GENEL - 30 Ekim 2017 Pazartesi 16:51

Kansere yenik düşen minik Duru, şapkası ve bebeğiyle uğurlandı

A
A
A
Kansere yenik düşen minik Duru, şapkası ve bebeğiyle uğurlandı

Çorum’da bir süredir kanser hastalığı ile mücadele eden 11 yaşındaki Duru Apraş, Antalya’da tedavi gördüğü hastane hayatını kaybetti.

Çorum’da bir süredir kanser hastalığı ile mücadele eden 11 yaşındaki Duru Apraş, Antalya’da tedavi gördüğü hastane hayatını kaybetti.


Bahçelievler Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi olan Duru Apraş’a, geçtiğimiz yıl lenfoma kanseri teşhisi konulmuştu. Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmeye başlayan Apraş, hastalığının ilerlemesi üzerine önce Ankara’ya daha sonra ise Antalya’ya sevk edilmişti.


Ankara’da tedavi gördüğü sırada başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü yıldızı Robin Van Persie, Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, ünlü sunucu Acun Ilıcalı gibi siyaset ve sanat dünyasının ünlü isimler Duru Apraş’a destek mesajları göndermişlerdi. Tedavisi nedeniyle hastaneden ayrılamayan Duru Apraş, bu süreçte kendi imkanlarıyla süs ve hediyelik eşyalar yapmaya başladı. Bunun duyulması üzerine Türkiye’nin ünlü isimleri Duru’nun kendi tasarladığı kitap ayracı, süs eşyalarını almak için sıraya girerken, yayınladıkları videolarla destek olarak moral vermişlerdi.


Dünyaca ünlü Brezilyalı top model Adriana Lima ile yaşadığı aşkla gündeme gelen yazar Metin Hara da, minik Duru’yu tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek, tedavi sürecinde kana ihtiyaç duyulan Duru için kan bağışında da bulunarak örnek bir davranışa imza attı. Çocuk yaşta kansere yenik düşen Duru’dan geriye tedavi sürecinde hastane odasından paylaştığı görüntüler ve fotoğraflar kaldı. Verdiği yaşam mücadelesi ile çevresine örnek olan Duru’yu popçu Aleyna Tilki de hastanede ziyaret edip “Cevapsız Çınlama” şarkısına birlikte söylemişti.



Kırmızı şapkası ve bebeğiyle son yolculuğuna uğurlandı


Minik Duru için Ulu Cami’de cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, ailesi, yakınları, okul arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu cenazede Duru’nun ailesinin ayakta zor durduğu gözlendi.


