ASAYİŞ - 11 Mayıs 2025 Pazar 14:50

Çanakkale’de 8 kişinin hayatını kaybettiği kazada kamyonun yükünü kurallara uygun taşıdığı belirlendi

A
A
A
Çanakkale’de 8 kişinin hayatını kaybettiği kazada kamyonun yükünü kurallara uygun taşıdığı belirlendi

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde 8 kişinin hayatını kaybettiği, 2’si ağır 21 kişinin yaralandığı kazada tomruk yüklü kamyonun brandasının mevcut olduğu, gabari dışı yük yüklemediği, yükseklik, genişlik ve uzunluk ölçülerine riayet ettiği, tonaj azami yüklü ağırlığı aşmadığı tespit edildi.


Kaza, dün saat 12.45’te Ezine ilçesi Anıtyağ mevkiinde meydana gelmişti. Çanakkale-Ezine karayolunda Ezine’den Çanakkale istikametine seyir eden Oktay Batır (35) yönetimindeki 33 ANK 274 plakalı tomruk yüklü kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjü geçerek karşı şeride devrilmişti. Kazada kamyonda yüklü tomruklar yola savrulmuştu. O sırada Çanakkale’den Ezine istikametine giden 34 DCJ 400 plakalı otomobil ve İstanbul’dan İzmir’e giden, içerisinde 22 yolcu ve 3 personel bulunan Truva Turizm’e ait 17 AHT 624 plakalı yolcu otobüsü tomruklara çarparak şarampole yuvarlanmıştı. Kaza mahallinde olan diğer sürücüler kazayı polis, jandarma ve sağlık ekiplerine bildirmişti. Kazada 5 kişi olay yerinde, ambulansla hastaneye sevk edilen 3 kişi ise hastanede hayatını kaybetmişti. Kazada yaralanan 2’si ağır 21 kişinin ise hastanelerde tedavileri sürüyor. Kazada ölenlerin kamyon şoförü Oktay Batır, otobüs şoförü Mehmet Altınok, muavin Semih Atmaca ile otobüsteki yolcular Samettin Kayatekin, Orhan Şale, Kamile Başkurt, Fatma Bektaş ve Aynur Kocabey olduğu öğrenildi.



Kamyon yükünü Bayramiç’ten almış


Oktay Batır’ın 33 ANK 274 kamyon ile Bayramiç Aladağ mevkiinde Orman İşletme Şefliğinden kaza günü saat 09.30’da yola çıktığı öğrenildi. Kamyon şoförünün 22 bin 184 metreküp tomruk yükü aldığı, tonaj aşımı olmadığı ve yükü Çanakkale’ye götürdüğü tespit edildi. Kamyon plakası incelendiğinde 30 Mayıs 2024 tarihinde 33 ANK 274 plakalı kamyona ‘yükü karayoluna dökülecek şekilde yük yüklemekten’ ve 9 Nisan 2025 tarihinde ehliyetsiz şoför ve muayenesiz araç kullanmaktan ceza yazıldığı da belirlendi. 13 Nisan 2025 tarihinde ise Bayramiç-Çan yolunda muayenesiz araç kullanmak ve brandasız araç kullanmaktan kamyona 2 defa ceza uygulandığı öğrenildi. Kaza günü seyir halinde olan 33 ANK 274 plakalı kamyonun brandasının mevcut olduğu, gabari dışı yük yüklemediği, yükseklik, genişlik ve uzunluk ölçülerine uyduğu, tonaj azami yüklü ağırlığı aşmadığı belirlendi. Truva Turizm’e ait yolcu otobüsünün 17 AHT 624 numaralı plakası incelendiğinde ise geçmiş hiçbir cezası olmadığı öğrenildi. Otobüs sürücüsü Mehmet Altınok’un 11 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Trafik Takograf Dinlenme Süresi’ne uymamaktan ceza uygulandığı belirlendi.



"Kazayla ilgili Ezine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 2 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir"


Kazanın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Çanakkale’de meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kazayla ilgili Ezine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 2 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" ifadelerini kullandı.



Çanakkale’de 8 kişinin hayatını kaybettiği kazada kamyonun yükünü kurallara uygun taşıdığı belirlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.