GENEL - 13 Ocak 2016 Çarşamba 12:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yolunu Kesip Bisiklet İsteyen Arif Bisikletine Kavuştu

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yolunu Kesip Bisiklet İsteyen Arif Bisikletine Kavuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankırı ziyareti sırasında okuldan kaçıp yolunu keserek bisiklet isteyen çocuğa, Çankırı Valiliği tarafından bisiklet hediye edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankırı ziyaretinde okuldan kaçan lise öğrencisi Arif Tuna, kameraların kayıtta olmadığı alanda koruma bandını aşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yolunu kesti.
Tuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevresindeki tüm arkadaşlarının bisikleti olduğunu fakat babasının hapiste olmasından dolayı ailesinin kendisine bisiklet alacak durumda olmadığını anlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir süre sohbet eden Arif Tuna, Erdoğan’dan kendisine bir bisiklet satın almasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın notları arasına aldığı Arif’e bugün Çankırı Valiliği tarafından bisiklet alındı.
Arif Tuna’ya bisikleti Çankırı Valiliği’nde düzenlenen törenle Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından teslim edildi.
Törenin ardından bisikletine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Arif Tuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çankırı’yı ziyaret edeceğini televizyondan öğrendiğini ve okuldan kaçarak Erdoğan’ın yanına gittiğini anlattı.
KORUMALARDAN KAÇIP, BARİYERLERDEN ATLADIM
Babasının hapiste olduğu için ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını söyleyen Tuna, "Okuldan kaçıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına geldim. Korumalardan kaça kaça koruma demirlerinden atladım ve Cumhurbaşkanı’nın önünü kestim. ’Bana bisiklet al benim durumum yok’ dedim" diye konuştu.
Anne Satı Tuna da olaydan haberdar olmadığını ifade ederek, "Okuldan kaçıp, Cumhurbaşkanı’ndan bisiklet istemiş. O da söz vermiş. Bizden istemişti, biz alamamıştık. Bugün bisikleti verdiler. Allah kendilerinden razı olsun" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis 5 bin yıllık sepet örücülüğü sanatı Bitlis’te yaşatılıyor Bitlis’te Belediyesi bünyesinde açılan sepet örücülüğü kursu, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yeniden canlandırıyor. Dekoratif El Sanatları Usta Öğreticisi Aylin Soyugüzel öncülüğünde yürütülen kursa 25 kursiyer katılıyor. Yaklaşık 5 bin yıllık geçmişe sahip olan sepet örücülüğü sanatı, bambu ağacından yapılan el emeği ürünlerle yaşatılmaya çalışılıyor. Kursiyerler, hem geleneksel el sanatlarını öğrenme fırsatı buluyor hem de ürettikleri sepetlerle aile bütçelerine katkı sağlıyor. Özellikle ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği kursta, birbirinden farklı model ve desenlerde sepetler üretilirken, el emeği ürünlerin ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Dekoratif El Sanatları Usta Öğreticisi Aylin Soyugüzel, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin gelecek nesillere aktarılması için bu tür kursların önem taşıdığına dikkat çekti. Soyugüzel, "Belediye bünyesinde 25 kursiyerimizle sepet örücülüğü kursu vermekteyiz. Burada öğrencilerimiz hem sepet örücülüğünü öğrenmekte hem de evlerine katkı sağlamaktadır. Sepet örücülüğü aslında 5 Bin yıldır olan bir zanaattır ve günümüzde artık eskiden yük için depolamak için kullanılmaktansa şu anda daha çok hobi olarak veyahut da dekor olarak kullanılmakta veya kişinin ihtiyacına göre şekillenmektedir. Öğrencilerimiz burada hem sosyalleşiyor, hem streslerini atıyorlar, hem de üreterek evlerine çevrelerine katkı sağlıyorlar. Kursumuz 5 aydır aktif olarak açıktır ve 1 buçuk ay daha devam edecektir" dedi. Kursiyerler istedikleri takdirde usta öğretici de olabildiklerini ifade eden Soyugüzel, "Amacımız burada hem kursiyerlerimizi yetiştirmek hem de bu mesleği edinmek isteyen öğrencilerimizi usta öğretici olarak hayata kazandırmak hem de unutulmaya yüz tutmuş olan bu sanatı tekrardan canlandırmak" diye konuştu. Kursiyerlerden ev hanım Suzan Sulukaya sepet örerek satış yaptığını ifade ederek, "Hocamız evimize kadar gelip bize kursunun olduğunu söyledi. Ben o zaman ev hanımıydım evde oturuyorduk boş boş. Ama buraya geldikten sonra güzel şeyler öğrendik. Önce örgü ile başladım sonra yavaş yavaş sepet örgüsüne çevirdik. Ben bu sepetleri ürettikten sonra satışa başladım. Burada sepetlerimi ürettikten sonra satış yapıyorum. O yaptığım satışla mutfak masraflarımı karşılıyorum. Kendi kişisel bakım masraflarımı karşılıyorum" dedi.
Konya İçişleri Bakanı Çiftçi bayram namazını Konya’da kıldı İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bayram namazını memleketi Konya’da kıldı. Bakan Çiftçi, herkesin bayramını tebrik etti. İçişleri Bakanı Çiftçi, bayram namazını Konya Kapu Camisinde kıldı. Bakan Çiftçi, cami içerisinde personelle bayramlaştıktan sonra Konya Valisi İbrahim Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Fatih Özgökçen, milletvekilleri, belediye başkanları ile birlikte camiden çıktı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Mustafa Çiftçi, herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Bakan Çiftçi, "Bugün Konya’mızdayız, baba ocağındayım. Bizim inancımızda kültürümüzde bayramlarımız özellikle dini bayramlarımız toplumsal birlik ve beraberliğimizin zirve yaptığı millet olma şuurunu hissettiğimiz müstesna günler. Bu özel günlerde büyüklerimizin ellerini öper küçüklerimizi sevindiririz. Fakir fukarayı gözetiriz. Yine geçmişlerimizi de unutmaz, kabir ziyaretleri yaparız. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Cenabı hak hepsinin şahadetini kabul eylesin. Öbür taraftan bu mübarek günde gazilerimizi de anıyoruz. Sınırlarımızın içerisinde ve dışarısında operasyonda icra eden güvenlik kuvvetlerimiz var. Şairin ’ağladığım senin içindir, güldüğüm senin içindir, öpüp başıma koyduğum ekmek gibisin’ diye hitap ettiği aziz vatanımızda kıyamete kadar bu aziz milletimizi hep birlikte birlik içerisinde yaşamayı nasip etsin. Bayraklarımızı indirtmesin, ezanlarımızı susturmasın diye bu mübarek günde niyazda bulunuyorum. Cenabı hak devletimize zeval vermesin. Kurban bayramında ibadetlerimizi kabul eylesin. Tüm hemşerilerimize hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.