- 30 Aralık 2019 Pazartesi 11:09

Çavuşoğlu’ndan Köfteci Yusuf’a Sürpriz Ziyaret

A
A
A
Çavuşoğlu’ndan Köfteci Yusuf’a Sürpriz Ziyaret

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, ?Yenişehir’de Köfteci Yusuf’un et entegre tesislerini ziyaret etti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, ?Yenişehir’de Köfteci Yusuf’un et entegre tesislerini ziyaret etti.


Ziyarete Ak parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu da eşlik etti. Ziyarette konuşan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, "Gıda sektöründe hizmet veren Köfteci Yusuf’un Yenişehir ilçemizde bulunan Avrupa’nın en büyük et entegre tesislerini ziyaret ettik.? 7 bin çalışanı ile hem istihdam sağlamış hem de kalitesiyle halkın teveccühünü kazanmış olan firmamıza çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.


Tesisleri inceleyen Çavuşoğlu, çalışanlar ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra fabrikadan ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Sorkun Barajı’nda su sporları gösterisi büyük ilgi gördü Isparta’nın Aksu ilçesinde, İlçe Kaymakamlığı, Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü yelken antrenörleri ve sporcuları ile Aksu Sorkun Barajı’nda buluştu. Aksu Sorkun Barajında Eğirdir Gençlik ve Spor Müdürlüğünün profesyonel sporcuları ilçe halkına su sporlarını tanıttı. Eğirdir Gençlik ve Spor Müdürlüğü sporcuları kano, yelken ve paddle board gösterilerini gerçekleştirdiler. Adeta görsel bir şölen olan etkinlikte bir konuşma yapan Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş, "Amacımız bu tür sporların ilçemizde rahatlıkla yapılabileceğini göstermek ve Aksu’yu doğa sporlarında Türkiye’nin önemli bir noktası haline getirmek ve çocuklarımızın bu tür spor dallarıyla da ilgilenmelerini sağlamaktır" dedi. İç sularda da bu tür sporların yapıla bilineceğini göstermek istediğini dile getiren Açıkbaş, optimist, lazer, kano ve paddle boardun Sorkun Barajı iklim şartlarına çok uygun olduğunu ve bu tür spor dalları ile gençlere yeni imkan sağlanması gerektiğini de söyledi. Kaymakam Açıkbaş; Eğirdir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Çelebioğlu ve ekibine ayrıca organizasyonda emeği geçen herkese gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür etti. Eğirdir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Çelebioğlu da Aksu’da ilk defa böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini, Aksu’da bulunan çocukların çok memnun kaldıklarını ifade etti. Gösteriye Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş, Belediye Başkanı Veli Kahraman, Eğirdir Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Çelebioğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Eğirdir Yelken Antrenör ve Sporcuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Erzincan BKÜ bayileri Erzincan’da da denetlemdi! Bitki koruma ürünleri bakımından Erzincan’da faaliyet gösteren 14 bayi denetimden geçirildi. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla Erzincan genelinde faaliyet gösteren ve bitki koruma ürünleri satan 14 bayinin denetimlerini tamamladı. Uygulama Türkiye genelinde 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirildi. Denetimler Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin başkanlığındaki ekipler tarafından gerçekleştirildi. Erzincan’da yapılan denetimlerde ekipler; Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onay almamış kayıt dışı ve izinsiz bitki koruma ürünü satış ve depolama yerlerinin bulunup bulunmadığı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kullanımı sonlandırılmış, sahte, kaçak ve ruhsatsız bitki koruma ürünlerinin satışının yapılıp yapılmadığı, bitki koruma ürünlerinin pazarlarda, özel araçlarda seyyar veya gezgin satıcılar tarafından satılıp satılmadığı, Erzincan’da faaliyet gösteren bayi veya toptancılar tarafından internet üzerinden satışının yapılıp yapılmadığı, bayi veya toptancılar tarafından Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi kullanılmadan bitki koruma ürünü satışı yapılıp yapılmadığı, bayi veya toptancılar tarafından mevzuatta belirtilen kayıtların tutulup tutulmadığı hususları kontrol edildi. Denetim ekipleri bayi denetimleri sırasında ilgili yasal mevzuatlara göre gerekli değerlendirmeleri yaparak denetimlerini tamamladı.