Son Dakika
|
Trump: "İran’ın cehennemi yaşamasına 48 saat kaldı"
ABD'de ortalama benzin fiyatı 2022'den bu yana ilk kez 4 doların üzerinde
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, İstanbul’da
Kamyon dehşet saçtı: Yaşlı adam feci şekilde can verdi
Ankara’da özel halk otobüsü köprü direğine çarptı: 5 ölü, 15 yaralı
Van’da sabah saatlerinde 5.2'lik korkutan deprem!
Trump: "(İran’da düşürülen ABD savaş uçağı) Bu bir savaş, savaş halindeyiz"
Bakan Fidan’dan diplomasi trafiği
Mardin’de kaybolan yaşlı kadın ölü bulundu
İzmir’de parkta 2 yaşındaki çocuğa bıçakla saldıran şüpheli tutuklandı
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
A Genocide Survivor Searching the Ruins of Sabra in Gaza
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü
Portakal Çiçeği Karnavalı’nda renkli kortej
Kadınlar basketbolda şampiyon Fenerbahçe
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den Rum Patrikhanesi’ne ziyaret
Bakan Işıkhan: "Devlet olarak Türkiye’yi risklerden korumak için her türlü tedbiri alıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile telefonda görüştü
Devrim Muhafızları: "Bahreyn'de İsrail bağlantılı ticari gemi, Kuveyt ve BAE'de ABD hedef alındı"
ÇEVRE
Tekirdağ’da dolu yağışı
04 Nisan 2026 Cumartesi - 19:55:13
Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde ekili olan dolu yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Muratlı ilçesinde ani hava değişimiyle birlikte başlayan doluya vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Aniden bastıran ve yaklaşık yarım saat etkili olan dolu yağışı çiftçileri endişelendirdi. Arzulu Mahallesi Muhtarı Ahmet Özden durumun kontrol altında olduğunu, park halinde bulunan bazı araçların kısmen zarar gördüğünü, tarım alanlarında ise büyük bir zarar gerçekleşmediğini belirtti.
04 Nisan 2026 Cumartesi - 19:27
Edirne’de Tunca Nehri taştı: Saraçhane Köprüsü trafiğe kapandı
Edirne ve Bulgaristan’da son günlerde etkili olan yoğun yağışlar, Meriç ve Tunca nehirlerinde su seviyesinin hızla yükselmesine yol açtı. Saraçhane Köprüsü yaya ve araç trafiğine kapatıldı.
04 Nisan 2026 Cumartesi - 18:06
Kayısı bahçelerinde "zemzemli" ilaçlama
Malatya’da kayısı üreticileri, ilaçlara zemzem suyu ekleyerek dua eşliğinde ilaçlama yapıyor. Malatya’da çiçeklenme dönemine giren kayısı bahçelerinde ilaçlama çalışmaları sürüyor. Akçadağ ilçesine bağlı Doğu Mahallesi’nde üreticilik yapan Turan Kocaman bahçesinde gerçekleştirdiği ilaçlama sırasında farklı bir yönteme başvurdu. Üretici Kocaman ilaçlama öncesinde hazırladığı karışıma zemzem suyu ekleyerek bereketli ve verimli bir sezon için dua etti. Kocaman benzer yöntemi her yıl düzenli olarak uyguladığını söyledi.
04 Nisan 2026 Cumartesi - 18:02
Diyarbakır’da bozulan yollar sürücülere zor anlar yaşatıyor
Diyarbakır’ın Ergani ile Çermik ilçesini birbirine bağlayan yollarda oluşan çukurlar, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Ergani ilçe merkezi Çermik çıkışı yolunda oluşan derin çukurlar, araçların arızalanmalarına ve lastiklerinin patlamalarına neden oluyor. Geçtiğimiz ay Karayolları ekipleri tarafından onarılan yol, yağışlarla birlikte yeniden bozuldu. Bu yıl yağışların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi, yer yer yolların bozulmasına yol açıyor. Enver Çetinkaya adlı vatandaş, bu yolu her gün kullandığını, aracının çukurlardan zarar gördüğünü söyleyerek, bozulmuş yolların bakım ve onarımının yapılması için yetkililerden yardım istediğini ifade etti.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
02 Nisan 2026 Perşembe- 10:32
Gaziantep’te kar ve yağmur bereketi: Tarihi çeşmelerden su akmaya başladı
2
03 Nisan 2026 Cuma- 13:37
Konya’nın ’denizinde’ balıkları kurtarmak için zamanla yarış
3
03 Nisan 2026 Cuma- 09:52
Adana’da toz taşınımı havadan görüntülendi
4
01 Nisan 2026 Çarşamba- 12:34
Tokat’ta yarım kalan kampüs projesinde düğüm çözülüyor
5
02 Nisan 2026 Perşembe- 12:24
Sincan’da yaz öncesi larva mücadelesi başladı
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 20:44
Sıcaklığı 15 dereceye düşen denizin üzerinde sis bulutu oluştu
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde sıcaklığın 15 dereceye kadar düştüğü denizin yüzeyinde sis bulutu oluştu. Kastamonu’da hava sıcaklığı 36 derecenin üzerinde seyrederken, Karadeniz’de deniz suyu sıcaklığı ise 15 dereceye kadar düştü. İnebolu ilçesinde deniz sıcaklığının düşmesi sebebiyle sis bulutu oluştu. Deniz üzerindeki sis bulutu vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi.
