GÜNDEM - 02 Haziran 2025 Pazartesi 12:13

Bedesten’de türkülerle dolu gece

A
A
A
Bedesten’de türkülerle dolu gece

Çorum Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında anlamlı bir konsere daha ev sahipliği yapacak.


Çorum’da düzenlenecek olan kültür ve sanat etkinlikleri Bedesten Akşamları çerçevesinde sahne alacak olan Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak. 4 Haziran Çarşamba günü saat 20.30’da gerçekleştirilecek konser, tarihi Bedesten’de düzenlenecek. Şef Arif Sadeçolak yönetimindeki koro, Anadolu’nun dört bir yanından derlenen birbirinden güzel türküleri seslendirecek.


Konsere tüm vatandaşları davet eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Kültür ve sanatla yoğrulmuş bir şehir hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bedesten gibi tarihi bir mekânda halk müziğimizin eşsiz ezgilerini hep birlikte dinlemekten büyük mutluluk duyacağız. Tüm hemşehrilerimizi türkü dolu bu özel geceye davet ediyorum" dedi.



Bedesten’de türkülerle dolu gece

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.