ÇEVRE - 13 Mayıs 2026 Çarşamba 14:34

Çankırı’da su baskınlarının yaşandığı evlerde tahliye çalışmaları sürüyor

A
A
A
Çankırı’da su baskınlarının yaşandığı evlerde tahliye çalışmaları sürüyor

Çankırı’da sağanak yağışın ardından su baskınlarının yaşandığı ev ve iş yerlerinde tahliye ve temizlik çalışmaları devam ediyor.


Meteoroloji’nin uyarıda bulunduğu Çankırı’da dün etkili olan şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak sebebiyle ev, iş yeri ve yollarda su baskınları yaşandı. Yağışın durmasının ardından tahliye ve temizlik çalışması başlatan ekipler, cadde ve sokakları iş makineleriyle temizledi. Su baskınlarının yaşandığı ev ve iş yerlerinde ise suların tahliye edilmesinin ardından hasar gün yüzüne çıktı. Su baskınlarının yaşandığı çok sayıdaki evin zemin kaplamaları, mobilyaları ve elektronik eşyaları zarar gördü. Ekipler, dün başladıkları su tahliye çalışmalarına devam ediyor.



"Yaklaşık 331 personelimizle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor"


Çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, "Metrekare başına 47 kilogram yağışın düştüğü bu süreçte, özellikle dere yatağına yakın bölgelerde bulunan, başta Buğday Pazarı Mahallesi olmak üzere birçok noktada zemin katlarda su baskınları yaşandı. Gün boyu aralıksız ve agresif şekilde devam eden yağış, ekiplerimizi anlık ve yoğun müdahaleye sevk etti. Yaşanan olumsuzluklara karşı hızlıca kriz ekibimiz oluşturuldu. Tüm müdürlüklerimiz koordineli şekilde sahada görev aldı. Yaklaşık 331 personelimizle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için yoğun çaba gösteriyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Vatandaşımız her zaman haklıdır. Bizler, şehrimiz için yedi gün yirmi dört saat görev başındayız ve hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.



Çankırı’da su baskınlarının yaşandığı evlerde tahliye çalışmaları sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta genç hafızdan bir günde hatim başarısı Sinop’un Gerze ilçesinde hafızlık eğitimini tamamlayan Sena Ormanoğlu, Kur’an-ı Kerim’in tamamını bir günde ezbere okuyarak örnek bir başarıya imza attı. Gerze İlçe Müftülüğü Kız Kur’an Kursu’nda eğitim alan genç hafız, hocası Zeynep Geniş’in rehberliğinde düzenlenen programda 30 cüzü cemaat huzurunda kesintisiz şekilde tilavet etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, manevi atmosferiyle dikkat çekti. Sabah saatlerinde başlayan hatim programında Sena Ormanoğlu’nun gösterdiği azim ve disiplin, katılımcılar tarafından takdirle karşılandı. Gün boyu süren tilavetin ardından program dualarla devam etti. Hac görevi nedeniyle kutsal topraklarda bulunan Gerze İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, gönderdiği mesajda hafızlık müessesesinin önemine vurgu yaparak, Sena Ormanoğlu ve hocası Zeynep Geniş’i tebrik etti. Programda bir konuşma gerçekleştiren İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş’ın eşi Emine Aktaş, hafızlığın bir taç olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Bugün burada sadece bir hatim tilavetine değil, bir azmin zaferine şahitlik ediyoruz. Sena yavrumuzun sergilediği bu gayret, Kur’an-ı Kerim’e olan bağlılığın en güzel örneğidir. Onu yetiştiren ailesini ve hocasını tebrik ediyorum. Rabbim, kelamını ömrü boyunca rehber eylesin." Hatim tilavetinin ardından yapılan dualarda ilçe huzuru, vatanın selameti ve İslam âlemi için niyazda bulunuldu. Program, genç hafıza takdim edilen hediyeler ve tebriklerin ardından sona erdi.
Denizli AK Parti İl Başkanı Subaşıoğlu’ndan Ankara’da ’Denizli’ mesaisi AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Ankara’da gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde AK Parti Genel Merkezi’nde üst düzey temaslarda bulundu. Denizli teşkilat çalışmaları ve yerel projelerin masaya yatırıldığı ziyaretlerde, kentin geleceğine dair önemli istişareler gerçekleştirildi. AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, bir dizi temas ve toplantıya katılmak üzere gittiği başkent Ankara’da yoğun bir mesai harcadı. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde Genel Merkez birimlerini ziyaret eden Subaşıoğlu, Denizli’nin taleplerini ve teşkilatın saha çalışmalarını partinin en üst kademelerine aktardı. Başkan Subaşıoğlu, Ankara programı kapsamında ilk olarak Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı’yı ziyaret etti. Ardından Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir ile bir araya gelen Subaşıoğlu, Denizli’deki belediyecilik çalışmaları ve yerel yönetim stratejileri üzerine değerlendirmeler yaptı. Ziyaret trafiği kapsamında; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, AR-GE ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Osman Nuri Nazlıer, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları Ceyda Bölünmez Çankırı, Bilal Uçar, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ege Bölge Başkanı Mustafa Esgin, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe ile ayrı ayrı görüşmeler sağlandı. "Denizli’ye hizmet yolunda durmuyoruz" Görüşmelerde Denizli teşkilatının dinamizmi, üye çalışmaları ve hedefler detaylıca ele alındı. Ziyaretlerin ardından bir değerlendirmede bulunan AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ‘Denizli’ vurgusu yaptı. Subaşıoğlu, "Genel Merkezimizin her bir birimiyle Denizli’miz için omuz omuza çalışıyoruz. Yerel yönetimlerimizden ekonomi birimlerimize kadar her alanda Denizli’mizin sesini duyuruyor, taleplerimizi iletiyoruz. Bizim önceliğimiz Denizli, hedefimiz ise hemşehrilerimize en kaliteli hizmeti ulaştırmaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti AK Parti İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu açıklamasını, Denizli’mize olan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, bizlere hizmet yolunda liderlik eden başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. O’nun çizdiği vizyonla, Denizli’miz için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" diyerek tamamladı.