ASAYİŞ - 16 Ocak 2026 Cuma 12:46

Bursa’da silah operasyonu: 2 gözaltı

A
A
A
Bursa’da silah operasyonu: 2 gözaltı

Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.


İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 16 Ocak’ta İznik ilçesinde belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda; 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet hançer, 33 adet 9 mm tabanca mermisi, 3 adet tabanca şarjörü ve 1 adet cep telefonu ele geçirildi. Suç unsurları muhafaza altına alındı.


Operasyon kapsamında gözaltına alınan İ.B. (39) ve G.E. (39) hakkında adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.


Yetkililer, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Genç havacıların imzası gökyüzünde Girne Üniversitesi Havacılık Kulübü Roket Takımı, tamamen öğrenci emeğiyle geliştirdiği model roket projesi ile 6 bin metre irtifaya ulaşarak önemli bir mühendislik başarısına imza attı. Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Girne Üniversitesi Havacılık Kulübü Roket Takımı, yaklaşık 2,5 metre uzunluğundaki yerli model roketi tasarımdan üretime kadar tüm aşamalarıyla öğrencilerin emeğiyle hayata geçirdi. Havacılık eğitiminde önemli bir ekol oluşturan Girne Üniversitesi’nin havacılık ve uzay bilimlerindeki yetkinliğini yansıtan proje; mühendislik hesapları, malzeme seçimi, yapısal analiz ve üretim süreçlerini kapsayan bütüncül bir çalışma niteliği taşıyor. Hafif, dayanıklı ve aerodinamik tasarım Model roketin gövdesinde, havacılık sektöründe yaygın olarak kullanılan balsa ahşap ve cam elyafı (fiberglass) malzemeler tercih edildi. Bu sayede hem hafiflik hem de yüksek yapısal dayanıklılık sağlanırken aerodinamik performans da üst seviyeye taşındı. Model roketçilik standartlarına uygun şekilde geliştirilen sistem; tasarım, üretim ve test aşamalarını kapsayan çok boyutlu bir sürecin ürünü olarak öne çıkıyor. Proje, yalnızca tek bir uçuş denemesiyle sınırlı kalmayıp, ileri seviye test uçuşları ile ulusal ve uluslararası yarışmalar için güçlü bir temel sunuyor. Havacılık Kulübü Roket Takımı, önümüzdeki süreçte daha yüksek irtifalara ulaşmayı, gelişmiş görev profilleri geliştirmeyi ve Girne Üniversitesi’ni ulusal ve uluslararası platformlarda başarıyla temsil etmeyi hedefliyor. "Bu proje, öğrencilerimizin üretim kabiliyetini ortaya koyuyor" Projeyi hayata geçiren öğrencileri kabul eden Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, elde edilen başarının yalnızca teknik bir başarı olmadığını vurgulayarak, "Bu proje öğrencilerimizin mühendislik bilgi birikimini, üretim kabiliyetini ve geleceğin havacılığına dair vizyonunu açık biçimde ortaya koyuyor" dedi. Girne Üniversitesi olarak; yenilikçi, etik değerlere bağlılık ve çevre bilinci temelinde şekillenen bir eğitim anlayışını benimsediklerini belirten Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, "Öğrencilerimizin güncel havacılık ve bilişim teknolojilerini kullanarak teori ile pratiği bir araya getirmesi son derece değerli. Roket Takımımızı bu gurur verici başarılarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.
Denizli Halk eğitiminde büyük kriz: On binlerce eğitmen işsiz ve haciz tehdidi altında Türkiye genelinde Halk Eğitim Merkezlerine (HEM) ayrılan ders saati kotasında yaşanan keskin düşüş, sektörde derin bir krize yol açtı. Binlerce öğretmen ve usta öğretici, işsiz kalma ve ağır ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Eğitimciler, yetkililere acil çözüm çağrısında bulunarak durumu protesto etti. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde, yeni dönemde uygulanmaya başlanan kota sistemi eğitimcileri şoke etti. Türkiye genelinde ders saati kotasının dörtte bire kadar indirildiği, bazı merkezlere ise hiç kota verilmediği belirtiliyor. Bu durum, binlerce kursun açılamamasına veya aniden kapanmasına neden oldu. Kotalardaki ani kesintinin, geçimini bu yolla sağlayan on binlerce usta öğretici ve eğitmeni derinden etkilediği vurgulandı. İtibar kaybı ve misyon sapması tepkisi Eğitimciler, krizin sadece ekonomik olmadığını, HEM’lerin toplumsal misyonuna da darbe vurduğunu savundu. Vatandaşların meslek edindiği, spor, sanat ve kültür hizmeti aldığı bu merkezlerin itibar kaybettiğini ve önemsizleştirildiğini belirtti. Asıl misyonun geleneksel sanatları yaşatmak olduğunu hatırlatan eğitimciler, bu alanların da ihmal edildiğini öne sürdü. Sektör temsilcileri, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nü derhal harekete geçmeye çağırdı. Kotaların en azından eski seviyelerine çıkarılmasının hayati önem taşıdığını vurguladılar. Aksi takdirde, telafisi mümkün olmayan sonuçların yaşanacağı ve halk eğitim sisteminin çökeceği uyarısında bulundu. "Eğitimden tasarruf olmaz" Konuyla ilgili görüş bildiren Hürriyetçi Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Ersin Dede, "Halk Eğitim Merkezleri, toplumun her kesimine hitap eden ve geniş bir eğitim yelpazesi sunan önemli kurumlardır. Kurumun açtığı kurslar, bireylerin kişisel gelişimlerini desteklemenin yanı sıra, mesleki becerilerini artırarak iş yaşamına katılımlarını güçlendirirler. Toplumun eğitim düzeyini yükseltmek, iş gücünü nitelikli hale getirmek ve sosyal entegrasyonu desteklemek gibi önemli amaçlara hizmet ederler. Eğitimden tasarruf olmaz" diyerek, durumun ciddiyetine dikkat çekti. Pamukkale Halk Eğitimi Merkezinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; "Bu kurslar herkese açık kurslar, herkes görüp bilgilenebilir, şeffaftır. Mevzuat gereği öncelik sırasına göre açılması gereken kurslar ve kursiyerler göz önünde tutularak verilen kota yani ders saati 3 aylık dönemi kapsayacak şekilde planlanmıştır" ifadelerine yer verildi.