GENEL - 19 Nisan 2012 Perşembe 22:01

TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞžİ GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR:

A
A
A
TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞžİ GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR:

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Okul Sütü" kampanyasını olumlu bulduğunu ve desteklediğini belirterek, "Ama bir müdahale kurulu olmalı. Sanayici insafsızca davranıyor. Sizin örgütünüz olmadığından fiyatları sanayici aşağıya istediği gibi çekiyor. Sizin buna dayanmanız tabii ki zor" dedi.
Tekirdağ`daki programının ardından Gelibolu`ya gelerek, Ziraat Odası Gelibolu Şubesi`ni ziyaret eden TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar; Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Atilla Eraslan ve oda yönetimi ve üreticiler tarafından karşılandı. Genel Başkan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, çiftçilerin sorunlarına değindi. Bayraktar, dünyada tarımın önemli bir sektör haline geldiğini belirterek, "Aslında sahadaki insanları dinlemeli. Biz gelir, iki nutuk atar ve çeker gideriz. Ama buradan aldığımız verileri bir
yerlere taşımamız gerekir. Şimdi sizler burada gerçekleri konuşuyorsunuz. Aslında bu sektörün realitesi de budur. Bunun dışında da gerisi hikayedir. Süt hayvancılığı meselesi, aslında Türkiye`nin en önemli meselesidir. Ancak bu meseleyi şimdiye kadar çözemedik. Hayvancılıkta esas olan, yavruları koruyarak işletmenizi büyütmenizdir. Yani para kazandıkça sürüyü artırmalısınız. Bizde bunun tam tersi olmaktadır. 30 başla başlarsınız işe. Bir süre sonra 5 tanesi gider, sonra 3 gider, bir bakmışsınız elinizde
hayvan kalmamış, işletmeyi de kapatmak zorunda kalırsınız" diye konuştu.
Bayraktar, "Okul Sütü" kampanyasını olumlu bulduğunu ve desteklediğini belirterek, "Ama bir müdahale kurulu olmalı. Sanayici insafsızca davranıyor. Sizin örgütünüz olmadığından fiyatları sanayici aşağıya istediği gibi çekiyor. Sizin buna dayanmanız tabii ki zor. Devlet, hayvancılığa ve süte destek verdiğinde, kredi açtığında sanayici de bu işe dalıyor. Adam krediyi alıyor, 3 bin-5 bin hayvanla bu işe giriyor. Ama burada devlet `Sen bu hayvancılığın eğitimini nerede aldın, sütçülüğü nerede öğrendin`
demeli. Hayvancılık, bir meslek olarak kabul edilmeli. Sanayici bu işe böyle girerse sütün fiyatını istediği gibi belirler, sizler de buna karşı duramazsınız. Hükümet bunun çaresini bulmalı" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Anamur’da Kadir Gecesinde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı Mersin’in Anamur ilçesinde Kadir Gecesi dolayısıyla Ortaköy Camii’nde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, düzenlenen programla vatandaşların ziyaretine açıldı. Anamur İlçe Müftülüğü koordinesinde Ören Mahallesi’ndeki tarihi Ortaköy Camii’nde gerçekleştirilen programa ilçe merkezi ve çevre mahallelerden çok sayıda vatandaş katıldı. Teravih namazının ardından cam fanus içerisinde muhafaza edilen mukaddes emanet, din görevlilerinin nezaretinde tekbir ve salavatlar eşliğinde ziyaret alanına getirildi. Kadın, erkek, genç ve yaşlı yüzlerce vatandaş sırayla Sakal-ı Şerif’i ziyaret ederek dua etti. Yoğun katılım nedeniyle cami içerisinde uzun kuyruklar oluşurken, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve salat-ü selamlar eşliğinde manevi atmosfer doruğa ulaştı. Program boyunca bazı vatandaşların duygulandığı ve gözyaşlarını tutmakta zorlandığı gözlendi. Programda konuşan Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğunu hatırlatarak, Sakal-ı Şerif ziyaretinin Peygamber Efendimize duyulan sevgi ve bağlılığın önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti. Fidan, Müslümanlar için en güzel örnek olan Peygamber Efendimizin sünnetinin hayatın her alanına yansıtılması gerektiğini vurguladı. Tarihi Ortaköy Camii’nde asırlardır muhafaza edilen Sakal-ı Şerif’in, Yavuz Sultan Selim döneminde Mısır’ın fethinin ardından İstanbul’a getirilen mukaddes emanetlerden bir parça olduğu, o dönemde üstün başarı gösteren Anamurlu bir asker vesilesiyle ilçeye ulaştırıldığı belirtildi. Caminin imam hatibi Sait Şimşek’in uzun yıllardır muhafızlığını yaptığı mukaddes emanetin, büyük bir hürmetle korunarak gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiği kaydedildi. Teravih namazı sonrasında başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, salat-ü selamlar ve yapılan duaların ardından sona erdi.