KÜLTÜR SANAT - 21 Mayıs 2026 Perşembe 12:39

"Sanatçılar Sennur Sezer Okuyor" etkinliğinin konuğu Arif Pişkin oldu

A
A
A
"Sanatçılar Sennur Sezer Okuyor" etkinliğinin konuğu Arif Pişkin oldu

Nilüfer Belediyesi’nin "2026 Yılın Yazarı: Sennur Sezer" etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Sanatçılar Sennur Sezer Okuyor" buluşmalarının konuğu oyuncu Arif Pişkin oldu. Pişkin, gün boyu süren etkinliklerde hem öğrencilerle hem de HasTavuk Fabrikası çalışanlarıyla bir araya gelerek usta şairin şiirlerini seslendirdi.


Nilüfer Belediyesi, 2026 Yılın Yazarı etkinlikleri kapsamında edebiyat dünyasının önemli isimlerini toplumun farklı kesimleriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilen "Sanatçılar Sennur Sezer Okuyor" etkinliğinde, tiyatro ve sinema oyuncusu Arif Pişkin HasTavuk çalışanları ve öğrencilerle buluştu.


Günün ilk etkinliği Koza Kütüphane’de gerçekleştirildi. Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Barış Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı buluşmada Arif Pişkin, Sennur Sezer’in hafızalarda yer eden "Zeytinin Türküsü", "Nasıl Mıyım?" ve "Yankı" gibi şiirlerini okudu. Şiirleri içinden geldiği gibi ve hissederek seslendirmeyi sevdiğini belirten Pişkin, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.


Gençlere oyunculuk tavsiyeleri


Şiir ziyafetinin ardından öğrencilerle sohbet eden Arif Pişkin, oyunculuk hayatına dair deneyimlerini de paylaştı. Mesleğe lise yıllarında amatör tiyatro ile başladığını anlatan deneyimli oyuncu, bu süreçte en büyük şansının ailesi olduğunu belirtti. Pişkin, sanat yolculuğunda ailesinden gördüğü büyük desteğin kariyerini şekillendirmede önemli bir rol oynadığını vurguladı.


Sennur Sezer’in edebiyat dünyasındaki yerini bir okur gözüyle değerlendiren Arif Pişkin, şairin ilk dönem eserleri ile sonraki şiirlerini kıyaslayarak şu ifadeleri kullandı:


"Bir edebiyat tarihçisi ya da yazar değilim; konuya bir okur olarak yaklaşıyorum. Sezer’in yazdıklarında entelektüel olarak net bir farklılık ve gelişim görülüyor. Hayatı mücadelelerle geçmiş bir şair olan Sennur Sezer’in şiirleri, düz yazılarına göre çok daha duygusal ve insani bir ton taşıyor."


İkinci durak HasTavuk, öğle arası çalışanlara şiir ziyafeti


Arif Pişkin, günün ikinci etkinliğinde ise iş dünyasıyla buluştu. HasTavuk fabrikasını ziyaret eden oyuncu, burada çalışanlar için öğle arası yapılan etkinlikte Sennur Sezer şiirlerini seslendirdi. Fabrika’daki etkinliğe HasTavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Sezer, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Gülver Deniz ile fabrika yöneticileri ve çalışanları katıldı. Şahin, programın sonunda Arif Pişkin’e günün anısına hediye verdi.



"Sanatçılar Sennur Sezer Okuyor" etkinliğinin konuğu Arif Pişkin oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türkiye-Sudan KEK 16. Dönem Toplantısı kapsamında imza töreni Türkiye ile Sudan arasındaki ekonomik ve tarımsal iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Türkiye-Sudan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 16. Dönem Toplantısı kapsamında imza töreni gerçekleştirildi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törene, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Sudan Tarım ve Sulama Bakanı lsmat Gurashi Abdullah Mohammed katıldı. Toplantının ardından iki ülke arasında hazırlanan Karma Ekonomik Komisyon Toplantı Tutanağı imzalandı. Törende, Türkiye ile Sudan arasındaki tarım, sulama ve ekonomik alanlardaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. 2003 yılında 71 milyon dolar seviyesinde olan ikili ticaret hacminin, 2022 yılında en yüksek seviyesine ulaşarak 680 milyon dolar olarak geçekleştiğini belirten Bakan Yumaklı, "Bununla birlikte, Sudan’da devam eden mevcut koşulların etkisiyle, ticaret hacmimiz 2025 yılı itibarıyla 390 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu tablo, bir yandan mevcut zorlukları ortaya koyarken, diğer yandan ikili ticaretimizin barındırdığı güçlü potansiyele de işaret etmektedir. Sudan’da kalıcı istikrarın sağlanması ve ekonomik normalleşme sürecinin hız kazanmasıyla birlikte, ticaretimizin yeniden artış eğilimine gireceğine inanıyoruz. İkili ticaret hacmimizi, orta vadede 2 milyar dolar seviyesine çıkarma hedefimizin ulaşılabilir olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede, Türkiye ile Sudan arasında imzalanmış olan Ticaret ve Ekonomik Ortaklık Anlaşması ile Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmasının yürürlüğe girmesi büyük önem taşımaktadır" dedi.