GÜNDEM - 26 Şubat 2024 Pazartesi 18:27

Alaca’da seçim güvenlik toplantısı yapıldı

A
A
A
Alaca’da seçim güvenlik toplantısı yapıldı

Çorum’un Alaca ilçesinde ’Kaymakam Hicabi Aytemür başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı’ gerçekleştirildi.


Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakam Hicabi Aytemür, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Jandarma Komutanı Uğur Gürsoy, Emniyet Müdürü Anıl Kırıkçı ve daire amirleri katıldı.


İlçede seçim güvenliği için alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda Kaymakam Hicabi Aytemür, seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleşmesi için ilgili tüm kurumların gerekli tedbirlerini alacağını hatırlatarak, seçim takvimi süresince yapılacak tüm çalışmaların iletişim, işbirliği ve koordinasyon içerisinde titizlikle yürütüleceğini ifade etti.



Alaca’da seçim güvenlik toplantısı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 750 milyon liralık vurgun yapan dolandırıcılık şebekesinden akıl almaz ‘çoban oyunu’ İstanbul merkezli 8 ilde yapılan operasyonda yediemin otoparklarında sahte evraklarla çıkardıkları hacizli araçları satan 27 kişi yakalanırken 49 araç ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında, icra memurları, zabıt katipleri ve noter görevlileri de yer aldı. 750 milyon liralık vurgun yaptığı belirlenen şebekenin ayrıca bir çobanın üzerine 7 lüks aracı da kaydederek dikkat çekmemeye çalıştığı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, “Suç işlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Resmi Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandırıcılık ve Görevi Kötüye Kullanma” suçları ile çalıntı ve change araçların ele geçirilmesi ve faillerinin tespit edilip yakalanmasına yönelik yeni bir çalışma yaptı. Önceden belirlenen araçların ihalesini yapılmış gibi gösterdiler Suç örgütü üyelerinin, tescil kayıtlarında haciz ve yakalama şerhi bulunması sebebiyle Türkiye genelinde bulunan otoparklara çekilen özellikle lüks araçların icra müdürlüğü eliyle ihale yapılmış gibi göstererek Türkiye Noterler Birliği’ne resmi yazılar yazıkları belirlendi. Örgüt üyelerinin, yazılan resmi yazılarla noterliğe giderek kendi adlarına tescil ettirdikleri araçları otoparktan çıkarttıkları, dikkat çekmemek ve yasa gereği aracın eski sahibine iade olmaması için yine örgüt üyeleri adına ikinci kez el değiştirdikleri belirlendi. Örgüt üyeleri daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarını aracı olarak kullanıp araçları iyi niyetli üçüncü şahıslara satarak dolandırdıkları tespit edildi. 7 aracı çobanın üzerine yaptılar Yapılan çok yönlü incelemede, 750 milyon liralık vurgun yapan şebeke üyelerinin aralarında lüks araçların bulunduğu 7 aracı ise para karşılığı H.I. isimli bir çobanın üzerine yaptığı anlaşıldı. 27 şüpheli gözaltına alındı Yapılan çalışmalar neticesinde bu yöntemlerle 53 ayrı dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen 27 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli Diyarbakır, İzmir, Manisa, Mersin, Bilecik, Kocaeli ve Kırıkkale illerinde operasyon gerçekleştirildi. İcra müdür yardımcısı O.K, icra memurları, zabıt katipleri, noter görevlilerinin adreslerine de yönelik de yapılan eş zamanlı operasyonda 27 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınanların arasında 7 kamu personelinin de bulunduğu da öğrenildi. Operasyonlarda 31 aracın otoparklardan çıkartılmadan satışı önlenirken, 22 aracın tescil yapılarak satıldığı ve otoparklardan çekiciyle çıkarıldığı tespit edildi. Satılan araçlardan 18 tanesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. 