ÇEVRE - 09 Şubat 2026 Pazartesi 14:11

Doğa dedektifleri iz peşinde

A
A
A
Doğa dedektifleri iz peşinde

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bilim Fotoğrafçılığı’ atölyesine katılan çocuklar, Bursa Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret ederek doğaya bilimsel gözle bakma fırsatı buldu.


Gelecek nesillere bilimi ve doğayı sevdirmek için birçok etkinliğe imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, çocukların doğayı bilimsel bir bakış açısıyla görmeleri amacıyla Bilim Fotoğrafçılığı’ düzenledi. Bursa Hayvanat Bahçesi’ndeki etkinlik, öğrencilerin doğal yaşamı ve hayvanları daha yakından tanımasına imkan verdi. Kuşların yaşamları, davranışları ve ekosistemdeki rolleri hakkında bilgilendirilen çocuklar, daha sonra sahaya çıkarak hayvanların davranışlarını gözlemledi. Canlıların kendine özgü davranışları ve fiziksel özelliklerini fotoğraflayan öğrenciler, ardından doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş ile bir araya geldi.


Bilim fotoğrafçılığının, bilimsel çalışmalar için bir belge niteliği taşıdığının anlatıldığı programda, bilim insanlarının deneyler yoluyla bilgi ürettiği, bilim fotoğrafçılarının ise bu bilgiyi görsel olarak dünyaya aktardığı anlatıldı.


Program kapsamında yapılan kara kutu deneyiyle de problem belirleme, tahmin yürütme ve sonuç çıkarma aşamaları takip edilerek çocukların bilimsel düşünme becerileri geliştirildi.



Doğa dedektifleri iz peşinde

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Büyükşehir, Karaağaç-Artur yolunu yaza hazırlıyor Türkiye’nin en gözde tatil destinasyonlarından olan Gömeç ilçesinde, Karaağaç-Artur arasındaki 4,6 kilometrelik yolda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt serim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Hızlı bir şekilde devam eden çalışmalarla yol, kısa sürede vatandaşların hizmetine açılacak. Mayıs ayının gelmesiyle asfalt sezonunu açan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir yanında yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi. Türkiye’nin en gözde turizm destinasyonlarına sahip olan Balıkesir’de; hem hemşehrilerinin hem de turistlerin daha güvenli, konforlu ve modern yollarda seyahat etmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına yön veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından Gömeç ilçesi Karaağaç-Artur arasındaki 4,6 kilometrelik yolda, asfalt serim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kısa sürede tamamlanacak çalışmalarla Karaağaç-Artur arasındaki yol, yaz sezonu öncesinde vatandaşların hizmetine açılacak. Kış koşulları ve yoğun yağışlar sonrasında yolun oldukça kötü hale geldiğini ifade eden Ergin Savcı "Ahmet Başkanımıza teşekkür ederim, Karaağaç bölgesindeki herkes çok mutlu olmuştur. Güzel bir ekip ve ekipmanlarla güzel bir çalışma yapılıyor." diye konuştu. Karaağaç-Artur yolunda yıllardır mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Muhammet Ali Arat "Mükemmel bir yol yapıldı şu anda bütün sorunlarımız giderildi. Ahmet Başkanımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz çok sağ olsun. Onun sayesinde oldu bu yollar. Bundan sonra artık burada rahat bir yolculuk yapacağız." şeklinde konuştu.
Antalya Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Antalya-Antalya etabını Davide Ballerini kazandı 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 152.8 kilometrelik Antalya-Antalya etabını Astana Takımı’ndan İtalyan sporcu Davide Ballerini 3 saat 19 dakika 41 saniye ile kazandı. 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 152.8 kilometrelik Antalya - Antalya etabı sona erdi. Dünkü tırmanış etabından sonra 147 sporcu imza atarak yarışa başladı. Astana Takımı’ndan İtalyan sporcu Davide Ballerini 3 saat 19 dakika 41 saniye ile kazanan isim oldu. Konya Büyükşehir Belediyespor’dan Mustafa Tarakçı tekerlek farkı ile dördüncü oldu. Genel ferdi klasmanda Caja Rural’dan Sebastian Berwick yarınki etapta da Turkuaz mayoyu giyecek. Yeşil Mayo ise el değiştirdi ve 1 puanla Tom Crabbe’den, Davide Ballerini’ye geçti. Berwick aynı zamanda Kırmızı Mayo’yu da taşımaya hak kazandı. Mayolar sahiplerini buldu TGA - GoTürkiye sponsorluğundaki Beyaz Mayo, Mustafa Tarakçı’ya Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali tarafından takdim edildi. Türk Telekom sponsorluğundaki Turkuaz Mayo, Sebastian Berwick’e Antalya Valisi Hulusi Şahin tarafından takdim edildi. Spor Toto sponsorluğundaki Yeşil Mayo, Davide Ballerini’ye Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından takdim edildi. Türk Hava Yolları sponsorluğundaki Kırmızı Mayo, Sebastian Berwick’e Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan tarafından takdim edildi. Tur yarın başkentte sona erecek 8 gün boyunca süren ve 8 etaptan oluşan 1153 kilometre uzunluğundaki 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın koşulacak 105.2 kilometrelik Ankara - Ankara kriteryumu ile sona erecek. Şampiyonlar, takım birincileri kupa ve madalyalarını düzenlenen törenle alacak.