YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 20:21

HİTİT ÜNİVERSİTESİ "KÜLTÜR, SANAT, KARİYER VE GELİŞİM GÜNLERİ" BAŞLADI

A
A
A
HİTİT ÜNİVERSİTESİ "KÜLTÜR, SANAT, KARİYER VE GELİŞİM GÜNLERİ" BAŞLADI

Çorum Hitit Üniversitesi İş ve İnsan Kaynakları Merkezi tarafından düzenlenen "Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri" başladı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nde düzenlenen etkinlik açılışına Vali Nurullah Çakır, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İİBF Dekan Vekili Gülen Elmas Arslan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikler kapsamında Vali Çakır ve Rektör Alkan ilk olarak fakülte bünyesinde açılan kitap fuarı, fotoğraf ve el sanatlarını gezdi. Fotoğraf ve el sanatları sergisinde eserleri yakından inceleyen Çakır ve Alkan, çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi aldı.
Gezinin ardından "Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri" kapsamında "Mülki Amirlik Kariyeri" konulu konferans gerçekleştirildi.
Konferansta bir açılış konuşması yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitede öğrenim gören öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek için gayret gösterdiklerini söyledi.
Bu kapsamda üniversite bünyesinde İş ve İnsan Kaynakları Merkezi adı altında yeni bir birim kurduklarını açıklayan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, merkezin yaptığı çalışmaları önemsediklerinin altını çizdi.
Alkan`ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Çakır, üniversite öğrencilerine "Mülki Amirlik Kariyeri" konulu bir konferans verdi.
Vali Çakır, kariyerde en önemli iki olgunun değişim ve geleceği yakalayabilmek olduğunu söyledi. İnsanın cesaretle verdiği kararların gelecekteki yol haritasını belirlediğini dile getiren Vali Çakır, öğrencilerden meslek ve kariyer hayatlarında aldıkları her kararı uygulamalarını istedi.
Vali Çakır, program sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Akdeniz’in balıkçıları, ekmek teknelerini bakıma aldı Akdeniz’de av sezonunun kapanmasıyla Mersinli balıkçılar, ekmek teknelerini bakıma aldı. Karaya çekilen teknelerde önce kalafat, tamir, macun ve boya işlemleri yapılıyor, ardından tekrar deniz indirilen teknelerin makine ile ağ bakımlarına geçiliyor. 321 kilometre Akdeniz’e kıyısı olan Mersin’de balıkçılık önemli bir ekonomik gelir sağlıyor. Mersin’in genelinde birçok balıkçı, ekmeklerini kazandığı teknelerini 15 Nisan’da başlayan av yasağı nedeniyle barınaklara çekti. Bir aylık dinlenmenin ardından kıyıya çekilen tekneler bu kez karaya çekilip bakıma alındı. Karaya çekilen teknelerin önce kalafat, tamir, macun ve boya işlemleri yapılıyor. Bu işlemlerden geçen tekneler tekrardan denize indirilerek makine takımları takılıyor. 15 Eylül’de açılacak olan av sezonundan bir ay önce ise balıkçıların ağ takımı ve bakımına geçeceği belirtildi. Erdemli Balıkçı Barınağında da balıkçıların yanı sıra denizde diğer işlerde kullanılan teknelerin de bakımları gerçekleştiriliyor. "Tekne tamamen aktif olduktan sonra ağ bakımına geçiliyor" Şu anda bakımı yapılan bir tekneyi denize indirdiklerini belirten Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Berkay Bilgiç, "1 ay önce de karaya çekmiştik. Tekne sahibi bakımını bitirdi, biz de tekrar denize indiriyoruz" dedi. Sezon kapalı olduğu için tekne bakımlarının yapıldığına değinen Bilgiç, "Deniz indikten sonra toparlanması var. Çalışması, motorların, vincin aktif olması var. Tekne tamamen aktif olduktan sonra da ağ bakımlarına geçiliyor" diye konuştu. Karada yapılan bakımlarla ilgili bilgi veren Bilgiç, özellikle boya ve pervane bakımlarına dikkat edildiğini söyledi. Teknelerinin bakıma alındığını aktaran Makine Mühendisi Kadir Sağlam ise, "Bu dönemde hem balıkçıların hem de bizlerin teknelerinin bakımını yapıp indiriyoruz. Şu anda bizim teknemizin kaynak işleri vardı bitti, astarı atılıyor ardından boya yapılacak, sonra da denize çıkaracağız" şeklinde konuştu.
