ASAYİŞ - 03 Nisan 2026 Cuma 20:51

İzmir’de parkta 2 yaşındaki çocuğa bıçakla saldıran şüpheli tutuklandı

A
A
A

İzmir’in Karabağlar ilçesinde parkta oyun oynayan 2 yaşındaki çocuğu bıçakla yaralayan şüpheli tutuklandı. Hastaneye kaldırılan çocuk tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Yunus Emre Mahallesi 4263 Sokak’ta bulunan bir parkta meydana geldi. İddiaya göre, parkta oyun oynayan 2 yaşındaki S.E., madde etkisinde olduğu öne sürülen A.B.’nin (30) bıçaklı saldırısına uğradı. Şüpheli, elindeki bıçakla çocuğu boğazından yaraladı. Saldırının ardından zanlı olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahaleyi yapılan küçük çocuk daha sonra Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavisi tamamlanan S.E., bugün taburcu edilerek ailesiyle birlikte evine gönderildi.

İzmir’de parkta 2 yaşındaki çocuğa bıçakla saldıran şüpheli tutuklandı

Suç aletiyle yakalandı

Kaçan zanlıyı yakalamak için polis ekipleri çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameraları inceleyen polis ekipleri şüphelinin kimliğini ve adresini tespit etti. Şüpheli A.B., evine düzenlenen operasyonla suç aleti bıçakla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen zanlının aynı gün başka bir kız çocuğuna daha saldırı girişiminde bulunduğu, çocuğun kaçarak kurtulduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, şüpheli şahsın olay yerine giderken ve olaydan sonra kaçarken sendeleyerek yürüdüğü anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Abdurrahman Derici

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Uzun namlulu katliamda soruşturma derinleşti: Tutuklu sayısı 8’e yükseldi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği eğlence mekanına yönelik uzun namlulu silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıkarken, operasyonların devamında yakalanan şüphelilerden 2’si tutuklandı, 2’si ev hapsi cezası aldı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 8’e yükseldi. Ömerağa Mahallesi’nde 27 Mart’ta saat 00.30 sıralarında bir eğlence mekanına otomobille gelen kişi veya kişilerce ateş açılmıştı. Saldırıda işletme sahibi Volkan Berberoğlu (42), Cem Özer (49), emekli polis memuru Talip Çakır ile C.S. ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaralanmıştı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan Özer, Berberoğlu ve Çakır, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Tedavileri süren diğer 2 yaralıdan birinin ise durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilmişti. Hayatını kaybeden Berberoğlu’nun cenazesi Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, Özer’in cenazesi İzmit’te, Çakır’ın cenazesi ise Sakarya’nın Karasu ilçesinde toprağa verilmişti. 91 kamera, 1844 saat görüntü incelendi Olayın ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün farklı birimleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Olay yeri ve çevresindeki güzergahlar ile otoyollardaki güvenlik sistemleri mercek altına alındı. Toplam 91 ayrı KGYS ve iş yeri kamerasına ait 1844 saatlik görüntü titizlikle incelendi. Yapılan analizlerde şüphelilerin İstanbul’dan geldikleri ve saldırıdan yaklaşık 5 gün önce İzmit’e gelerek keşif yaptıkları tespit edildi. İlk operasyonda 6 tutuklama Elde edilen bulgular doğrultusunda organize şekilde hareket ettikleri değerlendirilen şüphelilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, biri Azerbaycan uyruklu olmak üzere toplam 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken, 6’sı tutuklandı, 2’sine yurt dışı çıkış yasağı getirildi, 1 şüpheli ise ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı. Operasyon genişledi 4 şüpheli daha yakalandı Soruşturmayı derinleştiren ekipler, 31 Mart’ta İstanbul ve Sakarya’da belirlenen adreslere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda 4 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.C.D ve S.S isimli şahıslar ev hapsi alırken, Ü.D ve N.A isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu sayısı 8’e yükseldi Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonların ardından toplam gözaltı sayısı 13’e ulaşırken, tutuklu sayısı ise 8’e yükseldi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.
Aydın Bakan Tekin, Nazilli’de Erzurumlular Derneği’nin açılışına katıldı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aydın’ın Nazilli ilçesinde Erzurumlular Derneği’nin açılışına katıldı. Bakan Tekin, "Dayanışmayı ve yardımlaşmayı seven bir millet olduğumuz için binlerce yıldır süregelen bir devlet geleneğimiz var. Bu birliktelik sürdüğü sürece de bayrağımız sonsuza dek dalgalanmaya devam edecek" dedi. Bakan Tekin’in Aydın ziyaretlerinin son durağı olan Nazilli Erzurumlular Derneği hizmet binası açılışına Aydın Valisi Yakup Canbolat başta olmak üzere Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, AK Parti ve MHP’li ilçe başkanları, Ege Erzurumlular Federasyonu Başkanı Zakir Salmaoğlu ile çok sayıda Erzurumlu katıldı. Dernek Binası önünde gerçekleştirilen açılış töreninde Nazilli Dernek Başkanı Yüksel Karabıyık, Ege Erzurumlular Federasyonu Başkanı Zakir Salmaoğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen birer konuşma yaptı. Bakan Tekin, Başkan Karabıyık’tan gelen mesaj üzerine açılışa katıldığını ifade ederek, "Nazilli Erzurumlular Derneğimizin yeni hizmet binası açılışını bahane ederek Aydın’da ziyaretler gerçekleştirdim. Modern toplumlarda sivil toplum örgütleri kendi kültürel yapısını ve birlikteliklerini devam ettirebilmek için yapılanırlar. Bizim coğrafyamızda da milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirebilmek için hemşehri dernekleri kurulur. Bu derneklerin başında olanlar da bu çok zor görevi yürütmeye çalışır. Görevleri gerçekten çok zordur. Karşılık beklemeden bu görevleri yapan tüm başkanlardan Allah razı olsun diyor ve Allahtan sayılarının artmasını diliyorum. Dayanışmayı ve yardımlaşmayı seven bir millet olduğumuz için binlerce yıldır süregelen bir devlet geleneğimiz var. Bu birliktelik sürdüğü sürece de bayrağımız sonsuza dek dalgalanmaya devam edecek" dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte hayırlı olması dilekleri ile açılış kurdelasını kesti.