GÜNDEM - 17 Ocak 2026 Cumartesi 09:53

Uludağ Alan Başkanlığı’nda görev değişimi

A
A
A
Uludağ Alan Başkanlığı’nda görev değişimi

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Uludağ Alan Başkanlığı’nda görev değişikliğine gidildi.


17 Ocak 2026 Cumartesi günü yayımlanan Resmi Gazete kararlarına göre, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri gereğince Uludağ Alan Başkanı Bülent Çınar Çavuş görevden alındı. Çavuş’tan boşalan Uludağ Alan Başkanlığı görevine, Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu atandı.


Yayımlanan karar ile birlikte atama resmiyet kazanırken, Candemir Zoroğlu’nun önümüzdeki günlerde Uludağ Alan Başkanlığı görevine başlaması bekleniyor.



Uludağ Alan Başkanlığı’nda görev değişimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Türkiye’nin Âşıkları OMÜ’de bir araya geldi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Edebiyatı ve Şiiri Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen "Türkiye’nin Âşıkları OMÜ’de (Sazın Telinden, Gönül Dilinden)" adlı şölen, farklı şehirlerden gelen halk ozanlarını üniversitede bir araya getirdi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKM) Mavi Salon’da gerçekleştirilen şölen İlkadım Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi. Şölende; Van’dan Âşık Poyrazoğlu, Erzurum’dan Âşık Turabi, Âşık Eminoğlu ve Âşık Rahim Sağlam, Gümüşhane’den Âşık Kul Nuri, Bayburt’tan Âşık Süphani ile Samsun’dan Âşık Obalı ve Âşık Yavuz sahne alarak hünerlerini sergiledi. "Değerli âşıklarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" Şölenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Edebiyatı ve Şiiri Araştırmaları Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Bekir Şişman, aşıklık geleneğinin önemine vurgu yaparak, "Âşıklık geleneği; tarih boyunca ya usta-çırak ilişkisiyle ya da ’bade içme’ gibi mistik rüyaların etkisiyle edinilmiş derin bir birikimdir. Bu birikim, akademik çalışmalara konu edilerek gelecek nesillere aktarılmaktadır. Bugün burada; Erzurum’dan Gümüşhane’ye, Bayburt’tan Samsun’a kadar geniş bir coğrafyadan gelen değerli âşıklarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Unutmamalıyız ki, 2009 yılında UNESCO ’İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası’ listesine giren bu eşsiz hazineyi sadece kütüphane raflarında veya akademik tezlerde tutarak koruyamayız. Bu mirası gerçekten korumak; ancak onu sahneye taşımak, yaşatmak, canlandırmak ve hayatın içinde aktif bir şekilde uygulamakla mümkündür" dedi. İhsan Kurnaz: "Her türlü projeye sınırsız destek vermeye hazırız" İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ise konuşmasında kültürün toplumlar üzerindeki birleştirici gücüne dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "Kültür, bir toplumun varlık sebebidir. Kültürü olmayanın kökü, kökü olmayanın ise geleceği olmaz. Tarihten bugüne bizlere miras kalan değerlerimizi; kültür elçilerimiz, ozanlarımız ve üstatlarımızla bir arada kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Maalesef üzülerek belirtmeliyim ki, günümüzde gençlerimizi kendi kültürüne ve tarihine tam anlamıyla sahip çıkacak şekilde yetiştirmekte zorlandığımızı görüyoruz. Bu durum bizleri derinden yaralıyor. İlkadım Belediyesi olarak; kültürümüzü, edebiyatımızı ve tarihimizi yaşatacak her türlü projeye sınırsız destek vermeye hazırız. Üniversitemizin gerçekleştireceği tüm kültürel faaliyetlerde paydaş olmaya devam edeceğiz." Katılımcılardan yoğun ilgi ve beğeni toplayan şölen, yapılan teşekkür konuşmaları ve plaket takdiminin ardından sona erdi. Şölene ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Keleş, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sanatsever katıldı.