YEREL HABERLER - 22 Ocak 2016 Cuma 16:51

Hitit-Sivil Toplum İşbirliği Takdir Topluyor

A
A
A
Hitit-Sivil Toplum İşbirliği Takdir Topluyor

Hitit Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliğinden sonra kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı ortak çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle takdir topluyor.
Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere diğer paydaşlarıyla uyumlu bir çalışma yürüten Hitit Üniversitesi, yaptığı çalışmalarla şehre katma değer sağlamaya devam ediyor.
İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Seyfettin Zengin, bir çok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu platformun amacının Çorum’a katma değer üreterek, üniversiteyle, belediyenin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalışmayı hedef edindiklerini söyledi.
Nisan ayında Hitit Üniversitesi, Çorum Belediyesi ve MÜSİAD Çorum Şubesi işbirliği ile Çorum’un her yönüyle ele alınacağı bir sempozyum düzenleyeceklerini açıklayan Aslan, sempozyuma destek veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, MÜSİAD Başkanı M. Ahmed Köksal’a teşekkür etti.
Bu sempozyumu önemsediklerini kaydeden Zengin, geçmişte sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluşunun üniversitelerin içerisine giremediği gibi ortak çalışma dahi yapamadığına dikkat çekerek, son yıllarda yönetim anlayışında yaşanan değişmeyle üniversitelerin kapılarını sivil toplum kuruluşlarına açtığını, yapılan işbirlikleri ile çok sayıda çalışmaya imza atarak, bulunduğu kente değer ürettiğini ifade etti.
Kendisini toplumdan izole eden hiçbir üniversitenin başarılı olamayacağının altını çizen Zengin, “Üniversitelerde üretilen ilim toplumla paylaşıldığında o toplumun gelişimine katkı sağlar. Hitit Üniversitesi bu konuda gerekeni yapıyor. Her alanda yaptığı çalışmayı şehre sunarak kentin gelişimine ve değişimine katkı sağlıyor.İnsani Değerler Platformu olarak bizde bu amaç doğrultusunda hem üniversitemiz, hem belediyemiz hem de diğer kurumlarla çalışmalar yapıyoruz. Sadece sempozyum değil, farklı konularda da Rektörümüzle bir araya gelerek fikir alışverişi yapıyoruz” dedi.
Zengin, İnsani Değerler Platformu olarak hiçbir ideolojiye bağlı olmayın, sadece insanlık adına insanların hizmetinde olduklarını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “19 Mayıs ruhunu doyasıya yaşadık” Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Milli Mücadele’nin kenti Samsun’umuzda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 105’inci yılını doyasıya yaşadık” dedi. 19 Mayıs kutlamalarını değerlendiren Başkan Doğan, “Güneşin doğduğu şehir Samsun’umuzun dört bir yanını Türk Bayraklarıyla donatarak, tramvaylardan billboardlara her detayda 19 Mayıs ruhunu yansıttık” diye konuştu. ”Samsun kurtuluşa giden yolda önemli bir şehir” diyen Doğan, şöyle devam etti: “19 Mayıs 1919’da ilk adımın atıldığı şehir. Bu nedenle her 19 Mayıs tarihinde gözlerin ilk çevrildiği yerlerden biri aynı zamanda. Bizde bu nedenle bu yılda şehrimizin tüm dinamikleriyle birlikte dolu dolu bir program hazırladık. Çok güzel, coşkulu ve milli duyguları en üst seviyede yaşadığımız bir gün oldu. İlk adımın şehrine yakışır bir 19 Mayıs yaşadık. Güneşin doğduğu şehir, Milli Mücadele’nin kenti Samsun’umuzda; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bugün benim doğum günüm’ dediği 19 Mayıs’ı hemşehrilerimizle bir arada kutladık. Samsun’da yanmaya başlayan kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıl dönümünü hep birlikte ellerimizde Türk bayraklarımız ile büyük bir coşku ve heyecanla Samsun’umuzun dört bir köşesinde hissettik.” Samsun’u gençlerle daha ileri taşıyacaklarını belirten Doğan, “Bizler; milli ve manevi değerleriyle, içerisinde barındırdığı mozaikleriyle, örnek bir şehir hayata geçirmek, Samsun’umuzu Türkiye Yüzyılı’nın parlayan yıldızı yapmak için yola çıktık. Bunu gençlerimizle, yaşlılarımızla, kadınımızla, erkeğimizle, gönlü Samsun için gönlü Türkiye için atan her bir ferdimizle bir ahenk içerisinde başaracağımızın da bilincindeyiz. Gençlerimiz bizim hem bugünlerimiz hem de kıymetli yarınlarımız. Bugünlerimizi birlikte tasarlayarak daha güzel yarınlar oluşturabiliriz. 19 Mayıs ruhunu şehrimizin dört bir köşesinde doyasıya hissettik, tramvaylarımızı giydirdik, spor etkinlikleri, konserler, sergiler, gösteriler ve birbirinden farklı etkinlikler ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, güneşin doğduğu şehir Samsun’da büyük bir coşku ile kutladık. Bu vesileyle bir kez daha 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.
Kocaeli 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi gerçekleşti Toplumsal Araştırmalar Merkezi (TAM) tarafından, 17-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya’nın Kaş ilçesinde 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi düzenlendi. Kongrenin açılış konuşmaları, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İdil Sayımer, Prof. Dr. Cem Pekman ile Okan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Poyraz Gürson tarafından gerçekleştirildi. Kongrede iki günde yüz yüze ve online oturumlarda 76 bilim insanı tarafından sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında toplam 56 bildiri sunuldu. Kongre’de Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç.Dr. Aysel Çetinkaya, Doç.Dr. Z. Benan Dondurucu, Doç.Dr. Gamze Cılızoğlu ve Arş. Gör. Ahmet Talha Ağca da bildirilerini sundu. Kongreye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Toplumsal Araştırmalar Merkezi Genel Direktörü ve Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kongreye Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Pakistan ve Kazakistan gibi pek çok ülkeden bilim insanının katıldığını belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, kapanış konuşmasında, “Kongremiz kapsamında bu sene, farklı ülkelerden 76 bilim insanı, ekonomi, iletişim, eğitim, felsefe, işletme, psikoloji gibi farklı alanlarda 56 bildiri sundu. Emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmekte olduğumuz kongremiz, ülkemiz için ve yeni yetişmekte olan akademisyenler için bir ekol olur. Toplumsal Araştırmalar Merkezi olarak, Türkçe’nin bilim dili olması ve bilimsel alana katkı sunabilme doğrultusunda arzu ettiğimiz hedeflerimize ulaşırız” ifadelerini kullandı. 19 Mayıs Pazar günü ise Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. yılı münasebetiyle usta yönetmen ve Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlisi ve yönetmen Hacı Mehmet Duranoğlu’nun katılımıyla Atatürk: Bir Liderin Doğuşu” başlıklı belgesel söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşinin ardından kongre kapanış programı dahilinde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri tarafından 19 Mayıs Gençlik konseri verildi.