2 şüpheli serbest bırakılırken, 11’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Aralarında icra müdür yardımcısı O.K.’nın bulunduğu 14 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Eskişehir Eskişehir’de uzun pozlama ile çekilmiş Samanyolu manzarası Eskişehir’de 4 yıldır astrofotoğrafçılık hobisiyle ilgilenen Murat Oktay, Frig Vadisi’nde Samanyolu’nu 770 fotoğraf ile kaydetti. Eskişehir’de yaşayan Murat Oktay, 4 yıldır astrofotoğrafçılık hobisi ile ilgileniyor. Genellikle şehir ışıklarından uzak noktalarda kamp yapan ve uzun pozlama tekniği ile gökyüzün fotoğraflayan Oktay, eşsiz manzaralar kaydediyor. Geçtiğimiz günlerde Frig Vadisine giden ve Samanyolu’nun konumunu belirleyen Oktay, akşam saat 09.00’da çekime başladı. Gece 02.00’a kadar süren çekimde Murat Oktay 770 fotoğraf kaydetti. Samanyolu’nun yanı sıra birkaç tane de uyduyu çok net bir biçimde fotoğrafladığını belirten Oktay, sonuçlardan memnun olduğunu belirtti. “Yaz dönemlerinde astrofotoğrafçılığı yapabiliyoruz” 4 yıldır astrofotoğrafçılıkla ilgilen Murat Oktay, hobisi hakkında, “Bu hobiye yaz dönemlerinde astrofotoğrafçılığı yapabiliyoruz 4 sene önce başladım. Astrofotoğrafçılık, benim için kampçılık ile birlikte bir tutku haline gelmeye başlamış oldu. Çocukken kampçılık esnasında yıldızları pek fazla göremediğimi fark ettim. O şekilde astrofotoğrafçılığa başlamış oldum. Çünkü Kuzey Kutbu’ndan Güney Kutbu’na kış döneminde geçtiği için mayıs ve eylül ayları arasında hatta ekim aylarında da hava müsaade ederse o tarih aralarında yapıyorum. Bu tip çekimlerde genelde uzun pozlama yapıyoruz. Tabi öncesinde, çekim yapmadan önce ilk olarak hava durumunu kontrol etmemiz gerekiyor. Aslında önemli olan konu Ay’ın parlaklık derecesidir. Yeni Ay dönemlerinde bu çekimleri yapabiliyoruz” dedi. “Ama çok güzel bir Samanyolu yakaladık” Son olarak fotoğraflarını çektiğini Samanyolu hakkında Oktay, konumun çok önemli olduğunu belirti. Frig Vadisi’nde 770 tane Samanyolu fotoğrafı kaydeden Murat Oktay şöyle konuştu; “Önce yer keşfi yaptım, Samanyolu’nun konumunu ilk önce belirledim. Öncesinden program yarımıyla çıkacağı saatleri belirledikten sonra Çekimi de uzun pozlama yöntemi ile de tamamladım. Çekime ortalama saat 09.00 gibi falan başladım gece 02.00 gibi bitti. Ortalama 5-5 buçuk saatlik bir çekim ile o gün 770 fotoğraf alabildim. 770 fotoğrafı da uzun pozlama olarak aldım. Sonrasında düzenlemesi de uzun sürüyor tabi ama makinanın çekim süresi 5 buçuk saat. Samanyolu’nu çok net bir şekilde yakalayabildim. Şehir ışıklarından uzak kalmaya çalışsam da şehir ışıklarından çok fazla uzaklaşamadığımı fark ettim. Ama çok güzel bir Samanyolu yakaladık. Birkaç uydunun geçişini yakalayabildim. Tabi onun yanında da uçak seyirleri falan da çok fazla önümüze geçti. Ama o gün akşam temiz bir Samanyolu yakaladım.”
