YEREL HABERLER - 27 Ocak 2016 Çarşamba 17:37

Proje Yarışmasında Ödüller Sahipleri İle Buluştu

A
A
A
Proje Yarışmasında Ödüller Sahipleri İle Buluştu

Çankırı Belediyesi’nin Türkiye Üniversitesi kapsamında Kentsel Tasarım Atölyesince düzenlediği proje yarışmasında ödüller yapılan törenle sahiplerine verildi.
Çankırı Belediyesi, Türkiye Üniversite kapsamında Ankara Üniversitesi ile ortaklaşa proje yarışması düzenledi. Düzenlenen yarışmanın ödülleri Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde sahipleri ile buluştu.
Yarışmada, Ekolojik Kent Parkı Kentsel Tasarımı ve Uydu Kent Toplu Konut Alanı Ekolojik Kentsel Tasarımı olmak üzere iki dalda yapılan projelerin sunumu yapıldı. Her iki alanda da beşer projenin yer aldığı yarışmanın ödül törenine; Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Boz, Hasan Öztürk ve Selahattin Aykurt, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, belediyenin teknik ekipleri ve projede yer alan öğrenciler katıldı. Jüri üyeleri arasında, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyeleri, Prof. Dr. Halim Perçin, Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, Prof. Dr. Şükran Şahin, Doç. Dr. E. Figen İlke ve Yrd. Doç. Dr. Işıl Kaymaz yer aldı. Jüri üyeleri sunumu yapılan projelerin değerlendirip oylanması sırasında bir hayli zorlandı.
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, göreve geldikleri günden itibaren Çankırı’nın peyzajına önem verdiklerini söyledi.
Türkiye Üniversitesi kapsamında Çankırı’da önemli projelere imza atacaklarının altını çizen Dinç, "Biz şehrimizde doğru olanı yapmak istiyoruz. Doğru olanı yapmak istediğinizde bilimle beraber olmak zorundasınız. Bilimin olmadığı, bilimin dokunmadığı hiçbir iş doğru çıkmaz. Dolayısıyla değerli hocalarımızın bize vermiş olduğu bilgiler, bilimle çalışmanın ne kadar doğru bir iş olduğunu ortaya koydu. Bu proje Çankırı için gerçekten çok anlamlı ve çok önemli bir çalışma. Bu proje aynı zamanda bizim vizyonumuz şehrimizin daha iyi noktalara gelmesi için önemli katkılar sağlamış olacak. Ben projede emeği geçen çok değerli hocalarımıza, proje sahibi genç kardeşlerimize, projeye kafa yoran, emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah el ele vererek Çankırı’yı daha ilerilere taşımak için bütün gayretlerimizi göstereceğiz" ifadelerini kullandı.
Türkiye Üniversitesi’nin kendileri için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Dinç, "Türkiye Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz projeler sayesinde üniversiteler arasında sosyo kültürel ilişkiler ortaya çıkıyor. Bu da hem şehrimizin tanıtımı açısından hem de gençlerimize sağlanan olanaklar açısından önemli bir yer teşkil ediyor. Gençlerimize imkan verildiği zaman neleri başarabildiklerine burada hep birlikte şahit oluyoruz. Ben her zaman genç kardeşlerimizin ve genç beyinlerimizin yanında yer almaya devam edeceğim" diye konuştu.
Jüri üyelerinin projeleri değerlendirip oylama yaptığı yarışmada Kent Park Ekolojik Tasarım Alanında Merve Akkaya ve Tuğçe Yıldırım birinci olurken, Selamethan Özcan ve Zeynep Çetiner ikinci oldu. Cem Utku Kurnaz, Alican Sezer, Cansu Kadı, Merve Dalkılıç ve Özge Aydemir de üçüncülüğü paylaştılar.
Uydu Kent Toplu Konut Ekolojik Tasarım Alanında ise Bilge Tarım, Merve Akkaya ve Tuğçe Yıldırım bir kez daha birincilik ödülü aldılar. Zeynep Çetiner, Selamethan Özcan, Nimet Kavgoğlu ve Harun Kılıçoğlu ikinciliği paylaşırken, Büşra Helvacı, Gamze Kılınç, Gökçe Yıldırım ile Meltem Çetinman da üçüncü oldular.
