TEKNOLOJİ - 06 Haziran 2024 Perşembe 12:30

TechUP 2024 yeni formatı ile başlıyor

A
A
A
TechUP 2024 yeni formatı ile başlıyor

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve DOMiNO Ventures tarafından, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) iş birliğinde, yeni formatı ile Marmara bölgesinde faaliyet gösteren girişimcilere yönelik “TechUP-Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı” başlıyor.


Faaliyet gösterdiği alanda yenilikçi ve teknolojik bir hizmeti olan, fakat söz konusu yatırıma erişim veya tecrübe eksikliği gibi sebeplerle gerçekleştiremeyen girişimcilerin, büyüme hedeflerinin mentorlar gözetiminde desteklenmesini sağlayan TechUP’a bu dönem Proof of Concept (PoC - Kavramın İspatı) süreçleri eklendi. Bu sayede girişimciler PoC süreçlerini Türkiye’nin önde gelen Doğuş Teknoloji, Cevher Holding ve Yapı Kredi gibi şirketlerinde yapabilecek.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren BEBKA’nın Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram tarafından yapılan açıklamaya göre, “TechUP Programı Marmara Bölgesinde faaliyet gösteren, sektör ayrımı olmaksızın yenilikçi ve teknolojik bir ürünü ya da hizmeti olan, PoC süreçlerinde desteğe ihtiyacı olan, tercihen ciro elde etmiş, mentor desteği ile büyümek, müşteri bulmak ve yatırım almak isteyen teknoloji tabanlı girişimcilerin başvurularına açıldı. Milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmek ve Turcorn100 programına bölgemizden de girişimciler çıkarmak için girişimcilik odaklı çalışmalarımız devam ediyor” dedi.


Ayrıca 2024 yılının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı Yılı” ilan edilmesine istinaden TechUP Programına yapılan kadın girişimci başvurularına ek puan verileceği belirtildi.


Girişimci başvuruları için son tarihin 28 Haziran 2024 olduğu TechUP Programı ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru formuna BEBKA TechUP internet sitesi (https://techup.bebka.org.tr/techup-2024/) üzerinden ulaşılabilir.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun OMÜ’de akademisyenlere ’Kapsayıcılık Eğitimi’ Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Personel Daire Başkanlığı ve Engelli Öğrenci Birimi tarafından, akademisyenlere yönelik "Yükseköğretimde Kapsayıcılık: Eğiticilerin Eğitimi" konulu hizmet içi eğitim programı düzenlendi. İki gün süren eğitim, kapsayıcı eğitim yaklaşımının yükseköğretim ortamlarında uygulanmasına ilişkin bilgi ve farkındalık oluşturmayı amaçladı. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKM) Pembe Salon’da gerçekleşen eğitim programı Engelli Öğrenci Birimi Akademik Koordinatörü Doç. Dr. Meryem Vural Batık’ın açılış konuşması ile başladı. Engelli Öğrenci Birimi çalışma grubunda yer alan Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Uygar Bayrakdar, Arş. Gör. Dr. Osman Çolaklıoğlu, Arş. Gör. Dr. Ayşenur Çelik Şahin, Arş. Gör. Dr. Zeycan Özdan ve Öğr. Gör. Emrah Altun tarafından eğitim gerçekleştirildi. Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, konuşmasında kapsayıcı eğitimin önemine dikkat çekerek, "Üniversitemizin bugün 51. kuruluş yıl dönümü. 51. yılımızda hala bazı eksiklerimizi geçmişte düşünemediğimiz için bugün kapatmaya çalışıyoruz. Engelli bireylerin de bu süreçlere katılımı bizim için önemli. Bu süreci birlikte yürütelim. Gelecek yıl alınacak bayrak ve nişanlar üniversitemiz adına gurur verici olacaktır. Üniversitemiz için bir tuğla koymak böyle oluyor. Emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah süreci tamamlayıp sonuçlarını birlikte kutlarız" dedi. Çeşitli sunumlar düzenlendi Eğitimin ilk oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Uygar Bayrakdar’ın moderatörlüğünde "Yükseköğretimde Hak Temelli Yaklaşımlar" çerçevesinde üniversitemiz engelli öğrenci temsilcileri ile söyleşi gerçekleştirilmiş ve engelli öğrencilerin kampüs içi deneyimleri ele alındı. Eğitim kapsamında ayrıca Arş. Gör. Dr. Ayşenur Çelik Şahin "Yükseköğretimde Erişilebilirlik ve Evrensel Tasarım"; Arş. Gör. Dr. Osman Çolaklıoğlu "Yükseköğretimde Öğretimsel Uyarlamalar"; Öğr. Gör. Emrah Altun "Yükseköğretimde Teknolojik Uyarlamalar" konularında uygulamalı ve teorik bilgiler sundu. İki gün süren programın son oturumunda, YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri başvuru süreci hakkında Dr. Öğr. Üyesi Uygar Bayraktar ve Arş. Gör. Dr. Osman Çolaklıoğlu tarafından akademik birimlerde görevli akademik ve idari personellere bilgi verildi. Eğitim; akademisyenlerin kapsayıcı eğitim yaklaşımlarına ilişkin bilgi, tutum ve farkındalıklarını artırmayı, evrensel tasarım ilkeleri doğrultusunda öğretim süreçlerini yapılandırma yeterliklerini geliştirmeyi hedefledi.
Muğla Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’nde Ayhan güven tazeledi Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’nin genel kurulunda mevcut başkan Eren Ayhan oy birliğiyle yeniden seçildi. Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC), 2. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu birlik ve beraberlik mesajlarıyla gerçekleştirdi. Bugün düzenlenen genel kurulda, mevcut başkan Eren Ayhan üyelerin oybirliğiyle yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda, divan heyetinin seçilmesinin ardından cemiyetin 2023-2026 dönemi faaliyet raporları üyelerle paylaşıldı. Geçmiş dönemde gerçekleştirilen eğitim çalışmaları, dezenformasyonla mücadele programları, kurumsal ziyaretler ve mesleki dayanışma etkinlikleri detaylı bir şekilde aktarıldı. Şeffaf yönetim anlayışı gereği mali raporlar ve denetleme kurulu raporları da genel kurulun onayına sunuldu. "Bodrum medyasının güçlü sesi olmaya kararlıyız" Yeniden başkanlığa seçilen Eren Ayhan, seçim sonrası yaptığı konuşmada şeffaf ve demokratik bir süreci geride bıraktıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bodrum medyasının güçlü sesi olmaya ve mesleki standartlarımızı yükseltmeye kararlıyız. Gazetecilik mesleğinin onurunu korumak ve dayanışmamızı güçlendirmek adına önümüzdeki dönemde de azimle çalışmaya devam edeceğiz. Yeni dönemin tüm meslektaşlarımıza ve Bodrum’a hayırlı olmasını dileriz" Genel kurula; Hamdi Yörür, Yusuf Alp Arbak, Aytül Bardak, Fikret Hıdır, Cemal Sevgi, Fırat Akay, Ahmet Zeki Özkeskin, Nuran Uras, Mehmet Can Fidan, Selim Turan, Selçuk Arslan, Selda Kay Öztürk, Songül Karadeniz, Ali Peltek, Eren Ayhan, Ali Ballı, Mehmetcan Meral, Baran Akcan, Ahmet Toyga İçözü ve Dilek Demirkol katılım sağladı. Program, dilek ve temennilerin ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.