YEREL HABERLER - 04 Nisan 2012 Çarşamba 16:55

YEREL YÖNETİMLER FUARI BURSA`DA AÇILDI

A
A
A
YEREL YÖNETİMLER FUARI BURSA`DA AÇILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi`nin öncülüğünde İstanbul`un ardından ilk kez Bursa`da düzenlenen Bursa Kent 2012 Yerel Yönetimler fuarı, TÜYAP Bursa Fuar ve Kongre Merkezi`nde açıldı. Kent mobilyalarından park ve bahçe düzenleme aletlerine, spor tesislerinden çeşitli ekipmanlara kadar yüzlerce ürünün sergilendiği fuarı, yerli ve yabancı 50 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Bursa Kent 2012 Yerel Yönetimler Fuarı`nın açılışına Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve vatandaşlar katıldı. Fuar açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Bursa Kent 2012 Yerel Yönetimler Fuarı`nın sektörün bileşenlerini bir araya getirdiğini söyledi. Fuarın yeni teknolojileri sergilemenin yanında yerel yönetimlerin ufkunu açıcı öğeler de barındırdığını belirten Ödünç, "Bu tür fuarlar, hem sektördeki iş hacmini artırmakta hem de kentimizin potansiyeli olan ekonomik gücümüzü daha da açığa çıkartmaktadır. Bu tür girişimler, gelişen teknolojilerle birlikte yerel yönetimlerin güçlenmesini de sağlamaktadır" dedi. Başkanvekili Ödünç, konuşması sırasında katılımcı mimar ve mühendislere de seslenerek, Bursa`da simge olabilecek-bugünün kültürünü yarına taşıyacak eserler üretilmesi konusunda talepte bulundu.
Fuarın açılışı çerçevesinde konuşan TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ CEO`su İlhan Ersözlü de, gelişen teknolojilerin yerel yönetimlerin yatırımlarını yönlendirecek alternatifleri zorunlu kıldığını belirtti. Bursa Kent 2012 Yerel Yönetimler Fuarı`nın da bu çerçevede ihtiyaca binaen başlatıldığını söyleyen Ersözlü, "Yerel yönetim yatırımlarında kullanılan araç ile gereçlerin, daha verimli ve estetik olarak tüketilmesine aracılık etmek istiyoruz. Fuar çerçevesinde kendimize böyle bir misyon biçiyoruz" diye konuştu.
Marmara Belediyeler Birliği de, Bursa Kent 2012 Yerel Yönetimler Fuarı kapsamında, bilgi ve deneyim paylaşımına yönelik yönelik ücretsiz eğitim seminerleri düzenledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi`nin destek verdiği seminerlerin ilkinde, nüfusu 30 binin üzerinde olan belediyelerin temsilcilerine kendileriyle ilgili olan alanlarda gelişmeler aktarıldı.
Fuarın 4-8 Nisan 2012 tarihleri arasında saat 11:00 ile 22:00 arasında gezilebileceği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hisarcık’ta öğretmenlerden Engelliler Haftası kamu spotu Hisarcık Atatürk İlkokulu öğretmenlerinin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla hazırladığı Kamu Spotu büyük ilgi görüyor. Atatürk İlkokulu öğretmenlerinin Engelliler Haftası dolayısıyla kendi imkanlarıyla kendilerini engellilerin yerine koyarak hazırladıkları Kamu Spotu sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğuna dikkat çeken Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Nihat Koçer, “10-16 Mayıs Engelliler Haftasında yapacağımız etkinlikleri gözden geçirirken dijital içeriklerin çocuklara ve yetişkinlere daha çabuk ulaştığını fark ettik. Bu konuyu okul idaresiyle görüşerek öğretmen arkadaşlarla birlikte kamu spotu yapmaya karara verdik. Daha sonra neler yapabileceğimizi tartıştık ve bir kamu spotu taslağı oluşturduk. Taslağı sadece öğretmen arkadaşların desteğiyle, çalışmasıyla hayata geçirdik. Umarım çekmiş olduğumuz kamu spotu amacına ulaşır. İnsanlar farkındalık edinirler, engellilere engel olmaktan vaz geçerler. Toplumumuz engelli bireyleri kabul eder ve onları bağrına basar. Engelli bireyler toplumumuzun parçasıdır, onları kabul etmeli, onları fark etmeli ve empati yapmalıyız” dedi. Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak adına öğretmen arkadaşlarıyla beraber kamu spotu oluşturduklarını söyleyen Okul Müdürü Pelin Solak, “ Hazırladığımız video da öğretmenlerimiz büyük bir özveri ile çalıştılar. Gönüllü olarak katılım sağladılar. Özellikle Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Nihat Koçer ve diğer bütün öğretmenlerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Umarım toplum olarak almamız gereken mesajı alırız. Engelli bireylerimize engel olmayıp, onlara yardımcı oluruz, onların halinden anlayıp, onlara daha anlayışlı ve sevgi dolu yaklaşırız” diye konuştu.