ASAYİŞ - 26 Kasım 2025 Çarşamba 12:23

Türkiye’ye örnek olacak operasyon, uyuşturucu tacirlerinin mal varlıklarına el konuldu

A
A
A

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda uyuşturucu tacirlerinin 50 milyon değerindeki mal varlıklarına mahkeme kararıyla el konuldu. 18 şüphelinin uyuşturucu ticaretinden elde ettikleri mal varlıklarının 50 milyon TL’nin üzerinde olduğu bildirildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon Türkiye’ye örnek oldu.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Bursa merkezli olarak İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Aylardır takibe alınan 18 şüpheliden 16’sı operasyonda yakalandı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin suçtan elde ettikleri gelirleri araç, gayrimenkul ve banka hesapları üzerinden sistematik şekilde akladıkları tespit edildi.

Türkiye’ye örnek olacak operasyon, uyuşturucu tacirlerinin mal varlıklarına el konuldu

Elde edilen deliller doğrultusunda mahkemeye başvuran ekipler, yaklaşık 50 milyon lira değerindeki mal varlığına el konulması yönünde karar çıkarttı. El konulan mal varlıklarının; 13 otomobil, 9 mesken, 3 tarla, 1 arsa, 20 farklı banka ve kripto varlık hesabından oluştuğu bildirildi. Adreslerde yapılan aramalarda dijital materyaller, dokümanlar ve suçtan elde edildiği değerlendirilen nakit paralara da el konuldu. Kimlikleri belirlenen 2 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü aktarıldı. Emniyet kaynakları, operasyonun karmaşık para transfer ağlarının ortaya çıkarılması bakımından önemli olduğunu belirtirken, soruşturmanın genişleterek devam ettiği öğrenildi.

Türkiye’ye örnek olacak operasyon, uyuşturucu tacirlerinin mal varlıklarına el konuldu

Ahmet Burak Öztürk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi hizmete açıldı BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) işbirliği ile kurum bünyesinde hayata geçirdiği TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bölgenin ekonomik, sosyal ve girişimcilik ekosistemine katkı sunmak; girişimcilere eğitim, danışmanlık ve işbirliği platformu sağlamak ve bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla kurulan merkezin açılışına Bitlis Vali Yardımcısı Onur Aykaç, Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, TATSO Başkanı Bilal Adabağ, il ve ilçe protokol üyeleri, oda başkanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, TATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile çok sayıda oda üyesi katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi Akademi Danışmanı Prof. Dr. Zeki Uçar, merkezin akademik vizyon ve misyonuna ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. TATSO Başkanı Bilal Adabağ ise merkezin kuruluş sürecinde emek veren tüm paydaşlara teşekkür ederek, "TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi, bölgemiz için sadece bir eğitim alanı değil; aynı zamanda yeni fikirlerin filizleneceği, girişimcilerimizin nitelikli destek alacağı, işletmelerimizin ise dönüşüm ve gelişim fırsatlarına ulaşacağı bir merkez olacaktır. Bitlis Eren Üniversitemiz ile kurduğumuz bu güçlü işbirliği, bilgi ile tecrübeyi bir araya getirerek bölgemizin kalkınma hedeflerine önemli katkılar sunacaktır. Oda olarak, üyelerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda yanlarında olmayı sürdürürken, gençlerimizin ve girişimcilerimizin yenilikçi projelerine de rehberlik etmeye devam edeceğiz. Bu merkezin, Tatvan’ın ve Bitlis’in geleceğine değer katacağına yürekten inanıyorum" dedi. Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise iki kurum arasındaki işbirliğinin sağlayacağı katkılara dikkat çekerek, merkezin önemini vurguladı. Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer ve Bitlis Vali Yardımcısı Onur Aykaç da, konuşmalarında merkezin bölgesel kalkınma açısından taşıdığı değere dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve katılımcılar TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezini gezerek yürütülecek faaliyetler hakkında bilgi aldı. Program, verilen kokteyl ile sona erdi.