KÜLTÜR SANAT - 25 Kasım 2023 Cumartesi 09:52

Tarımsal üretimde kadın fotoğraf sergisi

A
A
A
Tarımsal üretimde kadın fotoğraf sergisi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde Çanakkale Valiliği tarafından desteklenen, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen, Tarım ve Kadın Temalı fotoğraf sergisinin Valilik binasında açılışı gerçekleştirildi.


Fotoğraf sergisine, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, teknik personeller ve üreticiler katıldı.


İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, tüm dünyada kadınlara uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen özel ve anlamlı bir gündür. İl Müdürlüğü olarak Kadına Yönelik Şiddete Karşı dikkat çekmek amacıyla “Tarım ve Kadın" Temalı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdik. Kadınlar toplumumuzun en değerli ve en vazgeçilmez varlıklarıdır. Peygamber Efendimiz Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir." sözünden yola çıkarak, kadına karşı şiddete hep birlikte dur demeli, ailelerimizi ve neslimizi korumalıyız" dedi.


Sergide Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi çerçevesinde Hayvancılık ve Bitkisel üretim konularında hibe desteği alarak üretim yapan üreticiler Vahide Yetim ve Fatma Sema Güler ile hibe desteği alarak üretim yapan Nida Elif Selci projeleri hakkında Vali İlhami Aktaş’a bilgi verdi.


Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi çerçevesinde Hayvancılık ve Bitkisel üretim hibe desteği alarak üretim yapan Vahide Yetim, “Biz kadınlar aslında üretimin her aşamasındayız. Bu sadece çiftçilik, hayvancılık değil, bazen ailemize güzel bir ortam hazırlarken, bazen bir çocuk yetiştirirken bazen farklı sektörlerde topluma faydalı bireyler olmaya çalışırken üretimin aslında ta kendisiyiz. Çünkü bu kadının yaradılışında olan bir şeydir. Kadın herhangi bir canlıya dokunduğu zaman şefkatle merhametle yaklaşır. Onu büyütür, yetiştirir ve tüm bunları yaparken en önemli özelliği olan sevgiyi kullanır, bu şekilde korur ve saklar. Bizler aslında en başta bir tohum olarak toprağa atılan daha sonrasında fidan olup çeşitli rüzgârlara, fırtınalara karşı ayakta kalabilen en sonunda da dimdik bir ağaç olarak hayatımızı var etmeye çalışan varlıklarız. Bizler olmazsak hayat olmaz. Bizler olmazsak hiçbir şey çeşitli şekillerde insanı insan yapan özellikleri katmaz. O yüzden biz kadınlar kendi fikirlerimizi, oluşlarımızı, yapmak istediklerimizi, yapmak zorunda olduklarımızı gittiğimiz yolda devam etmek için her zaman kendimizden güç alırız. Tabii ki yolumuza çeşitli şekillerde engeller çıkabilir. Anlamayanlar olabilir. Cesaretimizi kırmak isteyenler olabilir. Hiçbir şekilde bunlara aldırış etmeden o söylediğim dimdik ağaç gibi yolumuza devam etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Her toplumda olduğu gibi tabii ki kendi toplumumuzda da hiç bitmeyen bir yara var. Kadına şiddet. Ne yazık ki Ülkemizdeki yüzlerce kadın hiç hak etmediği yerde sadece kendi varoluşunu gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda çeşitli etmenlerden dolayı ya hayatları yarıda kalıyor ya da bir şekilde gitmek istedikleri yoldan vazgeçiriliyor. İnanıyorum ki kadın kendi içindeki bu gücü dışarıya çıkarabilirse her zaman yapmak istediğini kendisini gerçekleştirebilecektir. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


İl Müdürü Nazan Türkarslan sergideki fotoğraflar hakkında Vali İlhami Aktaş’a bilgi verdi. Vali İlhami Aktaş, Tarım ve Kadın Temalı fotoğraf sergisinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür edip, çalışmalarında başarılar diledi. Sergi fotoğraf çekiminin ardından son buldu.



