YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 14:59

AK PARTİ İL BAŞKANI MUZAFFER KUTLU BİGA`DA

A
A
A
AK PARTİ İL BAŞKANI MUZAFFER KUTLU BİGA`DA

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Biga ilçe teşkilatını ziyaret etti.
14 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan il kongresinde adaylığını açıklayan Muzaffer Kutlu, demokratikleşmenin ve kurumsallaşmanın en önemli unsurlarından birinin kongreler olduğunu belirterek, ``AK Parti Çanakkale teşkilatı olarak 2011 yılının Ekim ayından itibaren, kadın ve gençlik kolları kongrelerimizle, kongre sürecimizi başlattık. Sonrasın da ana kademe ilçe teşkilatlarımızın dördüncüsünü, her bir ilçemizde birlik ve beraberlik içinde büyük bir coşkuyla tamamladık. Partimizin kuruluşundan bu güne kadar saygıyla başlayan bu sürecin aynı anlayışla devam etmesi AK Parti`nin siyaset üslubu ve anlayışını ortaya koyması açısından oldukça önemli`` dedi.
Kongrelerin hizmet yarışı için yola çıkmanın adı olduğunu vurgulayan Kutlu sözlerine şöyle devam etti: ``AK Parti`de yarış bilindik tartışmalı kongrelerin aksine hedefi ve temeli hizmet üzerine kuruludur. Bugün AK Parti kadroları özveriyle çalışan ve dimdik ayakta duran Çanakkale`nin en büyük ailesidir. AK Parti kongreleri üyesinden delegesine, belde yönetiminden il yönetimine, mahalle temsilcisinden milletvekiline kadar bu bağları güçlendiren teşkilatın her bir ferdinin birbirine daha sıkı kenetlenmesini sağlayan en önemli süreçlerden biridir. Bizler sorumluluk makamında olan Çanakkale`mizin seçmenlerinden 140 bin oy almış, 34 bin üyesi bulunan AK Parti`nin İl Başkanı olarak bu büyük davanın ruhuna uygun hareket etmek durumundayım.``
Ziyarette AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, AK Parti Biga İlçe Başkanı Bülent Erdoğan ve yönetimi, AK Parti Biga Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri de yer aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da Kültür Yolu Festivali devam ediyor Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, dördüncü durağı olan Samsun’da çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Festival kapsamında ünlü sanatçı Ferhat Göçer, hayranlarıyla buluştu. 8-16 Haziran Samsun Kültür Yolu Festivali kapsamında Türk pop müziği sanatçısı Ferhat Göçer, Batıpark’ta sahneye çıktı. Ferhat Göçer’i dinlemeye on binlerce Samsunlu geldi. Göçer, en sevilen şarkıları ve ünlü müzisyenlerin eserlerinden oluşan geniş repertuvarı ile Samsunluları coşturdu. Festivalin 5’inci gününde Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘İnsanlık Sahnesi Filistin Şiirleri ve Konser’ etkinliği festival katılımcıları tarafından ilgiyle karşılandı. Saathane Meydanı’nda ‘Mustafa Akgül ve Murat Doğru’ keyifli bir sohbetle Samsunlularla buluştu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde ise ‘Turhan Taşan Şarkıları’ konseri dinleyicilerine müzikle dolu bir gece yaşattı. Samsun Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Sahnesi’nde Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen ‘Bir Tenor Aranıyor’ operası sanatseverlerle bir araya geldi. Samsun Müzesi Konferans Salonu, Doç. Dr Hayrunnisa Turan ile ‘Kitabelerin Diliyle Medeniyet Okumaları’ etkinliğine ev sahipliği yaptı. Çocuklara yönelik etkinlikleriyle festival ilgi alanı oldu Doğupark’ta kurulan ‘Çocuk Köyü’ gün boyunca birbirinden renkli aktivitelere, atölye çalışmalarına, sahne gösterilerine, tiyatrolara ev sahipliği yaptı. Birçok etkinliğin yer aldığı alanda Samsun Müzesi Arkeopark Alanı’nda gerçekleşen ‘Çocuklara Arkeolojiyi Sevdirmek’ etkinliğinin yanı sıra ‘Karagöz Evi Tematik Atölye’ etkinliğinde minikler, kültürel miras olan Karagöz-Hacivat gölge oyununun hikayesini öğrendi, sahnelenen ‘Nasrettin Hoca Çocuk Müzikali’nde çocuklar Nasrettin Hoca hikayelerini dinlediler. Festival, 16 Haziran Pazar gününe kadar çeşitli etkinlikler ile devam edecek.
Muğla Jandarma ekipleri hayvan hırsızlığı çetesini çökertti: 3 tutuklama Muğla’nın Milas ilçesinde jandarma ekipleri tarafından meydana gelen hayvan hırsızlığı olayları ile ilgili olarak düzenlenen operasyonlarda hırsızlık çetesi çökertilirken, 1’i kadın 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgiye göre, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Milas bölgesinde meydana gelen hayvan hırsızlığı olaylarının faillerinin tespiti ve yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı. Milas Bafa Jandarma Karakol Komutanlığı, İstihbarat Kısım Amirliği ve JASAT Timlerinden oluşan özel ekip tarafından 6 ay süren titiz ve ayrıntılı çalışma neticesinde Milas ilçesi bölgesindeki hayvan hırsızlığı olaylarını gerçekleştiren ’Akçanerik Grubu’ tespit edilerek takibe alındı. Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Akçanerik Grubu’na yönelik Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Aydın ili Söke ilçesi ve Muğla ili Milas ilçesinde tespit edilen 8 şüpheliye yönelik 4 ayrı adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi. 8 şüpheli gözaltına alındı Düzenlenen operasyonda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, şüphelilerin ev ve eklentileri ile şahıslara ait ahırlarda yapılan aramalarda; hırsızlık yapılan illere ait 3 çift ikiz, sahte ve çalıntı plaka, 3 adet ruhsatsız av tüfeği ve tüfeklere ait çok miktarda kartuş, suçtan elde edildiği değerlendirilen 40 bin TL nakit para, 9 adet şüpheli şahıslara ait cep telefonu, 6 adet kullanılmamış hayvan kulak küpesi, 19 adet kullanılmış hayvan kulak küpesi ile şüpheli A.A.’nın ikamet adresinde yapılan aramada ise 2 adet büyükbaş hayvan ele geçirildi. Ele geçirilen hayvanlar ile ilgili yapılan araştırmada hayvanların Milas İlçesi Selimiye Mahallesi’nde ikamet eden müşteki M.D.’ye ait olduğu tespit edilerek hayvanlar sahibine teslim edildi. Şüphelilerden 3’ü tutuklandı Yapılan eş zamanlı operasyon sonucu gözaltına alınan V.A. (72), A.A. (32), S.A. (58), A.A. (41), H.A. (48), V.A. (30), S.A. (28), S.K. (51) isimli şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından Milas Adliyesi’ne sevk edildi. V.A. (72), S.A. (58), A.A. (41), V.A. (30) ve S.K. (51) isimli şüpheliler savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, S.A. (28) isimli kadın ve H.A. (48), A.A. (32) isimli erkek şüpheliler ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hayvan üreticileri rahat bir nefes aldı Öte yandan, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kurban Bayramı öncesi gerçekleştirilen operasyon neticesinde hayvan üreticileri rahat bir nefes alırken, yapılan çalışma sonucu Muğla ilinde 7, Aydın ilinde 1 ve İzmir ilinde 6 olmak üzere toplam 14 büyükbaş ve küçükbaş hayvan hırsızlığı olayı aydınlatıldı.