EKONOMİ - 09 Aralık 2025 Salı 15:04

Başkan Şadi Özdemir sanayi bölgeleri temsilcileriyle bir araya geldi

A
A
A
Başkan Şadi Özdemir sanayi bölgeleri temsilcileriyle bir araya geldi

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçede faaliyet gösteren organize sanayi bölgelerinin yöneticileriyle bir araya gelerek sanayi-kent ilişkisini, sürdürülebilir büyümeyi ve ortak çalışma alanlarını değerlendirdi. Toplantıda, güçlü ve dengeli bir Nilüfer için kurumsal iş birliğinin önemi vurgulandı.


Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen buluşmaya; Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB), Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB), Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB), Kayapa Organize Sanayi Bölgesi, Tekstil Boyahaneleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSAB) ile Beşevler Sanayi Sitesi Kooperatifi yöneticileri katıldı. Başkan Şadi Özdemir’e toplantıda Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Mahmut Demiröz, Serpil Altun ve Emre Karagöz de eşlik etti.


Sanayi, kentin en önemli paydaşlarından biri


Toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, sanayi bölgelerinin kentin ekonomik ve toplumsal yapısındaki yerine dikkat çekerek, sanayi olmadan üretimin, istihdamın ve küresel rekabetin mümkün olamayacağını ifade etti. Nilüfer’in mevcut sanayi yapısını güçlendirmeyi önemsediklerini belirten Başkan Şadi Özdemir, enerji maliyetleri, girdi fiyatları ve insan kaynağına ilişkin sorunların sanayide sürdürülebilirliği zorladığını vurguladı.


Ticaretin içinden gelen bir isim olduğunu ve geçmişte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği yaptığını hatırlatan Başkan Şadi Özdemir, sahadaki sorunları yakından bildiğini dile getirdi. Başkan Şadi Özdemir, Nilüfer Belediyesi’nin temel yaklaşımının, tüm paydaşlarıyla birlikte kente değer katan, eşit, erişilebilir ve sürdürülebilir bir yerel yönetim anlayışı olduğunu ifade etti.


Nilüfer’in bugün sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin de cazip yaşam merkezlerinden biri haline geldiğini belirten Başkan Şadi Özdemir, bu durumun kente olan talebi artırdığını söyledi. Başkan Şadi Özdemir, yüksek yaşam kalitesini korurken, üretimi ve istihdamı sürdürülebilir biçimde desteklemenin öncelikleri arasında yer aldığını kaydetti.


Kalıcı ve düzenli iletişim şart


Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, OSB’lerle yürütülen ziyaretlerin sahadaki gerçek ihtiyaca dayanarak planlandığını belirtti. Karagöz, kurumsal iletişimin güçlendirilmesi ve istişare mekanizmasının düzenli hale getirilmesi için bu toplantıları periyodik olarak sürdürmek istediklerini ifade etti.


Teknik başlıklar masaya yatırıldı


Nilüfer Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Emine Aksoy da, OSB’lerle daha sağlıklı bir bilgi akışı kurulmasının önemine dikkat çekti. Ruhsat süreçleri, denetimler, kaçak yapılaşma, ilan ve reklam vergileri ile elektrik ve havagazı tüketim vergilerine ilişkin mevzuatın karşılıklı olarak değerlendirildiğini belirten Aksoy, bu görüşmelerin kurumsal farkındalığı artırmayı hedeflediğini söyledi.


Toplantıda ayrıca, ortak proje alanları ve teknik süreçlerde yaşanan başlıkların birlikte ele alınması konusunda görüş birliğine varıldı.


OSB Toplantıları iki ayda bir yapılacak


Toplantı sonunda, sanayi bölgeleriyle yapılacak istişare toplantılarının iki ayda bir düzenli olarak gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda bir sonraki toplantının 10 Şubat’ta Hasanağa OSB’de, ardından 11 Nisan’da NOSAB’ta yapılması planlandı.