Tarımsal üretimde kadın fotoğraf sergisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik 1. Amatör Lig’de gözler play-off müsabakalarına çevrildi Bilecik 1. Amatör Lig’de 2025-2026 futbol sezonu geride kalırken, gözler şampiyonun play-off müsabakalarına çevrildi. Bilecik 1. Amatör Lig’de A ve B Grupları’ndan ligin son hafta maçları geride kalırken, Osmaneli takımları lige damga vurdu. A Grubu’nda 14’üncü haftasında lider Osmaneli Gençlerbirliğispor ligden çekilen Gölpazarı Belediyespor karşısında 3-0 hükmen galip sayıldı. Gruptaki diğer maçlarda Cihangazispor kendi evinde Akpınarspor’u 2-0 yenerken, Vitraspor’da kendi evinde 1969 Bilecik Spor Kulübünü 2-0’lık skorla geçti. Gülümbespor deplasmandan Kınıkspor’u 6-5’lik skorla yenerken, bu sezon lige damgasını vuran takım oldu. Bu sonuçlar sonrasında Osmaneli Gençlerbirliğispor 37, Vitraspor 32 ve 1969 Bilecik Spor Kulübü 25 puanla play-off müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Bu grupta Kımıkspor ve Gölpazarı Belediyespor Bilecik 2. Amatör Lig’e düştü. Osmanelispor liderliği göğüsledi Bilecik 1. Amatör Lig’de B Grupları’nda ise; lider Osmanelispor son haftaya ligden çekilen Ertuğrulspor karşısında 3-0 hükmen galip sayıldı. Liderin 1 puana gerisinde son haftaya giren Pazaryerispor, Bozüyükspor deplasmanından 3-0’lık galibiyetle döndü. Karaköyspor’da kendi evinde Edebalispor’u 3-0 yenerken, ligin son haftasını Kürepor BAY geçti. Osmanelispor 31, Pazaryerispor 30 ve Karaköyspor 24 puanla ilk 3 sırada yer alarak, play-off müsabakalarına katılmaya hak kazandıLigin son sıralarında yer alan Edebalispor ve Ertuğrulspor Bilecik 2. Amatör Lig’e düştü. Play-off müsabakaları nefes kesecek Bilecik 1. Amatör Lig’de A ve B Grupları lider bitiren Osmaneli Gençlerbirliğispor ve Osmanelispor Play-off müsabakaları il maçlarına katılmayacak. Bilecik 1. Amatör Lig’de A Grubu’nu ikinci bitiren Vitraspor, B Grubu’nu üçüncü bitiren Karaköyspor ile karşı karşıya gelecek. A Grubu’nu üçüncü bitiren 1969 Bilecik Spor Kulübü, B Grubu’nu ikinci bitiren Pazaryerispor karşı karşıya gelecek. Tarafsız sahada oynanacak müsabakalar eleme usulü oynanacak olurken, yenen takımlar liderler ile çeyrek final müsabakalarına çıkacak. Bu müsabakaları da kazanlar final maçında Bilecik 1. Amatör Lig şampiyonunu belirleneceği maça çıkacaklar.
İstanbul RuggON, Madencilik Türkiye 2026’da ürün ve çözümlerini sergileyecek Mobil bilgisayar çözümleri şirketi RuggON, Madencilik Türkiye Fuarı’nda ürün ve çözümlerini tanıtacak. Ubiqconn Technology’nin iştiraki RuggON, 8-11 Nisan 2026 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Madencilik Türkiye Fuarı 2026’da "Madencilik Operasyonlarını Dayanıklı Mobilite ile Güçlendirmek" teması altında ürün ve çözümlerini sergileyecek. Şirket, 1133-B standında ziyaretçilerini ağırlayacak. Şirket, açık ocak sahalarından zorlu saha uygulamalarına kadar operasyonları destekleyen, zorlu madencilik ortamları için özel olarak tasarlanmış bilgi işlem platformlarından oluşan bir ürün yelpazesini katılımcılara sunacak. Öne çıkan ürünler arasında yeni VULCAN 10X, Edge AI sistemleri, araca monte bilgisayarlar ve Iridium uydu iletişimine sahip SOL 7 tablet yer alıyor. Yapılan açıklamaya göre; bu portföye ek olarak şirket, zorlu ortamlarda saha operasyonları, denetim ve madencilik filoları için dayanıklı tabletler ve araca monte bilgisayarlar da sergileyecek. Toz, şok, titreşim ve sıcaklık dalgalanmalarına dayanacak şekilde tasarlanan bu çözümler, gelişmiş görünürlük ve operasyonel kontrol için güvenilir performans, doğru veri yakalama ve gerçek zamanlı işleme sağlıyor. Gelişmiş kablosuz iletişim ve sistem entegrasyonu ile birlikte RuggON, uzak ve altyapısı sınırlı maden sahalarında kesintisiz bağlantı sağlıyor. Ubiqconn Technology ve RuggON CEO’su Paul Hsieh, "Madencilik operasyonları daha fazla otomasyon ve dijitalleşmeye doğru dönüşmeye devam ettikçe, güvenilir ve dayanıklı bilgi işlem platformları çok önemli hale geldi. Misyonumuz, madencilik operasyonlarını zorlu ortamlarda güvenlik, verimlilik ve bağlanabilirlik sağlayan dayanıklı mobilite çözümleriyle güçlendirmektir" dedi. Ziyaretçiler, madencilik uygulamalarına yönelik özel çözümleri keşfetmek için RuggON ekibiyle toplantılar planlamaya teşvik edilecek.