EĞİTİM - 10 Haziran 2025 Salı 14:09

BUÜ yönetiminden Orhaneli ve Büyükorhan ziyareti

A
A
A
BUÜ yönetiminden Orhaneli ve Büyükorhan ziyareti

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) yöneticileri, eğitim-öğretim faaliyetlerini ve yürütülen projeleri yerinde incelemek adına ilçelere gerçekleştirdiği ziyaretlere devam ediyor.


BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftci ile Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın ve Üniversite Genel Sekreteri Mehmet Aydemir ile birlikte Büyükorhan ve Orhaneli ilçelerini ziyaret etti.


İlk ziyaretini Büyükorhan Meslek Yüksekokuluna yapan Üniversite yönetimi, burada MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Ovalıoğlu ve ekibi ile bir araya geldi. Yürütülen çalışmalara dair bilgi alışverişinde bulunan heyet, daha sonra Büyükorhan Kaymakamı Yunus Emre Sakızcı’yı ziyaret etti. Üniversite yönetimi son olarak Orhaneli MYO’ya giderek, Okul Müdür Doç. Dr. Mehmet Ali Polat ve yöneticilerle toplantı yaptı. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve üniversite yöneticileri, Orhaneli Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna’yı makamında ziyaret etti. Üniversite heyeti ve İlçe Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna, kurumlar arası işbirliği ile hayata geçirilen Taş Mektep Kültür Merkezi’ne uğrayarak burada yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.


Göreve geldikleri ilk günden itibaren ortak akıl ile üniversiteyi çok daha üst sıralara çıkarabilmek adına çalışmalar yürüttüklerini aktaran BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; "Üniversitemiz, enstitüleri, fakülteleri, meslek yüksekokulları ve diğer tüm birimleri ile birlikte canla başla çalışmaya devam ediyor. 50 yıllık bir yükseköğretim kurumu olmanın getirdiği sorumluluğunun hepimiz farkındayız. Üniversitemizi gerek küresel ölçekte gerekse de ulusal standartlarda çok daha yukarılara taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesinden biriyiz. Bu apoleti en iyi şekilde taşımak ve çok daha iyi noktalara getirmek istiyoruz. Görükle kampüsümüz içerisindeki tüm birimlerimiz gibi ilçelerde bulunan fakülte ve meslek yüksekokullarımız da en iyi eğitim-öğretimi vermeye çalışıyor. Büyükorhan ve Orhaneli meslek yüksekokullarımız da bu anlamda yaptıkları çalışmalarla bizi en güzel şekilde temsil ediyorlar. Okul yöneticilerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.



BUÜ yönetiminden Orhaneli ve Büyükorhan ziyareti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırklareli Kırklareli, hastalıktan ari işletme sayısında Türkiye birincisi İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Kırklareli’nin, hastalıktan ari işletmeler sayısı bakımından Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Kırklareli’nde "Tarım ve Hayvancılık Sektör Toplantısı" Vali Uğur Turan başkanlığında Ticaret Borsası’nda yapıldı. Toplantıda tarım ve hayvancılık sektörlerine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Toplantıda konuşan Turan, kentte coğrafi işaretli ürün sayısını da arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Daha sonra İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca tarım ve hayvancılıkta Kırklareli’nin durumu hakkında bilgi verdi. Karaca, tarım arazilerinin yüzde 90’ında tarla bitkilerinin yetiştirildiğini belirterek, "Kentte 1 milyon dekar alanda ayçiçeği üretimi yapılıyor. Ayçiçeğinde üretim açısından 4. sıradayız. Yine kanola üretiminde 7 bin 500 dekar üretim alanı ile 5. sıradayız. Buğdayda 1 milyon 200 bin dekar alanda yaptığımız üretimle ülkemizde 9. sıradayız. Çeltikte 10. sırada üretim yapmaktayız" dedi. "Hastalıktan ari işletmeler sayısı bakımından Türkiye’de 1. sıradayız" Hayvancılık sektöründe Kırklareli’nin önde gelen iller arasında yer aldığını ifade eden Karaca, "Kırklareli önemli bir hayvancılık üretim merkezi. 155 bin büyükbaş ve 360 bin küçükbaş üretimimiz, 54 bin de arılı kovanımız var. Hayvancılık deyince ilimizde profesyonel işletmeler ön plana çıkıyor. Günlük yaklaşık bin ton süt üretimimiz var, süt veriminde Türkiye ortalamasının yüzde 60 üzerindeyiz. Bu bizim için çok önemli bir rakam. Bazı işletmelerde hayvan başına süt üretimi 40 kilonun üzerine çıkıyor. Bin ton sütün yarısını AB onaylı işletmeler üretiyor. Yani Avrupa’nın herhangi bir ülkesine ihracatta sıkıntı yaşamıyoruz. Hastalıktan ari işletmeler sayısı bakımından Türkiye’de 1. sıradayız. Bu bizim için gurur kaynağı. İlimizde bu yatırımlar artmaya devam ediyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından sorunlar ve sektörlerin gelişimine yönelik önerilerde bulunuldu.