Başkan Şadi Özdemir sanayi bölgeleri temsilcileriyle bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Geri dönüşümle temizlik araç gereçleri üretiliyor Bodrum Belediyesi, çevreye duyarlı belediyecilik anlayışı doğrultusunda sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm çalışmalarını her alanda yaygınlaştırmaya devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdiği geri dönüşüm çalışmalarıyla hem hurdaya çıkan malzemeleri yeniden değerlendiriyor hem de hurdaya çıkma riski bulunan materyalleri onararak tekrar kullanıma kazandırıyor. Konacık Mahallesi’nde bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü Kademesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, çeşitli nedenlerle kullanım ömrünü tamamlamış demirler ve çit telleri biriktirilerek çöp konteynerlerinin etrafına yerleştirilen yeşil çitli konteyner kafesleri üretiliyor. Bu uygulama sayesinde hem kötü görüntülerin önüne geçiliyor hem de çevre düzenine katkı sağlanıyor. Gerçekleştirilen çalışmalar sonucu 2025 yılı içerisinde 171 kafes tamir edilirken, 93 yeni kafes imal edildi. Belediye ekipleri ayrıca, sokak aralarında temizlik yapan personelin daha pratik ve verimli çalışabilmesi amacıyla el arabaları üzerine çeşitli eklentiler yaparak özel temizlik araçları üretiyor. Tamamen atık malzemelerden hazırlanan bu araçlar, temizlik çalışmalarında aktif olarak kullanılarak iş gücü verimliliğini artırıyor. Temizlik faaliyetlerinde kullanılan plastik deterjan bidonları da geri dönüşüm sürecine dâhil ediliyor. Uygun şekilde kesilen bidonlar, atık ahşaplarla birleştirilerek faraş haline getiriliyor ve tekrar temizlik işlerinde kullanılmak üzere sahaya kazandırılıyor. Böylece plastik ve metal atıkların doğaya karışmasının önüne geçilirken, belediye bütçesinde de önemli ölçüde tasarruf sağlanıyor. Bunların yanında, tabanları çürümüş ve kullanılamaz hâle gelme riski taşıyan çöp konteynerleri de atılmadan önce bakım ve onarımdan geçirilerek yeniden hizmete sunuluyor. Bu kapsamda 2025 yılı içerisinde bin 349 çöp konteyneri tamir edilerek kullanım ömrü uzatıldı ve yeniden vatandaşların hizmetine sunuldu. Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, geri dönüşüm ve yeniden kullanım çalışmalarının artarak devam edeceğini vurgulayarak hem çevreyi koruyan hem de kamu kaynaklarını verimli kullanan uygulamalarla Bodrum’a hizmet vermeyi sürdüreceklerini belirtti.
Muğla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlı adımlar Muğla Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, belediyenin "Şiddete Karşı Tutum Belgesi" kapsamında yürüttüğü çalışmalarla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Kadın Politikaları Danışmanı Figan Erozan, belediyeye bugüne kadar toplam 39 taciz ve şiddet başvurusu yapıldığını açıkladı. Erozan, başvuruların değerlendirilme sürecine ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Belediyeye kaç başvuru geldiğini sizlerle paylaşmak istedik. Şiddet ve taciz uygulayanlar genellikle güçlü konumda oluyor. Bu nedenle mağdurlar işini kaybetme korkusuyla sessiz kalabiliyor. Muğla, kadına yönelik şiddette Türkiye’de üçüncü sırada. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Şiddet Tutum Komisyonu beyanı esas alıyor" Başvurular sonucunda atılan somut adımları dile getiren Erozan, "Toplam başvuru sayısının 39, işlem yapılan dosya 5, açığa alınan memur 3, görev yeri değiştirilen personel 7, unvanı değiştirilen personel ise 3 olduğunu açıkladı. Erozan, "Şiddete karşı asla göz yumma veya örtbas söz konusu değil. Mağdurlara hukuki ve psikolojik destek sağlıyoruz. Ayrıca bugüne kadar 6 bin personele kadına yönelik şiddet eğitimi verildi. Belediye bünyesinde ‘Alo Şiddet Hattı’ kuracağız" dedi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Özge Demirel ise belediyede iki kadın çalışanın şikâyetiyle ilgili disiplin soruşturmalarının devam ettiğini belirterek, süreçte gizliliğin büyük önem taşıdığını vurguladı.