YEREL HABERLER - 22 Ocak 2014 Çarşamba 10:15

Haytap Yetkililerinden Kılıçdaroğluna Şikayet Mektubu

A
A
A
Haytap Yetkililerinden Kılıçdaroğluna Şikayet Mektubu

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde belediye bünyesinde hizmet veren hayvan barınağını ziyaret eden Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkilileri yaşanan sorunların düzelmediğini görünce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazdı.
13 Aralık 2013 Cuma günü Gelibolu Hayvan Barınağını ziyaret eden HAYTAP yetkilileri sokak köpeklerinin ölüme terk edildiğini tespit etti. Dışkı analizlerinden hayvanların günlerce aç ve susuz kaldıklarını teşhis eden HAYTAP yetkilileri, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ile görüştü. Hayvan Hakları Federasyon Yetkilisi Ülkü Akyel Işık, soruna çözüm bulanamadığı için konuyu bir mektupla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bildirdi.
Haytap Yetkilileri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yazdıkları mektupta, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Bir CHP belediyesi olan Gelibolu belediyesini tarafınıza şikayetimizdir. Hayvan haklarına karşı olan duyarlı tutumunuzdan hiç şüphemiz yoktur. Gelibolu Belediyesi hayvan barınağı mevcut haliyle , olmaması gereken tüm olumsuz koşullara sahiptir.HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu ekibi olarak barınak ziyaretimizde aynı gün mesai saatleri içerisinde 2 sefer gitmiş olmamıza rağmen ne bekçi nede veteriner hekim mevcut değildi.Dağ başında, tüm tehlikelere açık olan bir yer için bu durum oldukça elzemdir.İçerideki köpekler su dolmuş, soğuktan buz tutmuş zeminin üzerinde yaşam mücadelesi veriyor, çoğu da bu durumdan dolayı viral hastalıklarla can veriyordu. Çözülmesi gereken sorunların başında 5199 nolu kanunda da belirtildiği gibi bu ulaşımı zor, dağ başında kaderine terk edilmiş barınağın şehir merkezine yakın, ziyaretçilerin kolayca ulaşabileceği bir yere taşınması gelmektedir. Bu konuda gereğinin yapılması için hassasiyet göstereceğinize inanıp saygılarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir