KÜLTÜR SANAT - 21 Haziran 2025 Cumartesi 10:55

Zeki Müren GSL Korosu İzmir’de uluslararası başarıya imza attı

A
A
A
Zeki Müren GSL Korosu İzmir’de uluslararası başarıya imza attı

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Çoksesli Korosu, İzmir’de düzenlenen Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’nde sergilediği performansla büyük beğeni topladı. Türkiye’nin yanı sıra birçok farklı ülkeden seçkin koroların katıldığı festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılıma ve yüksek sanat seviyesine sahne oldu.


Festivalde sahne alan Zeki Müren GSL Korosu, sanatsal yorumları, güçlü sahne enerjisi ve yüksek müzikalitesiyle izleyicilerden tam not aldı. Koro, performansıyla yalnızca dinleyicilerin değil, festival jürisinin de dikkatini çekerek organizasyonun en prestijli ödüllerinden biri olan Müzikate - Müzikal Dinamiklerde Başarı Ödülü’ne layık görüldü.


Festival kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Koro Şefi Turgay Yıldırım, bu yıl festivale dördüncü kez katıldıklarını belirterek, "Böylesine köklü ve uluslararası düzeyde değerli bir organizasyonda sahne almak bizim için büyük gurur. Genç koristlerimizin emeği ve disiplini sayesinde bu başarıya ulaştık. Emeği geçen tüm öğrencilerime ve destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festival, bu yıl da farklı ülkelerden gelen koro topluluklarının kültürel ve sanatsal paylaşımına ev sahipliği yaptı. Zeki Müren GSL Korosu’nun ödüllü performansı ise festivalin unutulmaz anlarından biri olarak hafızalarda yer etti.



Zeki Müren GSL Korosu İzmir’de uluslararası başarıya imza attı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçısı yakalandı, 112’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde son 2 haftada jandarma tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlar ile 156 şüpheli göçmen kaçakçısının yakalandığını ve 112’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Edirne, Muğla, Aydın, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Antalya, Mersin, Van, Şanlıurfa, Erzurum, Hatay ve Gaziantep olmak üzere 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlar düzenlendi. Son 2 haftada Jandarma İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, İl Jandarma Komutanlıklarınca karadan yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Şüphelilerden 112’si tutuklanırken 44’ü hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Ayrıca yapılan operasyonlar sonucu 120 adet araç ile 13 adet bot ele geçirildi. Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda göç yönetimine dikkati çekerek, "Göç yönetiminin güvenlik boyutunu; insan ticareti, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele alanlarında hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına riayet temelinde yürütülen etkin çalışmalar oluşturmaktadır. Bu kapsamda sınır güvenliği, üstün teknolojilerden ve gelişmiş izleme-denetim sistemlerinden yararlanılarak güçlendirilmekte; yasa dışı göç yollarını teşvik eden ve organize eden yapılara karşı hem sahada hem de hukuki zeminde güçlü ve caydırıcı mekanizmalar işletilmektedir" ifadelerine yer verdi.
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.