YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 14:53

BURSALI SİADLAR FEDERASYON YOLUNDA

A
A
A
BURSALI SİADLAR FEDERASYON YOLUNDA

Bursa’daki organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren SİAD’lar federasyon çatısı altında toplanıyor.
Bursa’daki 6 SİAD ile 5 OSB ortak bir platform oluşturmak için harekete geçti. 11 sanayici derneği bu konuda Türkiye’de bir ilke imza atacak. DOSABSİAD’ın daha önce Bursalı sanayicilere federasyon için yaptığı çağrı ses getirdi. Bursa’da organize sanayi bölgelerindeki sanayici ve işadamları dernekleri bir araya gelerek federasyon için adım adım ilerliyor.
DOSABSİAD Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantına 11 organize sanayi bölgesindeki SİAD’ların başkanları katıldı. DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, Bursa’nın Türkiye’nin dördüncü büyük şehri olduğunu, Türkiye’ye önemli katma değer sağladığını söyledi. Bursa’daki sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren sanayici ve işadamları dernekleri arasında birlik ve beraberliği sağlamak istediklerini söyleyen Yedikardeş, "Yerelde ve genelde birinci elden sesimizin duyurulması çok önemli. Kazanan Bursa ve sanayimiz olacaktır. Türkiye daha güçlü hale gelecek" dedi.
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Şu anda Türkiye’de yeni ticaret kanunu, anayasa değişikliği ve son olarak da çek kanunuyla ilgili düzenlemeler olduğunu ifade eden Yedikardeş, federasyon olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti. Bursalı 11 SİAD ile ilk önce platform oluşturma çabalarının sürdüğünü kaydeden Yedikardeş, "Federasyonlaşmaya adım adım gidiyoruz. Türkiye’de bir ilk olacak. Birinci etapta platform oluşturacağız. Bizler OSB’lerin temsilcileriyiz. Aktif iş hayatında çalışıyoruz. Federasyonun isminin en başında Bursa imzası olacak. İsmimiz Bursa SİFED. Yani Bursa Sanayici ve İşadamları Federasyonu olacak. Platformumuz ön hazırlık aşaması olacak" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Yamaç paraşütçülerini indirdikten sonra freni boşalan safari aracı boş eve daldı Antalya’nın Alanya ilçesinde yamaç paraşütçülerini araçtan indirdikten hemen sonra freni boşalan bir safari aracı yaklaşık 100 metrelik rampadan geriye doğru hızla inerek, çevredeki bir evin duvarına çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle evin duvarında ve çatısında maddi hasar oluştu. Kaza, dün sabah saatlerinde Yamaç Paraşütü Dünya Hedef Şampiyonası 1. Etabının düzenlendiği Hıdrellez mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sporcuları ve ekipmanlarını taşıyan 07 AHJ 876 plakalı safari aracı rampa yukarı çıkarken sporcuları indirdikten sonra bir anda freni boşaldı. Yaklaşık 100 metrelik mesafeden hızla rampa aşağı geri giden araç çevredeki tek katlı bir evin duvarına çarparak durabildi. Evin duvarında ve araçta maddi hasar meydana geldi. Sporcuların paraşüt malzemeleri ise daha sonra aracın üzerinden indirildi. Kaza anında araçta sporcuların bulunmaması muhtemel bir yaralanmanın önüne geçti. Kazanın ardından evin duvarının bir bölümünün yıkıldığı ve çatısında hasar oluştuğu görüldü. Kaza anı ise bir sporcunun cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde safari aracının freninin boşaldığı ve geri giderek evin duvarına çarptığı anlar yer aldı. Görevlilerin paraşüt malzemelerini aracın üzerinden boşaltma görüntüleri de cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.