Antalya Antalya’da karavan operasyonu Antalya Büyükşehir Belediyesi, Lara Halk Plajlarında kamusal alanları işgal ederek yerleşik düzene geçen karavanları tahliye ediyor. Karavan sahiplerine yapılan uyarından sonra 48 karavan bölgeden kaldırıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Lara Halk Plajları bölgesinde karavanların kamusal alanları yoğun olarak işgal ettiğine yönelik vatandaşlar gelen şikayetler üzerine hareket geçti. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri sahil bandında kamusal alanları işgal eden yerleşik durumdaki karavanların sahiplerine karavanlarını tahliye etmesi noktasında uyarı yaptı. 40 karavancı uyarı üzerine karavanlarını kaldırırken, sabit halde bulunan ve sahibi belirlenemeyen 8 karavan ise çekiciyle Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı otoparkına çekildi. “Çektiğimiz karavanların güvenliğini sağlıyor, kameralı ortamda mühürleyerek kapatıyoruz” Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim Şube Müdürlüğü Zabıta Amiri Volkan Sönmez, Lara Halk Plajları bölgesinde son zamanlarda yoğun şikayet aldıklarını belirterek, “Kurallara uymayan kamusal alanlarda yerleşik düzene geçen karavancılara yönelik ekiplerimiz tarafından ön denetim, keşif ve tespitler yapıldı. Yetki alanımızda olan alanlarda uyarılarımızı karavan sahiplerine yaptık. Uyarılarımıza uymayan karavanlar çekici ile belediyemizin otoparkına çekildi. Buraya çektiğimiz karavanların güvenliğini sağlıyor, kameralı ortamda mühürleyerek kapatıyoruz” dedi. “Denetimler sürecek” Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amiri Sönmez, UKOME kararları doğrultusunda denetimlerin süreceğini belirterek, “Tahliye edilen karavanların UKOME kararlarına uygun alanlara taşınmasını istiyoruz. Karavan sahiplerine Büyükşehir Belediyemizin Konyaaltı’nda yapmış olduğu Karavan Parkı da tavsiye ediyoruz. Burada elektrik, su ve güvenlikli çok güzel bir alan oluşturuldu” diye konuştu.
Mersin Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak Tarsus Belediyesi, ilçede bulunan Gastronomi Merkezini daha da ileri taşıyarak Siptilli Çarşısını Gastronomi Sokağına dönüştürüyor. Trafiğe kapatılacak olan sokak, Tarsus’un geleneksel lezzetlerini Türkiye çapında tanıtarak cazibe merkezi haline gelecek. Tarsus, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen bir şehir olarak, şimdi de gastronomi alanında adını duyurmak üzere. Siptilli Çarşısında açılan Gastronomi Merkezi, Tarsus’un geleneksel lezzetlerini Türkiye çapında tanıtarak şehre yeni bir simge kazandırıyor. Planlanan Gastronomi Sokağı ile araç trafiğine tamamen kapatılarak, sokak boyunca yer alacak restoranlar, kafeler ve dükkânlar, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunacak. Yapılan çalışmayla, Tarsus’un yemek kültürünü tanıtmanın ötesinde, şehrin ekonomik ve sosyal hayatına da büyük katkılar sağlayacak. Kentin marka değeri yükselecek. Tarsus’un kalbi: Gastronomi Sokağı Tarsus’un canlanacak bir değere kavuşturacağını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Biz mevcutta bulunan Gastronomi Merkezimiz ile yetinmekle kalmıyor, buna bir ivme kazandırıyoruz. Bu yüzden Gastronomi Sokağının önemi çok büyük. Yerel üreticiler ve esnaflar için yeni fırsatlar oluşturacak, turizmi canlandıracak ve Tarsus’un marka değerini yükseltecek. Ayrıca gastronomi tutkunlarını ve turistleri şehrimize çekecek, Tarsus’u uluslararası alanda tanınır hale getirecek" diyerek, tüm Tarsus halkını bu vizyonu gerçekleştirmek için birlik olmaya davet etti. Başkan Boltaç Gastronomi Sokağının önemine değinerek, “Bu sokak, Tarsus’un gastronomi sahnesinde parladığı yer olacak. İnsanlar, sadece yemek yemek için değil, bu eşsiz atmosferi yaşamak için buraya akın edecek" ifadelerini kullandı.