İstanbul Sultanbeyli’de yeni evli çifte hırsızlık şoku: 700 bin TL’lik takılarını çaldılar Sultanbeyli’de kimliği belirsiz 3 şahıs 10 günlük evli Bayraktar çiftinin 700 Bin TL’lik düğün takılarını çaldı. Hırsızların binaya giriş ve çıkışları güvenlik kamerasına yansıdı. Olay geçtiğimiz günlerde Sultanbeyli’de Necip Fazıl Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 10 günlük evli Bayraktar çiftinin düğündeki takılan takıları kimliği belirsiz 3 şahıs tarafından 22 dakikada çalındı. Altınları kısa sürede çalan hırsızlar kapıyı da 3 kez kilitleyerek evden uzaklaştı. Altınlarının çalındığını fark eden Bayraktar çifti hayatlarının şokunu yaşadı. Polise şikayetle bulunan yeni evli çift altınlarının bulunması için yetkililerden yardım bekliyor. “22 dakikada binadan altınlarla ayrılıyorlar” Olay sonrası konuşan ev sahibi Ömer Kazım Bayraktar, “20 Nisan’da evlendik 2 Mayıs’ta evimize 3 tane bayan hırsızın girdiğini fark ettik. 22 dakika gibi kısa bir sürede yaklaşık 700 bin TL’lik düğünde takılan ziynet eşyamız çalındı. Kapıda zorlama yok, maymuncuk yardımıyla açıldığını düşünüyoruz. Görüntüler sonrası 3’üncü günde kimlikleri tespit edip edildi. Bu gün 19’uncu gün henüz bir gelişme olmadı. Balayına yazın gitmeyi düşünüyorduk. Altınlarımız ile planımız vardı. Düğün borçlarını kapatarak kalanı ile yatırım yapacaktık. Sonuç bekliyoruz” diye konuştu.
Mersin Akdeniz’in balıkçıları, ekmek teknelerini bakıma aldı Akdeniz’de av sezonunun kapanmasıyla Mersinli balıkçılar, ekmek teknelerini bakıma aldı. Karaya çekilen tekneler de önce kalafat, tamir, macun ve boya işlemleri yapılıyor ardından tekrar deniz indirilip makine ile ağ bakımlarına geçiliyor. 321 kilometrelik Akdeniz’e olan kıyısı olan Mersin’de de balıkçılık önemli bir ekonomik gelir sağlıyor. Mersin’in genelinde bir çok balıkçı, ekmeklerini kazandığı teknelerini 15 Nisan’da başlayan av yasağı nedeniyle barınaklara çekti. Bir aylık dinlenmenin ardından kıyıya çekilen tekneler bu kez karaya çekilip bakıma alınmaya başladı. Karaya çekilen teknelerin önce kalafat, tamir, macun ve boya işlemleri yapılıyor. Bu işlemlerden geçen tekneler tekrardan denize indirilerek makine takımları takılıyor. 15 Eylül’de açılacak olan av sezonundan bir ay önce ise balıkçıların ağ takımı ve bakımına geçeceği belirtildi. Erdemli Balıkçı Barınağında da balıkçıların yanı sıra denizde diğer işlerde kullanılan teknelerinde bakımları gerçekleştiriliyor. "Tekne tamamen aktif olduktan sonra ağ bakımına geçiliyor" Şuanda bakımı yapılan bir tekneyi denize indirdiklerini belirten Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Berkay Bilgiç,"1 ay önce de karaya çekmiştik. Tekne sahibi bakımını bitirdi, bizde tekrar denize indiriyoruz" dedi. Sezon kapalı olduğu için tekne bakımlarının yapıldığına değinen Bilgiç," Deniz indikten sonra toparlanması var. Çalışması, motorların, vincin aktif olması var. Tekne tamamen aktif olduktan sonra da ağ bakımlarına geçiliyor" diye konuştu. Karada yapılan bakımlarla ilgili bilgi veren Bilgiç özellikle boya ve pervana bakımlarına dikkat edildiğini söyledi. Teknelerinin bakıma alındığını aktaran Makine Mühendisi Kadir Sağlam ise" Bu dönemde hem balıkçıların hem de bizlerin teknelerinin bakımın yapıp indiriyoruz. Şuanda bizimi teknemizin kaynak işleri vardı bitti, astarı atılıyor ardından boya yapılacak sonra da denize çıkaracağız" şeklinde konuştu.