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 19:23
Kıraathane sahibi aç kalan kaplumbağaları sahiplendi
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde kıraathane işleten İlyas Özsucu, sokakta bulduğu kaplumbağaları sahiplendi. Yenişehir ilçesinde kıraathane işleten İlyas Özsucu, sokakta bulduğu iki kaplumbağayı iş yerine götürüp bahçede onlara yer yaptı. Kaplumbağaları besleyen Özsucu, "Sokakta perişan haldeydiler. Bir kap su ve biraz yeşillik bile onları mutlu etmeye yetti. Kaplumbağalar müşterilerin de ilgi odağı oldu" dedi.
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 19:03
Patnos’ta yeşil alan çalışmaları sürüyor
Patnos Belediyesi, ilçeyi daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla yürüttüğü çevre düzenleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Belediye Başkanı Abdulhalik Taşkın, Malazgirt Caddesi üzerinde sürdürülen orta refüj ağaçlandırma çalışmalarını sabahın erken saatlerinde yerinde inceledi. Yürütülen çalışmalarla ilgili ekiplerden bilgi alan Başkan Taşkın, yeşil alanların şehir estetiği ve yaşam kalitesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Patnos’umuzu daha yeşil, daha estetik ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için ekiplerimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Gölgesinde huzur bulunacak her fidan, geleceğe bırakacağımız en kıymetli mirastır. Çevremizi güzelleştirmeye, şehrimize nefes katmaya devam edeceğiz." Belediye Başkanı Abdülhalik Taşkın, özverili çalışmalarıyla ilçeye katkı sunan belediye personeline de teşekkür ederek, "Daha güzel bir Patnos için durmadan çalışıyoruz" dedi.
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 18:57
Makine endüstrisinden yeşil dönüşüm hamlesi
Türkiye’nin sac işleme makineleri alanında köklü üreticilerinden Hilalsan Makina, Enerji Tasarruf Modu (Energy Saving Mode) teknolojisi geliştirdi. Hilalsan Makina Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Coplan, sürdürülebilir üretim vizyonu kapsamında geliştirdikleri bu teknolojinin yeşil dönüşüm sürecine sektörel düzeyde öncülük ettiğini söyledi. Sac işleme makineleri alanında köklü üreticilerinden Hilalsan Makina, Enerji Tasarruf Modu (Energy Saving Mode) teknolojisi geliştirdi. Takım Tezgâhları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ile Makina İmalatçıları Birliği (MİB) üyesi olan Hilalsan’ın enerji verimliliğine büyük önem verdiğini söyleyen Hilalsan Makina Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Coplan, "Energy Saving Mode" teknolojisi sayesinde hem sanayicilere ekonomik katkı sunduklarını hem de çevreye olan sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi. "Global kalite standtlarına uygun çevreci çözümler sunuyoruz" Bu dönüşümün, ihracat yapılan başta Avrupa olmak üzere 40’tan fazla ülkede markaya olan ilgiyi arttırdığını ifade eden Mustafa Coplan, "Yerli üretimin yanı sıra global kalite standartlarına uygun çevreci çözümler sunuyoruz. TİAD ve MİB gibi sektörün en önemli çatı kuruluşlarında yer alarak Türkiye makine sanayisinin sürdürülebilir geleceğini birlikte inşa ediyoruz. Ürettiğimiz bütün CNC sac işleme makinelerimizi artık enerji tasarruflu olarak üretiyoruz. Ürettiğimiz bazı makineler enerjide yüzde 70’e varan tasarruf sağlayarak, çevreye zararı minimize ediyor" dedi. "Avrupa ülkelerinde güçlü bir konumdayız" Modern üretim tesislerinde yüksek hassasiyetli, hızlı ve endüstri 4.0 uyumlu sac işleme makineleri ürettiklerini belirten Mustafa Coplan, "Hilalsan Makine olarak ihracat pazarında özellikle Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde güçlü bir konumda bulunuyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklediği çevreci dönüşüm politikalarıyla uyumlu şekilde üretim yapıyoruz. Yeni nesil makinelerimiz yurt dışındaki önemli sanayi fuarlarında sergileniyor" sözlerini kaydetti. Coplan, şirketin önümüzdeki dönemde yeşil teknolojili ürün gamını daha da genişleterek ihracatını artırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 18:01
Eskişehir’de hava sıcaklığı 1 ila 3 derece arasında düşecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre, Eskişehir’de hava sıcaklıklarının 1-3 derece arasında düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Eskişehir genelindeki hava sıcaklıklarının 1-3 derece arasında düşeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtilirken, rüzgarın ise kuzey kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerinden, güney kesimlerinde ise batı ve güneybatı tarafından genellikle hafif ve orta kuvvette, öğleden sonra ise zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Eskişehir’de bugün en en yüksek sıcaklık Sarıcakaya’da 46 derece, en düşük sıcaklığın ise Çifteler ve İnönü’nde 14 derece olması bekleniyor. Ayrıca mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 17.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları gerektiğine dair uyarıda bulunuldu.
