YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 09:40

CADDE ÜZERLERİNDEKİ OTOPARKLAR TRAFİĞİ KİLİTLİYOR

A
A
A
CADDE ÜZERLERİNDEKİ OTOPARKLAR TRAFİĞİ KİLİTLİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURBAK, şehrin merkezindeki otopark sıkıntısını ortadan kaldırsa da, bazı caddelerdeki parklanmalar trafiği çekilmez hale getiriyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURBAK, Bursalılara kaliteli, güvenli, modern otopark hizmeti sunabilmek için çalışmalar yaptığını belirtmesine rağmen, belirli bölgelerde trafiği içinden çıkılmaz hale getiriyor. Özellikle şehir trafiğinin en yoğun olduğu Atatürk, İnönü, Darmstad ve Altıparmak caddelerindeki parklanmalar ile trafik felç olmuş durumda. Atatürk Caddesi’nden 4 şeritli gelen yol, Heykel’den Setbaşı’na doğru 1 şeride düşüyor. Heykel’den gelen 2 şeritli yolun biri BURBAK tarafından otopark olarak kullanılıyor. Bu cadde şehrin kalabalık bölgelerine ulaşımı sağlama noktasında merkezi bir güzergah. Şehrin işlek caddelerinden biri olan Ahmet Hamdi Tanpınar Caddesi de trafiğin kilitlendiği noktalardan birisi olarak göze çarpıyor. Haşim İşcan Caddesi ve Fevzi Çakmak Caddesi’nden gelen araçların kesiştiği bu nokta yine BURBAK’ın otopark istilası ile içinden çıkılmaz bir hal aldı.
Altıparmak Caddesi ve Atatürk Caddesi istikametine gitmek isteyen araçlar bir birine girerken, caddenin kenarına park etmiş araçlar hem yayalara, hem de araçlara sıkıntı veriyor. Trafikle her gün iç içe olan araç sürücüleri, "Şehrin her yerinde otopark olması güzel, ama bazı bölgelerdeki sıkışıklık bazen çekilmez hal alıyor. Bu meselenin bir an önce çözülmesi lazım. Şehrin her bölgesine açılan otoparklar birkaç kişiye istihdam sağlamakta, ama araçların yavaş ilerlemesi ve bazen durması yüzünden yaktığı mazot israfı ülke ekonomisine zarar veriyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.