GÜNDEM - 31 Mayıs 2025 Cumartesi 15:14

Çanakkale’yi turistlere tanıtmak için bahçelerinden meyve ikram ediyor

A
A
A
Çanakkale’yi turistlere tanıtmak için bahçelerinden meyve ikram ediyor

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi yaşayan İsmail Güzel, ilçeye gelen turistleri meyve bahçelerinde ağırlıyor. Güzel, bu girişimiyle ilgili olarak, "Amacım bölge turizmini canlandırmaktır" dedi.


Bayramiç ilçesindeki tarihi yerleri turlarla görmeye gelen turistler Mehmet Akif Ersoy’un evini ziyaret ediyor ve Kaz Dağlarındaki doğa harikası Ayazma mesire alanını geziyorlar. İlçeye bağlı Evciler köyünde yaşayan 45 yaşındaki İsmail Güzel ise bölgede bulunan meyve bahçelerinde turistleri misafir ediyor. Bahçelerine gelen turistler meyvelerinden tadımlık olarak yedikten sonra hatıra fotoğrafı çektiriyor. Sezonuna göre turistlere, Bayramiç beyazı, kiraz ve elma ikram ediyor. Güzel, bahçelerinin Kaz Dağları’nın eteklerinde olduğu için meyvelerden daha güzel verim aldıklarını da belirtti.


Geçen sene de binlerce kişiyi misafir etti


Turistlere bölgeyi tanıtmak amaçlı meyve bahçelerinde ağırlayan İsmail Güzel, "Bahçelerimiz, Kaz Dağları’nın pınarları arasında kuruludur. Zaten bilindiği gibi Kazdağları bin pınarlı dağ diye bilinir. Hedefim bölge turizmine katkı sağlamaktır. Ama geçen yıl binlerce kişi misafir ettim. Ama yemeğiyle, ama çayıyla, ama kahvesiyle, ama gıdasıyla, binlerce kişiyi misafir ettim. Az da olsa katkım olmuştur diye düşünüyorum. Amacımız, hedefim bölge turizmini canlandırmak. Bayramiç’in beyazı, elmamız, Kaz Dağlarından gelen pınarın eteklerinde, kenarlarında ama oksijeniyle, ama suyuyla, ama havasıyla en fazla aroması olan, en fazla tadı şekeri olan bir meyvemiz üretilmektedir. Çanakkale bölgesinde hem elmamız, Golden elma, Napolyon kiraz ve Bayramiç kirazı ve Bayramiç beyazı bunlar favori meyvelerdir. Mutlaka buraya gelen, tadına bakan ‘biz böyle tatlı kiraz, böyle ince kabuklu, böyle aromalı yemedik’ diyorlar. Hem kiraz olsun hem elma olsun hem nektarın olsun. Gerçekten de diğer bölgelere nazaran aromasında da lezzetinde de müthiş bir fark vardır" ifadelerini kullandı.



Çanakkale’yi turistlere tanıtmak için bahçelerinden meyve ikram ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş: "(Terörsüz Türkiye) Ümit ediyorum Türkiye önemli bir tarihi eşiği geride bırakacak" TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin, "Türkiye’nin terörle zaman kaybedecek hali yoktur. Ümit ediyorum bu olumlu tablo belli noktaya gelecek, sonuç alınacak ve Türkiye önemli bir tarihi eşiği geride bırakacak" dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu raporunun çetin müzakereler sonucu ortaya çıktığını belirterek, "Hemen hemen ittifakla bir rapor ortaya çıktı. Önemli bir eşiktir. Bu rapor her şey değildir. Bir yol haritası, başlangıçtır. Ortak metin, ortak yöneliştir. Ümit ediyorum kısa süre içerisinde 6.ve 7. bölümde ortaya koyduğu teklifler, ortak teklif olarak Meclise süratle gelir, önemli bir eşik daha aşılmış olur. Türkiye’nin terörle zaman kaybedecek hali yoktur. Ümit ediyorum bu olumlu tablo belli noktaya gelecek, sonuç alınacak ve Türkiye önemli bir tarihi eşiği geride bırakacak" dedi. ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları konusunda ise Kurtulmuş, "Eğer bu dönemi tarif etmek gerekirse, güçlünün gücünü istediği gibi yaptığı orman kanunları demek mümkündür. Bizim güçlü olmamız lazım. Sadece askeri güç değil, ekonomide, toplumsal yapıda, milli olarak ortak noktaya yönelmede güçlü olmak lazım. İsrail’in zorlamasıyla ABD’nin işin içine girdiği savaş öyle görünüyor ki bir müddet daha devam edecek. Savaş devam ederse, büyük istikrarsızlık, türbülans, alt üst oluşu dünya gündemine taşıyacaktır. Bu mesele için tek yol vardı, o da diploması masasıydı. Savaş çözüm olamaz. Gecikmeden savaşın durdurulması için kimse benzinle gitmesin, herkes elindeki imkanları seferber etsin. İsrail kendisince son vuruşu yapmak istiyor. Ekimden bu yana Lübnan, Yemen’e gerekçe göstermeden saldıran İsrail değil miydi? Kendi nihai planı için adım olarak gördü. Bir önemli kişi, bölgede din savaşı hazırlığını ifade ediyor. Uyanık olmamız lazım. Yangının söndürülmesi gerek. İnsani olmayan saldırıların sona ermesi lazım. İnsani değerlerden uzak saldırılarda ilkokul öğrencileri öldürülüyor, sonra ABD füzeleri ile vurulduğu tespit ediliyor. Bu kabul edilemez, savaşta kaybeden hep kadın, yaşlı oluyor. Bu savaşın bölgede ağır bedeller ödettireceğine eminiz. Devlet olarak bütün birimlerimizle Türkiye’nin korunması, istikrar adası olarak yola devam etmesi için kurumlar mücadele ediyor. Bu türbülansa Türkiye asla çekilemeyecektir. Kendi iç cephesini tahkim ederek güçlü şekilde ayakta tutacaktır" ifadelerini kullandı.
Aydın Başkan Çerçioğlu Yenipazar’da vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Yenipazar ilçesi Karacaören Mahallesi’nde düzenlenen iftarda vatandaşlar ile bir araya geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle kentin farklı noktalarında iftar sofraları kurulmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sofralarında binlerce Aydınlı iftarlarını hep birlikte açıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün Efeler ilçesinde Atatürk Kent Meydanı’nda ve İmamköy Mahallesi’nde, Karpuzlu ilçesinde Yeni Mahalle’de, Söke ilçesinde Çeltikçi Mahallesi’nde, Nazilli ilçesinde İsabeyli Mahallesi’nde, Yenipazar ilçesinde Karacaören Mahallesi’nde, Çine ilçesinde Karakollar Mahallesi’nde ve Germencik ilçesinde Bozköy Mahallesi’nde iftar programı düzenlendi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, AK Parti Yenipazar İlçe Başkanı Sadık Yapıcıoğlu, meclis üyeleri ve muhtarlar ile birlikte Yenipazar ilçesi Karacaören Mahallesi’nde düzenlenen iftarda vatandaşlar ile bir araya geldi. Başkan Çerçioğlu, tüm vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak Aydın’ın tüm ilçelerinde iftar programlarının düzenlenmeye devam edeceğini belirtti. İftar sofralarının kurulmasından memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.