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 17:48
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin yenilediği Millet Bahçesi’ne ilk adımı kadınlar attı
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin yenilediği Gaziosmanpaşa Millet Bahçesi’nde kadınlara özel doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi. Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, sağlıklı yaşam adına gerçekleştirilen organizasyonda kadınları yalnız bırakmadı. Karadeniz, "Millet Bahçemiz, iki sene önceki halinin yaklaşık 2-3 katı büyütülerek, buradaki ağaç sayısı artırıldı" dedi. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yenilenen ve açılış için gün sayan Gaziosmanpaşa Millet Bahçesi, kadınlara özel düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine ev sahipliği yaptı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğe Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Aydemir ve çok sayıda Gaziosmanpaşalı kadın katıldı. Sağlıklı yaşam ve kadın dayanışmasının önemine vurgu yapıldı Hareket etmenin ve sağlıklı yaşamın öneminin vurgulandığı doğa yürüyüşünde, farklı etkinliklerle kadın dayanışmasının güzel yansımaları da görüldü. Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezi diyetisyenleri tarafından hazırlanan detoks suyu tarifi katılımcılarla paylaşıldı. Mesire alanında kurulan stantta hazırlanan detoks suyu yapımında Belediye Başkan Vekili Karadeniz de yer aldı ve katılımcılara ikramda bulundu. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte kadınlar, Millet Bahçesi’nin yemyeşil doğasının da keyfini çıkardı. "İlk etkinliğimizi Gaziosmanpaşalı kadınlarla gerçekleştirmek çok kıymetli" Etkinlikte konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, "Burası yaklaşık 40 gündür aralıksız çalışarak mutlu sona yaklaştığımız Millet Bahçemiz. İlk etkinliğimizi de Gaziosmanpaşalı hanımefendilerle birlikte yapmış olmak bizim için çok değerli. Millet Bahçemiz, iki sene önceki halinin yaklaşık 2-3 katı büyütülerek, buradaki ağaç sayısı artırıldı. Piknik alanları, yürüyüş parkuru, çocuk oyun grupları hem revize edildi hem de farklı ihtiyaçlara uygun yeni alanlar eklendi. Geçmişte olduğu gibi buraya günlük servis hizmeti de sağlanacak. İnşallah çok kısa bir süre içinde Millet Bahçemizi hizmete açacağız. Bu güzel günde bizimle birlikte olan tüm hanımefendilere, beyefendilere ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 17:43
Terzioğlu Caddesi’ndeki çalışmalarda imar planı uygulanıyor
Van Büyükşehir Belediyesinin Terzioğlu Caddesi’nde yenileme çalışmaları devam ederken, imar planına uymayarak yol güzergahında kalan iş yeri ve duvarları ise yıkılıyor. 11 Temmuz tarihinde yenileme çalışmaları kapsamında trafiğe kapatılan Terzioğlu Caddesi’nde çalışmalar hız kazandı. Bin 400 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde planlanan yolda Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığınca asfalt sökümü ve kaldırım çalışmaları sürerken, bir yandan da imar planına uymayan yapılarda yıkım çalışması yapılıyor. Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığınca bedelleri ödenerek yıkımı yapılan iş yerlerinin ardından yol planlanan genişliğe ulaşacak. Projenin ikinci etabında ise yolun üst yapı çalışmalarına geçilecek.