Tabutunun üzerine yanından ayırmadığı kırmızı şapkası ve bebeği konulan Duru, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulu Mezarlık’ta toprağa verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Başkan Tutdere’den su kesintisi açıklaması Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, yaşanan su kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Tutdere, yıkımdan dolayı su kesintisine neden olan firma hakkında işlem başlattıklarını duyurdu. Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere, usulsüz yıkım nedeniyle su kesintisine neden olan firma hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını ve birkaç saatlik süren kesintisinin yapılan çalışmalar sonrası sona erdiğini belirtti. Yıkım alanına gelerek durum hakkında bilgiler alan Başkan Tutdere, su arızasına müdahale eden belediye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek halkın mağdur olmaması için işi hızlandırılmasını ve tamiratın sağlam bir şekilde yapılmasını istedi. Başkan Tutdere, “Dün gece Hoca Ömer Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yıkım esnasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması ve usulsüz yıkım nedeniyle bina yola devrilerek su şebekesine zarar verdi. Adıyaman Belediyesi ekipleri de gece olaya müdahale ederek saat 01.00’da su kesintisi yaşanan mahallelere su arzını sağladı. Ancak su arzının sağlanmasının ardından aynı noktada meydana gelen yeni şebeke arızaları nedeniyle bu kez de Hoca Ömer, Kap Camii, Ulu Cami, Bahçelievler, Yunus Emre, Bahçecik, Ali Taşı, Mara ve Varlık Mahallelerinde su kesintisi meydana geldi. Yapılan çalışmalar sonucunda su yeniden şebeke hattına verildi. Vatandaşlarımızı mağdur eden firma hakkında gerekli yasal çalışmalar başlatıldı ve tutanak tutuldu. Bize düşen kısmıyla ilgili olarak kıymetli hemşerilerimizden özür diliyor, anlayışları ve sabırları için teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz olay yerinde canhıraş bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Enkazın kaldırılmasıyla birlikte tüm mahallelerimize su arzını sağlayacağız” diye konuştu.
Nevşehir Kapadokya’nın lezzetleri ‘Kapadokya’da Bahar Sofraları’ etkinliğinde görücüye çıktı Kapadokya bölgesinin önemli organizasyonlarından biri olan ’Kapadokya Gastronomi Festivali’ bu yıl ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ adı altında Kapadokya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. İlki 2022 yılında yapıldığında Kapadokya bölgesinde gastronomi rüzgarını başlatan festival; yine insan, tarih ve doğa temaları üzerinden yürütülüyor. Tarih boyunca kadim topraklarda yaşamış çeşitli kültür ve inançlara sahip insanların baharın gelişini, şifa, bolluk ve bereket beklentileriyle anlamlandırarak kutladıkları Hıdırellez’in geleneksel lezzetleri öne çıkartılıyor. Katılımcılar doğanın uyanışı ile insanın yeşeren umutlarının bütünleştiği, mevsimsellik ve yerelliğin ön planda tutulduğu Kapadokya’da Bahar Sofraları etkinliği ile gastronomi alanında kanaat önderleri Kapadokya’nın gastronomi mirası ile tanışma imkânı buldu. Nevşehir Valiliği himayesinde Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) iş birliği ile düzenlenen festival, Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Bölümü ile Kapadokya bölgesinin değerli şeflerinin öncülüğünde hazırlanan ve ’Kapadokya’da Bahar Sofraları’ sloganı ile sunulan öğle yemeği ile başladı. Kapadokya Üniversitesi Gastronomi bölümü mutfağında hazırlanan ve bölgeye özgü birbirinden farlı tatların bir araya getirildiği festivalde, özellikle küllü mısırlı ısırgan çorbası ve tatlı su balığından yapılan fava tabağı dikkat çekti. Kapadokya yöresinde yetişen bitkilerden yapılan yemeklerin ön plana çıktığı etkinlikte katılımcılara, taze otlu, asma yapraklı, bölgeye özgü bulgur pilavı ile sunulan kuzu yahninin yanı sıra, bazlama üzerinde karamelize edilmiş soğan ile sunulan kuzu ciğeri ve bölgede yetişen otlarla yapılan gözlemeler ikram edildi. Tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanı Saniye Gezer, bölgede yenilenebilir otlardan bir araya getirdiği su ritüeli hazırladı. Bölge özgü yemeklerin sunumunun yapıldığı festivalde konuşan Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve Program Yapımcısı Adnan Şahin, "Kapadokya’da bu yıl 3.’sü yapılan bu festivalin gecikmiş bir festival olduğunu düşünüyorum. Bölgenin gastronomik zenginliğinin öne çıkması konusunda çok önemli bir çalışma" dedi. Akademisyen şef ve TV yapımcısı Asuman Kerkez de yenilen yemeğin damağa imza atması gerektiğini söyledi. Kerkez, "Bu festival gerçekten çok önemli, belki de yüz yıllar önceki reçeteleri burada tatma ve deneyimleme şansınız oluyor. Kapadokya’yı çok seviyoruz. Her sene buraya keyifle geliyoruz. Eskiyle yeniyi bir araya getirmeyi çok iyi başarıyorlar. İçeride birbirinden güzel nefis şeyler tattık. Özellikle tatlı su balığından yapılan bir fava tabağı var. O tabak benim favorimdi. Bunun üzerine yetiğin hiçbir şey o tadı değiştiremedi. Yemek böyledir, damağınıza imza atar. Yıllar sonra bile hatırlarsınız" ifadelerini kullandı.