MAGAZİN - 04 Haziran 2023 Pazar 20:06

Bursa’da 90’lar 2000’ler Türkçe Pop Festivali’nde yıldızlar geçidi

A
A
A
Bursa’da 90’lar 2000’ler Türkçe Pop Festivali’nde yıldızlar geçidi

Şarkılarıyla 90’lara damga vuran ünlü sanatçılar Burak Kut, Yonca Evcimik, Hakan Peker, Nez, Çelik, Mansur Ark ile Kabus Kerim & Erci-E, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda Bursalılara nostalji dolu saatler yaşattı.

Şarkılarıyla 90’lara damga vuran ünlü sanatçılar Burak Kut, Yonca Evcimik, Hakan Peker, Nez, Çelik, Mansur Ark ile Kabus Kerim & Erci-E, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda Bursalılara nostalji dolu saatler yaşattı.



"Sizi çok özledik"


Bursa, önceki akşam 90’lı yılların yıldızlarını Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde ağırladı. Şarkılarıyla 90’lara damga vuran ünlü sanatçılar Burak Kut, Yonca Evcimik, Hakan Peker, Nez, Çelik, Mansur Ark ile Kabus Kerim & Erci-E, arka arkaya çıktıkları açık hava sahnesinde Bursalıları geçmişe götürdü. Ünlü sanatçılar Bursa’yı çok özlediklerini dile getirdi.



‘8.15 Vapuru’, ‘Abone’ gibi şarkılarıyla hayatımıza renk katan Yonca Evcimik, konserlerin startını verdi. Dans şovlarıyla ve enerjisiyle kendisine hayran bırakan sanatçı, Bursa’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.



‘Maalesef’, ‘Gazla Gitsin’, Sana Demedim mi?’ şarkılarıyla ve sahne performansıyla unutulmayan isimlerden biri olan Mansur Ark, nostalji rüzgarı estirdi.



‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’, ‘Hercai’, ‘Meyhaneci’ şarkılarıyla 90’lı yıllardan günümüze her şarkısı hit olan ünlü şarkıcı Çelik, Bursa’da keyifli anlar yaşattı. Sahnede ekip arkadaşlarından birisi ile idaaya giren ünlü şarkıcı, Bursa Açıkhava’yı dolduran binlerce dinleyici ve dinleyiciler arasında noterde görev yapan bir dinleyicinin eşliğinde kazanarak keyifli sohbetlerin odağı oldu. Hızını alamayan ünlü şarkıcı seyircilerin arasına girerek şarkılarını sevenleri ile birlikte seslendirdi.



1995 yılında Almanya’da kurulan ve büyük ilgi toplayan Türk rap grubu Cartel’den Kabus Kerim ve Erci E, Bursalı dinleyicilerine unutulmaz bir müzik keyfi yaşattı. ‘Cartel’, ‘Bin Arabama’, ‘Araba Yok’ gibi dillere pelesenk olmuş şarkılarını seslendiren ikili, büyük beğeni topladı.



2000’li yılların başında ‘Sakın Ha’ ve ‘Her şey Boş’ şarkılarıyla adını duyuran ve danslarıyla ‘Yerli Shakira’ olarak kısa sürede popülerliğini arttıran güzel şarkıcı Nez, Bursa Açıkhava sahnesinde Bursalı müzikseverlerle buluştu. Sempatik tavırları ve danslarıyla büyük ilgi gören Nez, şarkılarının yıllar geçse de herkesin dilince olmasından dolayı mutluluğunu dile getirdi.



Pop müziğin efsane isimlerinden Burak Kut oldu. Yılların eskitemediği bebek yüzlü sanatçı, söylediği şarkılarla hayranları tarafından ayakta alkışlandı. ‘Benimle Oynama’ şarkısıyla çıktığı sahnede performansıyla göz dolduran Burak Kut, seyircilerle birlikte sahnelediği interaktif müzik şovu ve söylediği ‘Yaşandı Bitti’ şarkısıyla büyük beğeni topladı. Duygu yüklü parçası ‘Bebeğim’ şarkısına izleyenler telefon ışıklarıyla eşlik etti.



Geçtiğimiz yıldan bu yana saplantı hayranı ile başı dertte haberleriyle magazin dünyasında ismini sıkça duyduğumuz şarkıları ve danslarıyla bir döneme damgasını vuran Hakan Peker, dinleyicileri adeta büyüledi. ‘Karam’, ‘Unutmadım Seni’ adlı dillere pelesenk olarak şarkılarını seslendiren Peker, Bursa’yı çok özlediğini dile getirdi. Bursalı müzikseverlerin de özlem duyduğu Peker’in şarkılarına tüm Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce dinleyici eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da bir genç elindeki kolonya şişesiyle dehşet saçtı: "Kendimi ve evi yakacağım" Adana’da bir genç, eline aldığı kolonya şişesiyle "Kendimi ve evi yakacağım" diyerek balkondan bağırınca mahallede panik yaşandı. Polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken genç, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu ikna edilerek evden çıkartıldı. Olay, merkez Çukurova ilçesi’ne bağlı Huzurevleri Mahallesi 77173 Sokak’taki 15 katlı bir apartmanın 9’uncu katında meydana geldi. İddiaya göre, madde etkisinde olduğu öne sürülen E.A. (25), eline aldığı kolonya şişesiyle kendisini ve evini yakacağını söyleyerek bağırmaya başladı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipleri görünce daha da sinirlenen genç, "Polis ve itfaiye gitmezse evi yakarım" diyerek balkondan tehditler savurdu. Polisleri istemediğini söyleyen genç, "Polisler gitsin, polisleri sevmiyorum" diye bağırdı. Olay yerine sevk edilen müzakereci polisler, E.A.‘yı kapıyı açması için ikna etmeye çalıştı. Bu sırada itfaiye ekipleri de merdivenle daireye girmeye çalışınca daha da sinirlenen E.A. "Polis ve itfaiye gitsin bir şey yapmayacağım. Zorla evime girmeye çalışıyorlar, hakkımda şikayet yok" diyerek bağırıp, tehditler savurdu. E.A., yaklaşık 4 saatin sonunda ikna edildi ve kapıyı açıp aşağı indi. E.A., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. E.A.’nın daha önceden de evini yakmaya çalıştığı öğrenildi.