri trafik müfettişlerinin katılımıyla bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Eskişehir’de yaşanan trafik sorunları konuşuldu. Elektronik ortamda trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlenebilecek kanun maddeleri üzerinde duruldu. Fahri trafik müfettişlerinin toplam 58 farklı maddeden trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleyebilecekleri belirtildi. Fahri trafik müfettişlerine, kural ihlali gerçekleştiren sürücülere, trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlenirken dikkat edilecek hususlar anlatıldı. İhlal tespit tutanakları ve bu tutanakların trafik cezasına dönüştürülmesi sonucu oluşan idari para cezası, karar tutanaklarına ilişkin veriler ile mevzuat değişiklikleri hakkında fahri trafik müfettişlerine gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Trafik kuralları ile ilgili videolar gösterildi. Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan Solak bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmasında, "Fahri trafik müfettişleri; Elektronik ortamda düzenledikleri tutanakları Emniyet Genel Müdürlüğü’ne elektronik sistem üzerinden bir hafta içerisinde teslim ederler. Trafik güvenliği ile ilgili görüş ve öneri bildirebilirler. Yer ve zamanla sınırlı olmayıp, ülkenin her yerinde görevli sayılırlar. Görevlerini yaparken adil ve tarafsız olmak zorundadırlar. Araç durduramaz, sürücülerle muhatap olamazlar. Amacımız, sürücülerin ve şoförlerin trafik kurallarına uymasını sağlamaktır" dedi. Bilgilendirme toplantısına, 2. Sınıf Emniyet Müdürü İl Emniyet Müdür Yardımcısı Özcan Arpacı, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Sezai Yılmaz, Fahri Trafik Müfettişiliği Büro Amiri Komiser Döndü Akyıldız Atar, Fahri Trafik Müfettişliği Büro Memuru Trafik Polisi Hatice Yanık ve fahri trafik müfettişleri katıldı. Toplantı verimli geçti, fahri trafik müfettişlerin soruları cevaplandırıldı.