ASAYİŞ - 20 Mart 2012 Salı 10:01

ÜNİVERSİTELİ KAYIP SİNEM OLAYINA ADI KARIŞAN GENÇ, OPERASYONDA KENDİNİ VURDU

A
A
A
ÜNİVERSİTELİ KAYIP SİNEM OLAYINA ADI KARIŞAN GENÇ, OPERASYONDA KENDİNİ VURDU

Bursa polisi, İnegöl ilçesinde çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonda 11 kişiyi gözaltına aldı. Polisin gözaltına almak istediği şahıslar arasında bulunan ve adı daha önce kayıp üniversiteli Sinem Yurdanur soruşturmasında geçen Emrah Kaya, kendisini silahla vurarak hayatına son verdi.
Alınan bilgiye göre, ilçede son günlerde artan şikayetler üzerine araştırma başlatan organize polisi, savcılıktan aldığı izinle operasyona start verdi. Bursa’dan çok sayıda özel harekat, çevik kuvvet ve organize polisi ile İnegöl ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı.
Polis, bu operasyon kapsamında Alanyurt Cumhuriyet Mahallesi’nde Emrah Kaya isimli şahsı da gözaltına almak istedi. Adı daha önce kayıp üniversiteli Sinem Yurdanur olayında geçen ve 3 kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Emrah Kaya, polis kapıyı açmadan silahla göğsünden kendisini vurdu. Suç kaydı bulunan ve 5 yıl cezaevinde yatmış bir arkadaşıyla aynı evi paylaşan 26 yaşındaki Emrah Kaya, ağır yaralı olarak İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.
Polisin operasyonda gözaltına alındığı 11 kişinin, geniş çaplı sorgulama için Bursa’ya getirileceği öğrenildi. Görgü tanıklarının beyanlarına göre, kayıp üniversiteli SinemYurdanur ile son kez görüldüğü için ismi sıkça anılan Emrah Kaya’nın ölümüyle ilgili de soruşturma başlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Başkan Hallaç: "Kurban Bayramı hazırlıklarımız tamamlandı" Adıyaman Kahta Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince vatandaşların huzurlu ve güvenli bir tatil geçirebilmesi amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı. Ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlık ziyaretleri ve temizlik hizmetleri başta olmak üzere birçok alanda çalışmalarını sürdüren Kahta Belediyesi, vatandaşlara çeşitli kolaylıklar sunacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, bayram süresi boyunca belediye ekiplerinin ilçenin dört bir noktasında hizmet vereceğini, vatandaşların rahat bir bayram geçirmesi için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi. Başkan Hallaç, "Vatandaşlarımız Kurban Bayramı’nda kurban kesimlerini Kahta Belediyesi mezbahanesinde bayram boyunca gerçekleştirebilirler. Kurban Bayramı’nda çevre kirliliğinin önlenmesi, halkımızın kurbanlık et ve sakatatları muhafaza etmesi amacıyla kurban poşetleri cami müezzinlerine Arefe günü teslim edilecek. Bayram namazının ardından tüm camilerimizde kurban poşeti temin edilebilecektir. Kahta Belediyesine ait toplu taşıma araçları bayram süresi boyunca Kahta genelindeki tüm hatlarda Musa Peygamber mezarlığı dahil ücretsiz hizmet verecek. Kahta Belediyesi Beyaz Masa, Temizlik işleri, Zabıta müdürlüğü ve İtfaiye ekipleri bayram süresince hizmet verirken, ibadethaneler mezarlıklar ve parklar bayrama hazır hale getirildi. İlçedeki mezarlıklarda, cami ve ilçenin dört bir yanında temizlik çalışması yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Kahta Belediyesi zabıta müdürlüğü personelleri mesaiye ara vermeden çalışmalarına devam edecek. Günlük rutin iş ve işlemlerini devam ettiren zabıta çalışanları yoğunlaşan bayram takvimi nedeniyle, pide fırınları, kasaplar, pastane ve tatlı salonlarını denetleyerek uygunsuz olan işyerleri hakkında uyarı ve işlemler uygulanıyor ve bayram süresince denetleme devam edecek. Vatandaşlardan gelebilecek şikayetlere anında müdahale edebilmek için 185 Beyaz masa hatımızdan istek, öneri ve şikayetlerini 7/24 bizlere ulaştırabilirler. Tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum" dedi.