ASAYİŞ - 22 Haziran 2025 Pazar 17:32

İznik Gölü’ne giren iki kuzen kayboldu

A
A
A
İznik Gölü’ne giren iki kuzen kayboldu

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde serinlemek için İznik Gölü’ne giren iki kuzen kayboldu. Ekiplerin bölgede arama çalışmaları sürüyor.


Olay, saat 15.00 sıralarında Orhangazi ilçesine bağlı İznik Gölü Çamlık sahilinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Gemlik’ten aileleriyle birlikte piknik yapmak üzere İznik Gölü’ne gelen Anıl Berat Y. (9) ve Yener Ç. (8) isimli iki kuzen serinlemek için göle girdi. Ancak bir süre sonra çocuklardan haber alınamadı. Ailelerin durumu fark etmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi verildi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, polis, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.


Yapılan ilk incelemede çocuklara ait terliklerin göl kenarında olduğu tespit edildi. Ekipler, yaklaşık iki saattir kayıp çocuklara ulaşmak için gölde ve çevresinde arama çalışmalarını sürdürüyor.



İznik Gölü’ne giren iki kuzen kayboldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya 150 milyon TL’lik vurgun yapmışlardı: Dev dolandırıcılık çetesine operasyon anı kamerada Sakarya’da otomotiv şirketleri üzerinden örgütlü nitelikli dolandırıcılık yaparak 150 milyon TL’nin üzerinde vurgun yapan ve 1.2 milyar TL’lik mal varlıklarına el konulan çetenin çökertildiği operasyona ait görüntüler ortaya çıktı. 150 jandarma personelin katılımıyla 17 adrese eş zamanlı baskında; şüphelilerin gözaltına alındığı ve yüklü miktarda delil niteliğindeki evrak ile dijital materyallere el konulduğu anlar yer aldı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kocaali ilçesi merkezli yürütülen dev bir dolandırıcılık operasyonunda, otomotiv şirketleri aracılığıyla onlarca vatandaşı mağdur eden örgüt çökertildi. Araç satış dolandırıcılığı ile 115 vatandaşı 150 milyon TL zarara uğratan örgütün; noter devri yapılmadan proforma fatura ve satış sözleşmeleri ile hayali araç satışı yaptığı, hacizli ticari araçları plaza önünde sergileyerek güven kazandığı belirlendi. Sakarya ve İstanbul’da yürütülen operasyonda 150 jandarma personelinin katılımıyla 17 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. 13 şüphelinin gözaltına alınarak 6’sının tutuklandığı operasyonda dolandırıcılık örgütü üyelerine ait 4 şirket üzerine kayıtlı; 101 adet araç, 13 adet çekme karavan, 2 adet plaza, 4 villa, 16 daire, 2 dükkan ve 9 arsa olmak üzere 31 adet gayrimenkul olmak üzere piyasa değeri yaklaşık 1.2 milyar TL olan taşınır/taşınmaz mal varlıkları ile 3 milyar TL’nin üzerinde olağan dışı hesap hareketliliği bulunan banka hesaplarına da el konuldu. Kocaali ilçesinde bulunan araç giydirme, servis aracına veya karavana dönüştürme alanında faaliyet gösteren içerisinde bulunduğu plaza da mühürlenerek faaliyetten men edildi. Dev çetenin çökertildiği operasyon anı kamerada Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Sakarya ve İstanbul illerinde nitelikli dolandırıcılık çetesine yönelik gerçekleştirdiği şafak operasyonuna ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde; tespit edilen adreslere yapılan baskın anları, şüphelilerin gözaltına alınarak çok sayıda mali değeri olan (araç satış sözleşmeleri, proforma faturalar, çek, senet vb.) ve delil niteliğindeki evraklara el konulduğu anlar yer aldı.
İstanbul Uzmanlardan balıklama atlamayın uyarısı: "Felç kalabilirsiniz" Yazın serinlemek için suya girmek keyifli olsa da büyük riskler taşıyor. Özellikle sığ sulara balıklama atlamak, omurga kırıkları ve felçle sonuçlanabilir. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman, bu tür ciddi yaralanmaların yaz aylarında belirgin şekilde arttığı konusunda uyardı. Serinlemek için deniz, göl veya havuzlara yapılan bilinçsiz "balıklama atlayışlar", sonu felce varabilen omurga kırıkları için en büyük risklerden birini oluşturuyor. Bu tehlikeye dikkat çeken Medipol Mega Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman da yaz aylarında bu tür vakalarda belirgin bir artış yaşandığını belirtti. Özellikle gençlerin gösteriş amacıyla yaptığı yüksekten balıklama atlamaların ciddi riskler taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Ağırman, "Yaz geldiğinde göl, deniz ve havuzlar serinlemek için tercih ediliyor ama bir anlık dikkatsizlikle hayat tamamen değişebiliyor. Zeminin ya da derinliğin bilinmediği ortamlarda balıklama atlamalar omurga kırıklarına, omurilik yaralanmalarına ve felce neden olabiliyor. Hatta soluk almayı sağlayan diyafram siniri de etkilenirse hayati tehlike dahi oluşabilir" dedi. Bilinmeyen zeminlere balıklama atlamanın en büyük tehlikesinin kafanın sert zemine çarpması olduğunun altını çizen Doç. Dr. Ağırman, "Bu durum boyun omurlarında kırığa ve omurilik hasarına yol açabilir. Önlenebilir bir felç tablosuna dönüşmemesi için tedbir şart. Kalabalık gruplarda birbirlerine özenip yüksek yerlerden atlayanlar daha büyük risk altında. Saniyeler içinde alınan bir karar, hayatlarının geri kalanını tekerlekli sandalyede geçirmelerine neden olabilir. Bu yüzden mutlaka zemini ve derinliği bilmeden atlamamaları gerekiyor" diye konuştu. Doç. Dr. Ağırman, olası bir travma anında yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: "Eğer böyle bir durum yaşanırsa öncelik hastayı güvenli bir şekilde sudan çıkarmak ve boyun bölgesini kesinlikle hareket ettirmemektir. Mümkünse boyun sabitlenmeli ve acil sağlık hizmetlerine başvurulmalıdır. Bilinçsiz müdahaleler felç tablosunu daha da ağırlaştırabilir."