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 17:33
Bulanık’ta yol asfaltlama çalışması
Muş’un Bulanık Kaymakam Ömer Övünç Koşansu, yürütülen yol asfaltlama çalışmaların yerinde ziyaret ederek, köy sakinleriyle bir araya geldi. Muş İl Özel İdaresi, 2025 yılı yatırım programı kapsamında kırsal bölgelerdeki ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Bulanık ilçesinin birçok köy yolunda birinci kat asfalt serimi sürdürülüyor. Yapılan çalışmalar, vatandaşların şehir merkezine ve çevre bölgelere ulaşımını daha konforlu ve güvenli hale getiriyor. Özellikle ulaşımda güçlük yaşayan köylerde yürütülen yol yenileme faaliyetleri, teknik ekiplerin koordinasyonuyla plan ve projelere uygun şekilde hayata geçiriliyor. Yol zeminlerinin tesviyesi, altyapı iyileştirmeleri ve asfalt serimi aşamalarıyla kırsal bölgelerde ulaşım standardı yükseltiliyor. Çalışmalar kapsamında Örenkent, Günyurdu ve Abdalbeyazıt köyleri yeni yollarına kavuşuyor. Yenilenen yollar sayesinde acil sağlık hizmetlerine erişim kolaylaşacak, özellikle eğitim dönemlerinde öğrenci taşımacılığı daha güvenli hale gelecek. Çalışmaları yerinde incelemek üzere köylere giden Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, Örenkent köyündeki serme, sıkılaştırma ve asfalt işlemlerini; Günyurdu ile Abdalbeyazıt köyleri arasındaki satıh kaplama çalışmalarını ve KÖYDES kapsamında Gölyanı köyünde süren parke döşeme faaliyetlerini yerinde denetledi. Köy ziyaretleri sırasında vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Koşansu, sorun ve talepleri dinledi. Köylülerle samimi sohbetler gerçekleştiren Koşansu, çocuklarla da yakından ilgilenerek onlara çeşitli oyuncaklar hediye etti.
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 17:23
Gazipaşa Selinus Sahili kıyısında 500 metrelik boru bulundu
Antalya’nın Gazipaşa ilçesindeki Selinus Sahili’nde yaklaşık 500 metre uzunluğunda plastik boru bulundu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı inceleme sonrası boru, Gazipaşa Belediyesi ekipleri tarafından sahilden kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Edinilen bilgiye göre, Selinus Sahili’nde kıyıya vurmuş ve ucunda duba bulunan uzun plastik boruyu fark eden vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, denizde yaklaşık 500 metre uzunluğunda boru olduğunu belirledi. Gazipaşa Belediyesi’ne bağlı ekiplerce sahilden alınan boru, gerekli işlemler için ilgili kurumlara teslim edildi. Yaklaşık iki hafta önce aynı sahil hattına yakın bölgede, boru aracılığıyla denize bırakılan atık suyun kirliliğe yol açtığı iddia edilmişti. 9 yaşındaki bir çocuğun denize girdikten sonra rahatsızlanması ve enfeksiyon şüphesi ve vatandaşların şikâyetleri üzerine Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından idari inceleme başlatılırken, Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı da olaya ilişkin soruşturma açmıştı.
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 17:19
Eyyübiye, sokak hayvanları sorununu çözdü
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, İlçe Kaymakamı Yusuf Turan ve başkan yardımcılarıyla birlikte hayvan bakımevi ve doğal yaşam alanında incelemelerde bulundu. Kaymakam Turan’a tesiste yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kuş, Eyyübiye sokaklarında başıboş hayvan kalmayana kadar çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Eyyübiye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı’nın, hayvanların bakımlarının yapılacağı, ihtiyaçlarının karşılanacağı ve sahiplendirilinceye kadar sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlayacak şekilde tasarlandığını ifade eden Kuş, tesisteki eksiklikleri de hızla tamamladıklarını söyledi. Eyyübiye sokaklarında başıboş hayvan kalmayana kadar çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi. Kuş, "Sokaklarda başıboş yaşayan hayvanlardan kaynaklanan sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Hem hayvanların kendi sağlığı hem de insanımızın can güvenliği açısından büyük bir risk olan bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak amacıyla kurduğumuz tesisimiz, can dostlarımıza huzur ve güven içerisinde yaşayacakları, hastalıklarının tedavi edileceği, bakımlarının yapılacağı doğal bir yaşam alanı sunuyor. Kulübeleri, gölgelikleri, yemlik ve sulukları tamamlanan tesisimiz, ağaçlandırma ve yeşillendirmesiyle günden güne daha güzelleşecek. Hayvanların rahat şekilde yaşayabileceği bir hale gelecek" diye konuştu. Eyyübiye Kaymakamı Yusuf Turan da gerek hayvan hakları gerekse insan sağlığı ve güvenliği açısından böylesi tesislerin önemli olduğunu belirterek, Kuş’a ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi. Hayvanları seven ve onların ihtiyaçlarını karşılayabilecek beceriye sahip personelin görev aldığı Eyyübiye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanına getirilen sokak hayvanları, burada ilk olarak fiziki muayeneden geçiriliyor. Hastalık ve yaralanma gibi rahatsızlıkları varsa tedavi süreci başlatılan hayvanlar, küpelenerek kayıt altına alınıyor ve sahiplendirilenceye kadar burada yaşadığı bildirildi.
