YEREL HABERLER - 11 Mart 2014 Salı 23:48

Bursa’da Berkin Elvan Eylemine Polis Müdahalesi

A
A
A
Bursa’da Berkin Elvan Eylemine Polis Müdahalesi

Akşam saatlerinde binlerce kişi İstanbul Taksim Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek için Setbaşı Mahfel önünde toplanarak, Şehreküstü Meydanı’ndaki AK Parti İl Başkanlığına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Nilüfer’de tiyatro gösterisi olan ve gösteriyi Berkin Elvan’ın ölümü üzerine iptal eden ünlü tiyatrocu Ferhan Şensoy da katıldı. Yürüyüş esnasında, eylemcilere destek için gelen Atatürk Caddesi’ne gelen Halkları seçim aracı, eylemcilerin protestosuna maruz kaldı. Bunun üzerine seçim aracı olay yerinden uzaklaştı. Binlerce kişi protestolar eşliğinde Atatürk Caddesi’nden yürüyerek Şehre Küstü Meydanı’ndaki AK Parti Bursa İl Başkanlığı önüne geldiler. Grubu Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri ve Toplumsal Müdahele Aracı (TOMA) karşıladı.
Bu esnada göstericilerin TOMA’lara tepki göstermesi üzerine araçlar geri çekildi. Bazı eylemcilerin TOMA’yı tekmeleyerek taş attıkları görüldü. Daha sonra eylemciler, sloganlar atıp AK Parti Bursa İl Başkanlığı önünde grup oturma eylemi yaparak protestolarını sürdürdü.
EYLEMCİLER PARTİ BİNASINI TAŞLADI
Eylemciler arasından bazı kişiler parti binasına taş attı. Polisin tüm uyarılarına rağmen eylemciler taş atmaya devam edince polis müdahalesi geldi. TOMA ile eylemcilerin üzerine su sıkıldı. Çevik kuvvet polisleri de biber gazı sıkarak eylemcilere müdahale etti. Grup ara sokaklara dağıldı. Polis ekipleri ara sokaklarda eylemcileri bir süre kovaladı. Olaylarla ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Ayrıca eylemcilerin yollarda çöpleri yere attığı ve trafik lambalarına zarar verdiği görüldü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir