GENEL - 31 Temmuz 2015 Cuma 12:47

Japon Yatırımcının Türkçe İle İmtihanı

A
A
A
Japon Yatırımcının Türkçe İle İmtihanı

Japon lastik devi Sumitomo Rubber’ın 512 milyon dolarlık yatırımla temelini attığı Çankırı’daki lastik üretim tesisinin CEO’su Norifumi Fujimoto, öğrenmeye çalıştığı Türkçe ile açılış konuşması yapınca ortaya renkli görüntüler çıktı.
İşçileriyle tercümanı vasıtasıyla iletişim kuran Sumitomo Rubber AKO Industries Başkan ve CEO’su Norifumi Fujimoto, lastik üretimi yaptığı firmada gazetecilerle bir araya geldi. Program için Türkçe bir açılış konuşması hazırlayan Fujimoto, elindeki metni sempatik Türkçe’siyle telaffuz edince ortaya renkli görüntüler çıktı.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki patlamada hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek sözlerine başlayan Fujimoto, Japonlar’ın da yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirtti.
Fujimoto, şirketin Türkiye ekonomisine de önemli katkılar sunacağını kaydetti.
(MT-BÖ-YHY-Y)
http://indis.iha.com.tr/Assets/Images/icons/broadcast.png
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sakarya’da vatandaşlar bayramın ilk gününde tabiat parklarına akın etti Sakarya’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, soluğu doğanın kalbinde aldı. Büyükşehirlerin stresinden kaçan tatilcilerin de rotasına giren tabiat parklarında oluşan yoğunluk havadan görüntülendi. Arifiye ve Adapazarı ilçelerinde yer alan ormanlık alanlar ve tabiat parkları, bayramın birinci gününde hem Sakaryalıların hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Sıcak havayı ve bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, aileleri ve sevdikleriyle birlikte yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz manzarada doğanın tadını çıkardı. "Sakin bir tatil geçirmek istedik" Akraba ziyareti ve tatil için İstanbul’dan Sakarya’ya gelen Kadir Eren, doğanın içinde sakin bir tatil geçirmek istediklerini belirterek, "İstanbul’un kalabalığından uzaklaşıp yeşille buluşmak istedik. Hem akraba ziyaretinde bulunuyoruz hem de eşimle birlikte bu doğayı, bu güzelliği fırsat bilerek hoş vakit geçiriyoruz. Buranın tadını çıkartıyoruz. Hayvanlar, doğa, her şey çok güzel" dedi. Ailesiyle birlikte rahat bir nefes almak için tabiat parkını tercih etiğini belirten Hakan Bayrakçı ise, uzun bayram tatilini değerlendirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Biz de İstanbul’dan geliyoruz. Orada ailemizle gidip rahatça gezebileceğimiz bu şekilde alanlar yok. Çocuklar için de güzel olacağını düşündüğümüz için buraya kaçtık. Burası ailemizle keyifli vakit geçirebileceğimiz çok güzel ve huzurlu bir yer oldu."
Manisa Kaymakam Güngör’den şehit ailelerine bayram ziyareti Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Kaymakam Alper Faruk Güngör, Kurban Bayramı dolayısıyla şehit ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Şehit aileleriyle yakından ilgilenen Kaymakam Güngör, "Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerimizin her zaman yanındayız" dedi. Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör’e ziyaretlerde eşi Reyhan Gülpınar Güngör, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan ve İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı Teğmen Aykut Bayraktaroğlu eşlik etti. Heyet, şehit aileleriyle bir süre sohbet ederek bayramlarını kutladı. Şehitliğin en kutsal mertebe olduğunu belirten Kaymakam Güngör, devletin tüm imkanlarıyla şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını ifade etti. Güngör, "Şehit aileleri ve gazilerimizi ziyaret ederek onlarla yakından ilgilenmek en öncelikli işlerimizden biridir. Bizler ne yaparsak yapalım, vatan uğruna evlatlarını şehit veren ailelerin acısını dindiremeyiz. Ancak şehitlerimizden bizlere emanet kalan ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz" dedi. Her türlü sorun ve sıkıntıda kapılarının açık olduğunu kaydeden Güngör, "Evlatlarını bu vatan uğruna feda eden güzide insanlara vefa borcumuzu ödemek mümkün değil. Devlet olarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Şehit aileleri ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Güngör ve beraberindeki heyete teşekkür etti.