KÜLTÜR SANAT - 01 Şubat 2026 Pazar 15:19

700 yıllık gelenek yeniden yaşatıldı

A
A
A
700 yıllık gelenek yeniden yaşatıldı

Osmanlı döneminde orduların sefere çıkarken zafer ve şükür namazı kıldığı Namazgah Camii’nde, Bursa’nın fethinin 700. yılında asırlık gelenek yeniden yaşatıldı.


Vakıflar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen buluşmada vatandaşlar, fetih ruhunu yaşatmak için sabah namazında Namazgâh Camii’nde bir araya geldi. Programda Prof. Dr. Hüseyin Algül ve Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan günün anlam ve önemine dair hitaplarda bulunurken, etkinlik Yıldırım İlçe Müftülüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi.


Sabah namazının ardından işrak ibadeti eda edildi, katılımcılara çorba ikramında bulunuldu. Programda ayrıca bu toprakları vatan kılan aziz şehitler ve ebediyete irtihal eden kahraman gaziler dualarla anıldı.


Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün himayesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce düzenlenen 700 yıllık Namazgah Camii’ndeki etkinliğe mahalle sakinleri, STK’lar ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.



700 yıllık gelenek yeniden yaşatıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da önce tatlı yedi, sonra hesabı ödemeden giderken iş yeri sahibini tehdit etti Bayrampaşa’da iddiaya göre bir pastaneye giren şahıs, tatlı yedikten sonra ödeme yapmayıp dışarı çıktı. Şahsın ‘ibanıma para atacaklar o zaman ödeme yapacağım’ dediği öne sürülürken, dükkan sahibi Berkay Dönmez ise şüphelinin kendisini ’İleriye gel, ileride sana ödemesini yapacağım’ şeklinde tehdit ettiğini söyledi. Olay, önceki akşam Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesi’ndeki bir tatlıcıda meydana geldi. İddiaya göre dükkana gelen bir kişi, sipariş verdi. Adamın durumundan şüphelenen dükkan sahibi Berkay Dönmez, siparişi eksik götürdü. Tatlısını yiyen adam, "Daha sonra ödeyeceğim, IBAN’ıma para atacaklar" deyip dışarı çıktı. Bunun üzerine Berkay Dönmez de arkasından gitti. İddiaya göre şahıs, dükkan sahibi Berkay Dönmez’i tehdit etti. Yaşananlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. "IBAN’ıma para gelecek, ödeme yapacağım" dedi ancak ödeme yapmadı" Dükkan sahibi Berkay Dönmez, "İşletmemize bir şahıs geldi. Şahıs bizden pasta ve birkaç tane ürün istedi. Biz dış görünüşünden kaynaklı birtakım şüphelerde bulunduk. O yüzden servisi eksik yaptık. Ve bundan sonra kalkıp gitmeye çalıştı, hesabı ödemedi. ’IBAN’ıma para gelecek, ödeme yapacağım’ dedi ancak hiçbir şekilde ödeme yapmadı. Kasaya gelip sadece ’IBAN’ıma ödeme gelmedi, para gelmedi’ deyip burayı terk etti. Kapıda sigara içeceğim bahanesiyle dışarı çıkıp buradan kaçtı" dedi. "Kamerası olmayan bir alana çağırıp tehdit etti" Kişinin kendisini kameranın olmadığı bir alana çağırarak tehdit ettiğini iddia eden Dönmez, "Çıktıktan sonra ben de arkasından çıktım kendisine seslendim, ödeme yapmadığını söyledim. Duydu da. ’İleriye gel, ileride sana ödemesini yapacağım’ diye beni tehdit etti. Kamerası olmayan bir alana çağırmaya çalıştı. Biz gitmedik. Burada ödemeyi yapmayıp ileriye ödeme yapacağım diye çağırması bizi şüphelendirdi. Biz de gitmedik" ifadelerini kullandı. Öte yandan Dönmez, akşam geç saatlerde sonra şüphelilerin bölgede dolaştığını bu nedenle dükkanı terk edemediğini öne sürdü.
Diyarbakır İşitme ve görme engelli öğrenciler Bilim Fuarı’nda hünerlerini sergiledi Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarlarını Destekleme Programı kapsamında 17 okulda Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Okul bahçelerinde kurulan stantlarda öğrenciler projelerini sergilerken, en dikkat çekici çalışmalar İşitme ve Görme Engelliler ortaokullarının hazırladığı projeler oldu. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 7-8 Mayıs tarihlerinde 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarlarını Destekleme Programı kapsamında desteklenen 17 okulda Bilim Fuarı düzenlendi. Okul bahçelerinde kurulan stantlarda öğrenciler yıl boyunca hazırladıkları projeleri ziyaretçilerin beğenisine sundu. Bilim fuarlarında teknoloji, çevre, geri dönüşüm, sağlık ve sosyal yaşam alanlarında hazırlanan projeler yoğun ilgi gördü. Öğrenciler projelerini öğretmenler, veliler ve davetlilere anlatarak hem bilimsel çalışmalarını tanıtma hem de sunum deneyimi kazanma fırsatı buldu. Fuarların en dikkat çeken stantları ise İşitme ve Görme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı projeler oldu. Engelli öğrencilerin azimle hazırladığı çalışmalar ziyaretçilerden büyük takdir toplarken, öğrencilerin ortaya koyduğu başarı bilim fuarına damga vurdu. Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Atlı fuar kapsamında okulları tek tek ziyaret ederek kurulan stantları gezdi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Atlı, hazırlanan projeler hakkında bilgi aldı ve öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti. Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okulların projelerde etkin ve aktif olmasını çok arzuladıklarını ifade eden Atlı, şu ifadeleri kullandı: ’’Bu manada güzel çalışmalar ortaya çıktı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 45 okulumuz TÜBİTAK’a başvuruda bulundu. Bunlardan 17’si TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Mayıs ayı boyunca da bu projelerin sergilenmesi söz konusu. Şu an bu okulumuzda da güzel bir proje sergisine şahit olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." Surkent İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Bülent Öztürk ise "Okulumuzda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı 11 projeyi sergiledik. Özel eğitim okulu olarak öğrencilerimizin yıl boyunca yaptığı çalışmalara da fuarda yer verdik. Özel eğitim okulları genellikle akademik başarı yönüyle ön plana çıkıyor. Biz ise akademik eğitimin yanında çocuklarımızın bilişsel gelişim düzeylerini artırmak, el becerilerini geliştirmek ve dersleri daha keyifli hale getirmek amacıyla bu tür projeleri sadece bilim fuarlarında değil, zaman zaman derslerde de uyguluyoruz’’ dedi. Köprü standı ile güzel bir projeye imza atan öğrencilerden Baver Adıyaman da kenetlenen köprü adında bir proje yaptığını ve derste projeyi yaparken çok eğlendiklerini söyledi.