GÜNDEM - 10 Mayıs 2024 Cuma 16:18

Osmangazi Belediyesi’nden vatandaşa 100 bin fide

A
A
A
Osmangazi Belediyesi’nden vatandaşa 100 bin fide

Osmangazi Belediyesi, vatandaşları balkon ve teraslarda tarım yapmaya teşvik etmek adına 100 bin domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttı.


Osmangazi Belediyesi, Ekolojik Yaşam Merkezi’nde ata tohumları ile üretilen 100 bin domates, biber ve patlıcan fidesini vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Ata tohumlarının tarımsal üretimde kullanılmasını arttırmayı ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefleyen Osmangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen fide dağıtımına vatandaşların ilgisi büyük oldu. Fidelerden alabilmek için Fomara Meydanı’nda uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, sadece çiftçilerin değil halkın da bahçe ve balkonlarında tarımsal üretim yapmalarına aracılık ettiği için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu.


Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın şehir dışındaki programı nedeniyle katılamadığı fide dağıtım töreninde vatandaşlara fideleri Osmangazi Belediye Başkan Vekili Hande Apaydın ve Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir dağıttı. Osmangazi Belediyesi olarak yerli üretimi ve çiftçileri desteklediklerini ifade eden Esendemir, “Osmangazi bir tarım ilçesi. Tarımı ilçemizde daha da güçlendireceğiz. Önümüzde hafta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Çocuklarımıza ve gençlerimize sağlıklı yarınlar oluşturmak adına organik ürünlerin üretimi ve tüketimine destek olmak amacıyla 100 bin fideyi vatandaşlarımızla buluşturduk” dedi.


Osmangazi Belediye Başkan Vekili Hande Apaydın da, “Organik tarımı desteklemek adına vatandaşlarımıza ata tohumları ile ürettiğimiz fideleri ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı besine ulaştırmalarını kolaylaştırmak adına bir adım attık. Çevre bilinci oluşturmak ve tarımda sürdürebilirlik adına Osmangazi Belediyesi olarak kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Osmangazi Belediyesi’nden vatandaşa 100 bin fide

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.