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 17:18
Şanlıurfa’da sokak hayvanları için doğal yaşam alanı ve kısırlaştırma seferberliği başlıyor
Şanlıurfa’da sokak hayvanları için önemli bir adım atılıyor. Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediyesi, sahipsiz hayvanların yaşam şartlarını iyileştirmek ve halk sağlığını korumak için birlikte harekete geçiyor. Veterinerlik ve Halk Sağlığı Daire Başkanı Şahin Apaydın, Valilik talimatıyla başlatılan çalışmaların hem hayvanlar hem de insanlar için büyük önem taşıdığını belirtti. Sahipsiz sokak hayvanlarının güvenli ve sağlıklı bir şekilde yakalanması ile ilgili 13 ilçe belediye ekiplerine ve veteriner hekimlerine verilen "Yakalama ve kısırlaştırma" eğitimi sonrasında başıboş hayvanlar daha güvenle yakalanıp çevreye zarar vermeden bulunduğu ilçenin bakımevine teslim edilecek. İlgili veteriner hekimlerce de aşılanıp kısırlaştırma operasyonu sonrasında bakım ve beslemelerinin yapılacağı güvenli ortamlara alınacak. Böylece kuduz gibi hastalıklar önlenecek ve kontrolsüz üremenin önüne geçilecek. Bu çalışmaların en önemli parçalarından biri ise Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kasım Gülpınar’ın talimatıyla kurulacak olan Doğal Yaşam Alanı olacak. 172 dönümlük bir alana yapılacak bu merkezde, hayvanlara doğal ortamda barınma ve beslenme imkanı sağlanacak, aşı, kısırlaştırma ve bakım hizmetleri düzenli verilecek, oyun alanları ve yeşil alanlarla hayvanların huzurlu yaşamı desteklenecek. Hem vatandaşların güvenliğini hem de hayvanların yaşam hakkını gözeten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, bu projeye özel önem veriyor. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, sahipsiz hayvanlara yönelik kapsamlı bir aşılama ve kısırlaştırma seferberliği başlatıyor. Bu sayede hem hayvanların hem de insanların huzur içinde yaşadığı bir şehir hedefleniyor.
28 Temmuz 2025 Pazartesi - 17:16
Haliliye Belediyesi sıfır atık marketleri ile geri dönüşümde fark oluşturuyor
Haliliye Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği örnek proje vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen sıfır atık projesi, ilçede çevre kirliliğinin önlenmesine büyük katkı sağlıyor. Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürülen proje kapsamında, Haliliye’de çeşitli noktalara yerleştirilen geri dönüşüm kutuları ve hizmete sunulan sıfır atık marketler, vatandaşlardan tam not alıyor. Vatandaşlar evlerinde ayrıştırdıkları kâğıt, plastik, cam, metal, atık pil ve bitkisel atık yağları bu marketlere getirerek çevreye katkı sağlarken, aynı zamanda temizlik ürünleri ve çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyor. Bu sistem sayesinde her gün yüzlerce kilo atık geri dönüşüme kazandırılıyor, çevre kirliliği önemli ölçüde azaltılıyor. Proje kapsamında vatandaşlara kolay erişim sağlanması amacıyla ilçenin dört faklı noktasında kurulan marketlerin adresleri ise Devteyşti Mahallesi Şehit İbrahim Halil Yıldırım Parkı, Şair Nabi Mahallesi Buluntu Hoca Parkı, Ahmet Yesevi Mahallesi Bağlarbaşı İlkokulu karşısı ve Karşıyaka Mahallesi Göbeklitepe Parkı. Sıfır atık ve iklim değişikliği müdürlüğü, bu noktaların sayısının ilerleyen dönemlerde artırılacağını belirtirken, çevreye duyarlı tüm vatandaşları projeye destek olmaya davet ediyor.
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder