YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 18:39

SUNGURLU`DA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ TANITILDI

A
A
A
SUNGURLU`DA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ TANITILDI

Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Yenihayat mahallesinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm projesini vatandaşlara anlattı.
Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya başkanlığında Mahmut Peşmen İlköğretim Okulu`nda salonunda yapılan toplantıya çok sayıda mahalle sakini katıldı. Kentsel dönüşüm projesi hakkında vatandaşlara bilgi veren Başkan Uzunkaya, "Kentsel dönüşüm projesini Yenihayat mahallesinde hayata geçirmeyi istiyoruz. Kentsel dönüşüm projemizde hiç kimse mağdur edilmeyecek, herkesin en ufak çivisine kadar değerlendirilip hesaplanacaktır. Siz isterseniz projemizi hayata geçireceğiz. Adam gibi bir sokak ve caddede ve yeni bir şehir havasında yaşamak istiyorsanız ben buradayım ve sizinleyim" dedi.
Göreve geldiğinde belediyenin 260 personelinin bulunduğunu, şuanda ise sadece 76 personelin olduğunu dile getiren Uzunkaya, emekli olan personelin ikramiyeleri ödenemezken, şu anda hiçbir emeklinin belediyeden alacağının kalmadığını belirtti.
Belediye olarak hiç kimseyi hiçbir şekilde mağdur etmediklerini vurgulayan Başkan Uzunkaya, "Temizlik İşleri Müdürlüğümüze 3 tane yeni araç aldık. Araçlarımız eskiydi. Yedek parçalarına çok paramız gidiyordu. Ayda 90 bin TL`ye bütün araçlarımızı yenilime imkanımız vardı ve bizde bu imkanı değerlendirerek belediyemize ait bütün araçları yeniledik" diye konuştu.
"Her mahallemizde çöp bidonları vardı. Biz bu bidonların ne kadar sağlıklı olup olmadığını araştırdık ve son derece bakteri yuvası halinde olduğunu öğrendik" diyen Başkan Uzunkaya, "Çöp bidonların yerden 10 santimetre yukarıda olması gerekiyormuş, bizde bunun için her mahalleye çöp konteynırları aldık. Ve artık her mahallemizde çöp konteynırları mevcuttur" diye konuştu.
Çorum ve bölgesindeki il ve ilçeler bazında en ucuz suyu biz halkımıza sunmaktayız diyen Başkan Uzunkaya, "2008 yılında 8 trilyon, 2010`da 16 trilyon ve 2011`de 26 trilyon olan bütçemizi hiçbir şekilde halkımıza yansıtmadık" dedi.
Türkiye`nin en modern ve en büyük kapalı pazar yerini bir ay kadar temelini atmış olacağız diyen Başkan Uzunkaya, "Okullarımıza 200 tane bilgisayar ve kapı, pencerelerinin tamirini yaptırdık, biz Sungurlu için çalışıyoruz, vatandaşımız en güzeline ve en kaliteli hizmet olsun diye çabalıyoruz." diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Vali Hatipoğlu, görevi başındaki personellerle bayramlaştı Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, arife günü görevi başındaki polis ve jandarma ekipleriyle bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, arife günü görevleri başında bulunan polis ve jandarma ekipleriyle bir araya geldi. İlk olarak Bingöl yolunda bulunan kontrol noktasına giden Vali Hatipoğlu ve beraberindeki heyet, görevi başındaki polis ekipleriyle bir araya gelerek bayramlaştı. Daha sonra yolculuk yapan vatandaşlarla sohbet eden Hatipoğlu, sürücüleri kurallara uyması gerektiği konusunda uyardı. Polis ekipleri tarafından da sürücülere çikolata ikramı yapıldı. Vali Numan Hatipoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Hankendi Jandarma Kontrol noktasına geçerek jandarma personelleriyle bayramlaştı. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik eden Vali Hatipoğlu, "Kurban Bayramı’nın huzur ve esenlik içerisinde geçmesi için ekiplerimiz sahada sürekli olarak çalışmaktalar. Bayram tatilinin başladığı andan itibaren yoğunluğu uygun olarak ekiplerimiz sahada bulunmaktalar. Bu anlamda bizde hem kendileriyle hemde vatandaşlarımızla bayramlaşmak için kontrol noktalarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Emniyetimizin ve jandarmamızın kontrol noktalarını ziyaret edeceğiz. Bu vesileyle biz Elazığ’da vatandaşlarımızın huzur içerisinde bayram geçirmeleri için ekiplerimiz 24 saat esasıyla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecekler. Bugün arife, bizler öncelikle şehit ailelerimizle birlikte şehitliklerimizde bayramlaştık. Akabinde valiliğimizde resmi bir bayramlaşma programı gerçekleştirdik, ondan sonra da şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Bu vesileyle başta şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere, aziz milletimizin, İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah bu bayram aynı zamanda başta Gazze olmak üzere Doğu Türkistan’dan Afrika içlerine kadar pek çok noktada ihtiyacımız olan huzurun, esenliğin ve güvenliğin sağlanmasına vesile olur" ifadelerini kullandı.
Ankara CHP Aydın Milletvekili Yıldız: "Tarihte ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri Genel Merkez’e alınmadı" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, "Tarihte ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde, milletvekilleri kendi Genel Merkezi’ne giremedi. Bunun sorumlusu da başta Özgür Özel olmak üzere bütün oradaki arkadaşlarımız" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na konutunda ziyaretler devam ediyor. Bu çerçevede CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak; Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Çıkışta açıklama yapan Hüseyin Yıldız, milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyeleriyle CHP Genel Merkezi’ne gittiklerini belirterek, "Milletvekilleri olarak kendileriyle görüşmek istedik, içeri gitmek istedik doğal olarak. Bizim genel merkezimiz, biz de milletvekiliyiz. Oraya gidip, oradaki arkadaşlarımızla da görüşmek istemiştik. Ama üzülerek söylüyorum; ilk defa tarihte, Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri genel merkeze alınmadı" ifadelerini kullandı. Yıldız, "İcra müdürü geldi oraya girmek istedi ve biz orada polislerin girmesini engelledik. Ne zamana kadar? Saat 15.00’a kadar. Arkadaşlar, bizimle görüşseydi, biz orada güzellikle çıkacaktık, orada da o olaylar olmayacaktı. Onun sorumlusu başta Grup Başkanı Özgür Özel ve diğer arkadaşlarımız. Tarihte ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde, milletvekilleri kendi Genel Merkezi’ne giremedi arkadaşlar. Yani bizi içeri almadılar. Yani bunun sorumlusu da başta Özgür Özel olmak üzere bütün oradaki arkadaşlarımız" şeklinde konuştu.
Elazığ Vali Hatipoğlu, görevi başındaki personellerle bayramlaştı Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, arife günü görevi başındaki polis ve jandarma ekipleriyle bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, arife günü görevleri başında bulunan polis ve jandarma ekipleriyle bir araya geldi. İlk olarak Bingöl yolunda bulunan kontrol noktasına giden Vali Hatipoğlu ve beraberindeki heyet, görevi başındaki polis ekipleriyle bir araya gelerek bayramlaştı. Daha sonra yolculuk yapan vatandaşlarla sohbet eden Hatipoğlu, sürücüleri kurallara uyması gerektiği konusunda uyardı. Polis ekipleri tarafından da sürücülere çikolata ikramı yapıldı. Vali Numan Hatipoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Hankendi Jandarma Kontrol noktasına geçerek jandarma personelleriyle bayramlaştı. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik eden Vali Numan Hatipoğlu, "Kurban Bayramı’nın huzur ve esenlik içerisinde geçmesi için ekiplerimiz sahada sürekli olarak çalışmaktalar. Bayram tatilinin başladığı andan itibaren yoğunluğu uygun olarak ekiplerimiz sahada bulunmaktalar. Bu anlamda bizde hem kendileriyle hemde vatandaşlarımızla bayramlaşmak için kontrol noktalarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Emniyetimizin ve jandarmamızın kontrol noktalarını ziyaret edeceğiz. Bu vesileyle biz Elazığ’da vatandaşlarımızın huzur içerisinde bayram geçirmeleri için ekiplerimiz 24 saat esasıyla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecekler. Bugün arife, bizler öncelikle şehit ailelerimizle birlikte şehitliklerimizde bayramlaştık. Akabinde valiliğimizde resmi bir bayramlaşma programı gerçekleştirdik, ondan sonra da şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Bu vesileyle başta şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere, aziz milletimizin, İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah bu bayram aynı zamanda başta Gazze olmak üzere Doğu Türkistan’dan Afrika içlerine kadar pek çok noktada ihtiyacımız olan huzurun, esenliğin ve güvenliğin sağlanmasına vesile olur" ifadelerini kullandı.