Törenin sonunda yarışmacılara ödülleri ve katılım belgeleri verilirken, Jüri üyelerine de plaket takdim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da alkollü sürücü park halindeki hafif ticari araca çarptı: 2 yaralı Ordu’nun Ünye ilçesinde alkollü sürücünün neden olduğu kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, Fevzi Çakmak Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fatsa istikametinden Ünye şehir merkezi yönüne seyir halinde olan Mustafa U. (62) yönetimindeki 52 FM 985 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında park halinde bulunan ve içerisinde Muharrem K.’nın (24) oturduğu 59 ACC 363 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle savrularak takla atan otomobilde sürücü Mustafa U. (62) aracın içinde sıkıştı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla araçtan çıkarılan Mustafa U. ile hafif ticari araçta bulunan Muharrem K. (24), sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle ulaşım bir süre tali yollardan sağlanırken, Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliğine bağlı ekipler bölgede güvenlik önlemi aldı. Kazaya karışan otomobilin çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik akışı yeniden normale döndü. Kazada yaralanan araç sürücülerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, otomobil sürücüsü Mustafa U.’nun 0.94 promil alkollü olduğu öğrenildi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.
Nevşehir Nevşehir’de bir araçtan uzun namlulu silah mermileri çıktı Nevşehir’de polis ekiplerince bir araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Olay, gece saatlerinde 2000 Evler Mahallesi TOKİ İş Merkezi civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, telefonda tartıştıkları şahıslarla buluşmaya giden iki genç, karşılarında kalabalık bir grup görünce geldikleri araçla olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine kalabalık grup, kaçan araca saldırarak zarar verdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Şüphelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, gençlerin kaçtığı 50 NE 368 plakalı otomobili, 2000 Evler Mahallesi 38. Sokak üzerinde bir apartmanın yanında terk edilmiş halde buldu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Araç sahibi, otomobilin oğlu ve arkadaşları tarafından gezmek amacıyla alındığını belirterek, araçta bulunan mermilerin geçmiş tarihlerde iş yerine gelen bir müşteriden kaldığını, bir süre dükkânda muhafaza ettikten sonra araca koyduğunu ifade etti. Araçta bulunan bıçaklardan ise haberi olmadığını söyledi. Araçta yapılan adli aramanın ardından araçta bulunan mermi ve bıçaklara el konulurken, şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İzmir Husumetli olduğu akrabasının boğazını kesip kahvehanenin önüne attı İzmir’in Urla ilçesinde, alacak-verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu akrabasının boğazını keserek öldüren zanlı, cansız bedeni otomobille getirip kahvehanenin önüne attı. Zanlının cesedi bıraktıktan sonra çevredekilere, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği iddia edildi. Olay, Urla ilçe merkezinde bulunan Mermerli Çeşme mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, R.Ş. ile akrabası Gökhan Şimşek (35) arasında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunuyordu. R.Ş., henüz bilinmeyen bir yerde Şimşek’i otomobil içerisinde boğazını keserek öldürdü. Daha sonra içi kan gölüne dönen otomobille Mermerli Çeşme mevkiine gelen cinayet zanlısı R.Ş., araçtan indirdiği cansız bedeni bir kahvehanenin önüne attı. "İbreti alem için yaptım" Olayı gören çevredeki vatandaşlar büyük bir şok yaşarken, zanlının kalabalığa dönerek, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği öne sürüldü. Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Gökhan Şimşek’in hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Şimşek’in cenazesi, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet şüphelisi R.Ş. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.